помощ от колега с 4-ри ел.стъкла относно размери и интериора

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
hefest
Автомобил: Ибиза Ибиза Сивик
Двигател: Apq 1f b18c4

помощ от колега с 4-ри ел.стъкла относно размери и интериора

Мнениеот hefest » Сря 11 ное 2009 11:52

колеги накратко за 1 година моята ибиза 98 с широките брони претърпя пална метаморфоза,погледнато от страна оригиналния вид,уточнявам тя е на десен волан което ми създаде малко проблеми в процеса на работа
оригиналния вид включваше липса на централен панел(барче)около скоростния лост,липса на жапки на предните врати,основната жапка на таблото беше малкия модел,нямаше халогени и имаше само предни ел.стъкла,нямаше и гнездо за запалка

за момента
централната конзола е сменяна няколко пъти,първата беше малка която не обхващаше ръчната спирачка,свалена от поло,следващата беще от голф 3 пак късо изпълнение,със нисък профил,в предната ниша имаше доста повече място,и третата последна е дълга свалена от ибиза 96,обхваща ръчната,поради което и тя беше сменена от такава с пластмасова обвивка с такава с кожено маншонче.

гнездото за запалката беше намерено от поло(зелено осветление)след това заменено от ибиза със червено

вратите претърпяха няколко сменяния на корите от по новия модел дръжки със малко гнездо като за гсм,минах на стария модел,без такава екстра,това се наложи понеже намерих инсталацията за 4 ел,стъкла,затова се наложи и смяна на корите,инсталираха се задните машинки,сменени бяха корите със такива които имат ключ за управление от страна на пътника,и всичко е супер,като с новите предни кори доидоха вече и със жапка със място за говорител,след това върнах моите стари предни кори със по хубавите дръжки и намерих само пластмосовите жапки от кори за купе и ги монтирах

халогените,след упорито търсене и помощ от наш колега намерих 2 халогена(хела)със метален рефлектор комплект със декоративните решетки,последва монтаж и доиде проблема че ключа за осветлението за десен волан е огледален на този за ляв волан,което малко ме разочарова:(.но намерих ключ от авариини светлини за поло и индикационна лампа за въздушна възглавница и ги монтирах халогените на тях като когато ползвам халогените без основното осветление ми светва лампата за възглавницата като ми напомня да не ги забравя включени

осветление в багажника и предната жапка,предната жапка беше сменена с двоино по голяма на обем,със конзола за осветление,в багажника бяха монтирани две конзоли за осветление на предвидените за това места,конзолите са свалени от опел/сеат идентични са.но не намерих ключ нито в багажника нито при жапката така че отново прибегнах до ключ от авариини,сега отстрани на таблото имам нагревател задно стъкло,въздушна възглавница и 2 ключа за аварийни.

по колата още е сложено кора под двигателя,нямах капачки за предните амортюсори и една капачка за фара,гумички за датчиците на вратите и някои други дребни неща

сега опирам до идеята за ел.огледала,намерил съм инсталацията,огледалата лесно се намират но искам помощ от колега които знае къде се свързват нагревателите за огледалата,мисля че са към нагревателя за задното стъкло,втория проблем са триъгълните пластмаски които скриват болтова на огледалата,още не съм ги намерил,а лошото е че на поло са по малки и от друг модел:(,за момент ми мина дори идеята да сменя 4те врати на ибизата от поло 4 врати със тези екстри,затова искам и помощ от вас колеги,особенно от колега със поло 4 врати 4 ел,стъкла и ел.огледала,да видим възможно лие,как изглеждат вратите,като дизаин,къде са ключовете за стъклата и огледалата и така,да направим един сравнителен тест за приблизителни съвпадения.
благодаря на всички колеги които се включат,поздрави

hefest
Автомобил: Ибиза Ибиза Сивик
Двигател: Apq 1f b18c4

Re: помощ от колега с 4-ри ел.стъкла относно размери и интериора

Мнениеот hefest » Сря 11 ное 2009 23:40

колеги понеже виждам че няма още отговори по темата,тази вечер се поразрових из снимковия материал на някои големи страници и се оказа че корите на вратите от поло класик седан съвпадат 1/1 с тези от ибизата,въпроса е сега колеги вратите от обикновенното поло същите ли са като на класика,логично е да са еднакви,все едно сравняваме кордоба с ибиза,остана само някои колега с пълен ел.пакет да помогне с снимков материал

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пет 12 мар 2010 15:25

много интересно, немога да ти помогна по темата, но ми интересно от къде намери е. механизми за задните стъкла.единствено мога да кача снимки на моите предни врати(с 4 врати съм и предни ел, стъкла)

viewtopic.php?f=45&t=161754&hilit=%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%BA%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE

тук има снимани кори за вратите.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 15 мар 2010 17:21

Само ще добавя че от обикновените полота (не класик) няма излязло от завода такова със задни ел.стъкла!
Отностно огледалата - след като ги сложиш ... може на мястото на ръчката за управление(триъгълника) да сложиш малка "пищялка" от музикалната уредба и по този начин да използваш твоите си триъгълници!
Във Фейслифтовите полота, на голф 4 и т.н. вече точно на този триъгълник има монтирана оригинално колонка от музикалната уредба на колата!

Успех!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”