Сьвет за голф 4

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Сьвет за голф 4

Мнениеот Haralampi » Сря 11 ное 2009 23:02

mufin написа:
Haralampi написа:...

От 1 година съм ги забравил тия панти.
Преди през 2 седмици пръсках с WD-40

Решението е тефлонова грес от спрей (бяла е на цвят). Трябва добре и точно на място да смажеш пантата.
Тайната е че тази грес не изсъхва.

Това, което изпръсках мисля също бе тефлоново - проблема е, че според мен не достига до там, от където скърца, тъй като ефекта не, че изчезва след ден, а въобще отсъства и непосредствено след пръскането ... :-/ Просто все едно не съм пръскал нищо, а пръсках във всички възможни процепи :(

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 11 ное 2009 23:18

ludiafen написа:абе колко коли си сменял,че много разбираш? аз да ти кажа няма да видиш мерцедес на 200000 км да му се ебе майката на двигателя а само може да видиш една шибана 4 ка.

аи ела насам да те поразходя тук и там;да се нагледаш на мита за мерцедес;след 96г остана само славата на марката mhihi
поне аз съм сменил над 400коли(ли4ни)а и работата ми е такава 4е за коли можем да говорим докато ти омръзне.............
п.с на марка не робувам

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Вто 17 ное 2009 11:01

Аз лично(мое мнение) ако имах пари за Голф 4,щях да си взема Ауди А4 :twisted:
Нито е по-евтино за поддръжка,нито по-икономично,нито е кой-знае колко по-голямо,обаче па караш Ауди-не си е баш като Голфа....

luxus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luxus » Вто 17 ное 2009 16:23

sa6i4 написа:Аз лично(мое мнение) ако имах пари за Голф 4,щях да си взема Ауди А4 :twisted:
Нито е по-евтино за поддръжка,нито по-икономично,нито е кой-знае колко по-голямо,обаче па караш Ауди-не си е баш като Голфа....

Колега няма нищо общо по окачването м/у едната и другата кола!Аудито е в пъти по скъпо като подръжка!Ако говорим заА3-да,но не и за А4

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Вто 17 ное 2009 16:44

sa6i4 написа:Аз лично(мое мнение) ако имах пари за Голф 4,щях да си взема Ауди А4 :twisted:

Първо ако имаше пари за голф 4-ка,то много преди това ще си събрал за А4 защото са значително по-евтини,защо ли ?
Къде ли не се носи славата на изключително проблемен модел(говоря за А4-Б5 95-2000г.)
Наистина е друг клас кола,но пък се чупят здраво и при това цените са дори малко по-солени от Г4,окачването им няма да го коментирам... mhihi

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Вто 17 ное 2009 18:00

luxus написа:

Колега няма нищо общо по окачването м/у едната и другата кола!Аудито е в пъти по скъпо като подръжка!Ако говорим заА3-да,но не и за А4

Е аз какво съм написал?Чети хубаво mhihi

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Сря 18 ное 2009 23:00

Haralampi написа:О, аз съвсем не съм фанатик на тема VW... Бих сменил VW с поне 3-4 други марки, ако имах портфейла за целта.

Иначе за мен точно всичко е статистика! По-показателно от това няма!
И за да не съм голословен: Статистиката на ADAC за аварирали на сред пътя автомобили за 2008ма година показва следното за класа на Голф (колкото по-нагоре - толкова по-малко аварии):

1. Audi A3
2. Mercedes B-Klasse
3. Mercedes A-Klasse
4. Golf/Bora/Vento
.....
9. Renault Megane
.....
13. Peugeot 307 (последно място в класацията)

Нормално е, човек да се стреми да се катери по класацията нали ;)

колега на теб май тия ф-вета и изобщо тия немски кочини са ти объркали мозъка :lol: :lol: пускаш някви класации за нови автомобили.е ее????точно а3-предпоследния боклук който купих миналата година за 11 000лв карах го година и наринах около още 5-6 000лв за части щото си е кенеф и го продадох тая година за 6 000лв НЕ СТРУВА.кола на старо си е на късмет и да ти кажа честно мои авери с френски возила са много и предоволни...примерно в 13-тата ти класация 307.ееееее колцата е много по-по от а3.поне за мен.стига сте робували на тия немски боклуци---вече дори и нови дават суууупер проблеми.казвам го щото го знам от достоверни източници.последно си купих нова кола от магазина но......във представителството на фв дори не влязох---ясни са ми.а съм сменил доста кенефи и смея да твърдя че от фв по-голямо дърво няма...пък да не говорим за ауди :lol: :lol: говоря за коли над 5 години :wink:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 18 ное 2009 23:35

