Дюза сълзи
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Дюза сълзи
След проверка на стенд и чистене на дюзите едната се разтече отвън . Колата пали нормално и работи добре, само че като поработи малко почва да сълзи четвърта дюза. Питам знаещите не може ли да се сложи тефлонова лента или нещо подобно да спре да тече. Като гледам няма пукнатини по основата й (където се разглабя за да се смени разпръсквача) и мисля че от там тече. Не смея да е натегна прекалено много, че като гледам колко е ситна резбата и колко е тънкостенна да не би да е пукна аз. Мотора е 1Z, дюзите са на 190 атмосфери.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Дюза сълзи
Щом си свалял разпръсквачите за да спреш теча трябва да смениш дистанционната шайба, която е между дюзата и разпръсквача.
Така става понякога. И аз имах такъв проблем след 3 пъти сваляне на разпръсквачи.
Така става понякога. И аз имах такъв проблем след 3 пъти сваляне на разпръсквачи.

- bobitur
Andonov написа:Щом си свалял разпръсквачите за да спреш теча трябва да смениш дистанционната шайба, която е между дюзата и разпръсквача.
А тя скъпа ли е? И продават ли е в магазините въпросната шайба? А не може ли да се шлайфа с паста върху стъкло.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нямам си идея, колко може да е цената, като нова.
Няма как да се шлайфа, защото има едно "зъбче".
Аз поне не си играх.
Няма как да се шлайфа, защото има едно "зъбче".
Аз поне не си играх.
Да не ти пикаят малките маркучета за обратната нафта...виж провери тях, че един път като се свалят и се разширяват и прокапват...смяната им е елементарна и 1 метър маркуче за дюзите струва 4-5 лева
- bobitur
boko написа:Да не ти пикаят малките маркучета за обратната нафта...виж провери тях, че един път като се свалят и се разширяват и прокапват...смяната им е елементарна и 1 метър маркуче за дюзите струва 4-5 лева
За съжаление не е от тях тече от основата. Ако някой колега има разглобена дюза и въпросната шайба е не течаща да постне или на лично ще се споразумеем.
А ще има ли проблем да се кара така колата докато се отстрани повредата. Като изключим сълзенето на нафта. Ще дърпа ли въздух и ще пада ли компресията на този цилиндър.
Последна промяна от bobitur на Чет 12 ное 2009 14:59, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В ауто плюс трябва да ги има тия шайби, чувал съм за цена 1 лев за брой. Възможно е да станат и от друг модел кола.
- bobitur
Zinoto написа:В ауто плюс трябва да ги има тия шайби, чувал съм за цена 1 лев за брой. Възможно е да станат и от друг модел кола.
Ами то ако е така ще купя направо 1 комплект. Ама не ми се вярва да е 1 лев. Щом като е само с поръчка и 10 работни дни.
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За моя Голф 4 си взех от Ауто+ и бяха около 1 лев. Имаха ги в наличност. Мисля че се казваха дифтунги.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не говоря за дифтунгите, които са медни и се намират между главата и дюзата.
Въпросната шайба е между дюзата и разпръсквача.
Въпросната шайба е между дюзата и разпръсквача.
- bobitur
Ами решил съм да взимам втора употреба дюза. Ама се чудя дали ако е добре(разпръсква на мъгла и е 190 атмосфери) дали да е разглабям да е чистя. А дали имат разлика с AHU или всички 90к.с. на 190 атмосфери са еднакви.
Поздрави на всички.
Поздрави на всички.
На 1Z и AHU дюзите са абсолютно еднакви. Ако цената на втората употреба те устройва - ОК, но според мен си оправи старата. Със сигурност ще ти е по-евтино.
Ако не ти се ходи по скъпи сервизи и наистина си в Пловдив, добър вариант според мен е "Ники 96". Намира се под моста към митницата. Със сигурност ще има и шайба, и ще я настрои.
Успех.
Ако не ти се ходи по скъпи сервизи и наистина си в Пловдив, добър вариант според мен е "Ники 96". Намира се под моста към митницата. Със сигурност ще има и шайба, и ще я настрои.
Успех.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И на AFN-a са същите. Само разпръсквача е друг, но въпросната шайба е същата.
- policaqqq
- Автомобил:
- Двигател:
те дюзите ще са еднакви но може на различни килограми(атмосфери) да отварят 

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
policaqqq написа:те дюзите ще са еднакви но може на различни килограми(атмосфери) да отварят

Върни се в “Дизелови агрегати”