От къде хубави и евтини подгревни свещи?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: От къде хубави и евтини подгревни свещи?
На мойта ААЗ,Г3 съм слагал Искра от Косер купени, но не съм доволен. Сега съм с някакви Лодге уж италиански, и съм доволен ще почнат сега 3-та зима, макар че винаги аз съм ги менил през Октомври. Разликата с Искра е към 2лв.
- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
Колега взимай си на Bosch, вярно по-скъпи са, но не ги даваш парите всеки ден а и са добри. Аз работя в магазин за авточасти и до сега несъм имал случай да правят рекламация на Bosch, а за Swag и Beru (които също не са ложи и са на по приемливи цени) се е случвало 1 2 пъти.
Преди месец на моя голф (1.9D 1Y) ми излумкаха и четерите свещи (колата я карам от май месец и не бях ги пипал) свалих ги - искра. Сложих си Bosch и съм доволен.
Същото и с пасата на баща ми (AAZ) само че преди седмица (колата е внесена преди година от австрия).
За мене това е нещо за което не тряабва да се стискаш а да си вземеш по добро за да ти е мирна главата.
Преди месец на моя голф (1.9D 1Y) ми излумкаха и четерите свещи (колата я карам от май месец и не бях ги пипал) свалих ги - искра. Сложих си Bosch и съм доволен.
Същото и с пасата на баща ми (AAZ) само че преди седмица (колата е внесена преди година от австрия).
За мене това е нещо за което не тряабва да се стискаш а да си вземеш по добро за да ти е мирна главата.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Като чета какво пишете излиза, че тези свещи горят през година. Ако това е така, това е ебаси безумицата. Всяка година ще даваме по 100+лв за свещи ли? Какъв е нормалният живто не една подгревна свещ?
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
brum написа:Като чета какво пишете излиза, че тези свещи горят през година. Ако това е така, това е ебаси безумицата. Всяка година ще даваме по 100+лв за свещи ли? Какъв е нормалният живто не една подгревна свещ?
Горят боклуците! Сега започвам трета зима с оригинален Бош и няма никакви ядове. Става дума за ТДИ AHU.
- Getoni
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз карам 3-та година с NGK по 24лв. броя и съм доволен-1.9 ТДИ-AHU.
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
w_smith написа:brum написа:Като чета какво пишете излиза, че тези свещи горят през година. Ако това е така, това е ебаси безумицата. Всяка година ще даваме по 100+лв за свещи ли? Какъв е нормалният живто не една подгревна свещ?
Горят боклуците! Сега започвам трета зима с оригинален Бош и няма никакви ядове. Става дума за ТДИ AHU.
Така си е !! Трета година карам аз колата свещи не са сменяни, веднъж в сервиз ги свалиха да ги видят как са - казаха че са от "раждането" на колата !! това е 1999г. Така че гледайте какво взимате !
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Bocsh 26 лв. / Beru 27лв. от Авто+ !
Смятам че е нормална цена . Взех си Боша , изглеждата оригинални с холограмни бандероли (made in France) пише на тях! Ще ги видим, все пак имат 1г. гаранция !
Смятам че е нормална цена . Взех си Боша , изглеждата оригинални с холограмни бандероли (made in France) пише на тях! Ще ги видим, все пак имат 1г. гаранция !
Как рабирате, че са изгорели, по индикацията на таблото или има друг начин ( само не ми казвай те VAGCOM), все има и друго сигурни начини !
-
Мериш ги - или с пробна лампа, или с мултицет.
brum написа:Мериш ги - или с пробна лампа, или с мултицет.
Как по точно става това мерене, извинете ако въпроса е лаичен, но ... по-добре да питаме, отколкото да не знаем !

-
С пробната лампа - закачаш на + на акомулатора единия край и даваш другия на свеща отгоре дето се щраква кабела. Лампата трябва да светне почти по същият начин, все едно си я закачил директно към акомулатора.
С мултицет - мериш съпротивлението на свеща. Пак през двата полюса - двигател (маса) и горната част дето се щраква кабела. После гледаш какво трябв да е съпротивлението на свещите и ако горе-долу толкова показва уреда - би трябвало да работят.
И ваг-ком-а не знам дали казва за изгорели свещи. На по-старите дизели (<2000г) май за повечето нищо не казва. Разбираш че нещо не е наред като застудее и започне да пали трудно. Ако пък мига лампичката за подгрева докато работи двигателя - набило е грешка и ти трябва диагностика.
С мултицет - мериш съпротивлението на свеща. Пак през двата полюса - двигател (маса) и горната част дето се щраква кабела. После гледаш какво трябв да е съпротивлението на свещите и ако горе-долу толкова показва уреда - би трябвало да работят.
И ваг-ком-а не знам дали казва за изгорели свещи. На по-старите дизели (<2000г) май за повечето нищо не казва. Разбираш че нещо не е наред като застудее и започне да пали трудно. Ако пък мига лампичката за подгрева докато работи двигателя - набило е грешка и ти трябва диагностика.
- magician
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
damb написа:brum написа:Мериш ги - или с пробна лампа, или с мултицет.
Как по точно става това мерене, извинете ако въпроса е лаичен, но ... по-добре да питаме, отколкото да не знаем !
Най-простият начин за мерене на подгревните свещи е:
-откачва се шината, която ги свързва
-един кабел се захваща за плюса на акумулатора от единия край, а с другия се допира до извода на свещта.
-ако прехвърчат искри, то свещта има консумация, следователно е изправна
-ако нищо не става, значи няма консумация, следователно е изгоряла
Наличието на консумация не означава, че свещта работа оптимално /с пълен капацитет/...но все пак показва, че подгрява в някаква степен...
И всъщност, най-добре е да четете преди да питате, защото аз лично съм писал в аналогична тема за свещи и мерене...

Благодаря за инфото. ще трябва да ги мернем тия свеши ! Извинявайте колеги, че по няколко пъти се пита нещо, ма по-добре така отколкото да си ходим ненаучени. Благодаря пак ! 

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
и аз съм пред дилемата коя марка да избера
Beru 26-27лв/бр
Brisk 13-14лв/бр
Beru 26-27лв/бр
Brisk 13-14лв/бр
-
- Автомобил:
- Двигател:
Приятел си смени свещите на форда с искра за 5 лв. бройката,всъщност майстор му ги сменя, и му гарантира че след година ще има поне 1 изгоряла.
след година ще пиша за резултата.
след година ще пиша за резултата.

Върни се в “Дизелови агрегати”