SACHO7803 написа:колега на теб май тия ф-вета и изобщо тия немски кочини са ти объркали мозъка :lol: :lol: пускаш някви класации за нови автомобили.е ее????точно а3-предпоследния боклук който купих миналата година за 11 000лв карах го година и наринах около още 5-6 000лв за части щото си е кенеф и го продадох тая година за 6 000лв НЕ СТРУВА.кола на старо си е на късмет и да ти кажа честно мои авери с френски возила са много и предоволни...примерно в 13-тата ти класация 307.ееееее колцата е много по-по от а3.поне за мен.стига сте робували на тия немски боклуци---вече дори и нови дават суууупер проблеми.казвам го щото го знам от достоверни източници.последно си купих нова кола от магазина но......във представителството на фв дори не влязох---ясни са ми.а съм сменил доста кенефи и смея да твърдя че от фв по-голямо дърво няма...пък да не говорим за ауди :lol: :lol: говоря за коли над 5 години :wink:

Колега, малко силно се изказваш за VW точно във форума на VW :screwy . Айде да поразсъждаваме малко. Кола на старо ти казваш че е до късмет, и аз така казвам :beer Купил си си А3, и си набутал сума пари в нея. Но това не прави лоша колата. Това означава че ти е лош късмета/избора в тоя случай :screwy Викаш да си купим нови коли - те новите ги сглобяват с нанотехнологий от бъдещето и въобще не се чупят. Сега се радваш на гаранция, но тя свършва бързо а след това брадва. Обезценяването на новата кола е много по-голямо от това на кола втора употреба. Като тръгнеш да я продаваш,нищо няма да и вземеш.
spam Известно време бях приемчик в фирмен сервиз на нови автомобили/нема да им прая реклама/ и съм виждал такива неща с нови коли, че ми се изправя косата какво си купуват хората като теб. Всеки има право на избор, а колегата Haralampi е цитирал класация базирана на някакви цифри, а не правена от лично мнение/моето,твоето или нечие друго/.
Със здраве :talk:

Потребителски аватар
petyo_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petyo_k » Чет 19 ное 2009 0:16

А тая 307-ца дето я хвалиш веднага и аз мога да кажа лошо нещо за нея-на един приятел му изгърмяха всичките еърбези както си стои на светофара.Всичко е до късмет и до добра поддръжка.ФВ води в почти всички класации-защо ли?Голф 4 държи някаква невероятна цена за модел на повече от 10 години-защо ли?

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Чет 19 ное 2009 0:55

Има и друго-важно е как си караш колата,ако си ахмак по природа всичко ще ти се чупи в ръцете..
Интересно,защо на мен колите не ми се чупят и не ми създават проблеми..Нито Ауди-тата нито VW-тата(това съм карал само като лични автомобили).

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Чет 19 ное 2009 7:10

Колега, преди да купя Голф и аз гледах Пежо 307. Даже ходих на оглед няколко пъти. Убеден съм че не съм сгрешил.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 19 ное 2009 10:19

Може ли да ви питам защо мислите че Г4 е скъпа за поддръжка?? Аз лично ходя при момчетата в Герман и като правя сравнение с предишния ми сивик който беше 1994г, цените са с 10-20% по-ниски за голфа, който е много повече кола и по-нова от въпросния сивик. Примери за голфа - тампон макферсон с лагер - 23лв. Спирачни дискове по 50лв, разни накрайници шарнири по около 30лв. И кое му е скъпото на това не разбирам? За 200лв можеш цялата предница да стегнеш. Ако идваш от Г2 и накладки по 9лв, да може и да ти се вижда скъпо, но за мен частите за Г4 са съвсем приемливи и не ме затрудняват :)

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 19 ное 2009 11:30

абе голф 4 си държи висока цена-като се има в предвид че Е класа очиларка 98г се намира за 1000-2000 отгоре

cccp_sds7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cccp_sds7 » Чет 19 ное 2009 16:18

след като почетох всички мнения стигнах до извода че мерцедес,vw,ауди,пежо.... са пълни каруци ми кажете поне една кола която да е без проблемна
аз мислех да си купя мерцедес C180 но май се разубедих ...

Потребителски аватар
ivdims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivdims » Чет 19 ное 2009 16:40

Абе хора няма здрава кола, оставам с убеждението че под здрава кола разбирате да карате 100 000км и нищо да не правите няма такива филми и мерцедес да е и бмв да е се тая, сега сигурно ще излязат разни мушмороци с коментари че техните коли не се чупели ами ще им кажа само едно ами карайте ги пък ще видим не само да ходите до работа с тях и обратно.
Инъче аз карам голф 4 от 1 година и съм доволен за сега множко пари дадох като я купих за ремаци и ролки ама така е по висок клас кола повече разходи

Върни се в “ОФФ-Топик - други”