Здравейте. Това ли е кислородния датчик B1 S1 (Bank 1, sensor 1) на Passat 1,8T/APU/2000год? Щом има сензор 1 явно има и сензор 2 - преди и след катализатора, но кой е 1 и кой 2?
Има ли някакви по-специални изисквания за демонтирането му?
Демонтира се при леко затоплен колектор-около 50-60гр!Пробвал съм го това на моят Пасат и стана много лесно!Преди това опитвах на студено и не стана!Правих справка по Руският форум и там така препоръчваха за демонтажа!За втората Ламбда сонда не мога да ти помогна!Успех!
APU е само с една ламбда преди катализатора,поне на моя е така .Вече следващия мотор AWT мисля се води ,са две ламбда сонди една пред и една след катализатора ,но този мотор го слагат вече на пасат В5.5 .
На VAG-COM ми излезе грешката 17521 - Oxygen (Lambda) Sensor: B1 S1: Internal Resistance too High, която грешка дори при изтриване се появява отново. Като се поразтърсих за B1 S1 се оказа, че passat b5 има два датчика - преди и след катализатора (s1 и s2). Не се посочваше обаче конкретен двигател, така че намирайки ето този сайт за AEB и AWM http://www.audiworld.com/tech/eng114.shtml помислих, че и APU е с 2 датчика. Явно е моя грешката и щом казвате, че APU е само с един кислороден датчик, това означава че имено този е B1 S1.
В твоята схема сензорите са 6 (шест). 2 (две) широколентови и 4 (четири) универсални ламбда-сонди с подгряване. Мисля, че до 2000 г. няма втори датчик на 1.8Т, след катализатора.
kirhadj написа:Колега, всъщност в описанието става въпрос за двигател ATW, който е с две сонди. Ето е една схемичка.
Благодаря колега. Няма значение, че на схемата датчиците са 6. Веднага се вижда кой датчик е B1 S1.
И още един въпрос: В кои групи на VAG-COM може да се проследи работата на въпросния сензор? Единствената, която намерих е 01-Engine / Meas. Blocks-08 / Group 001 - OxygenSensor (-10%-10%). Но тук се измерват проценти а не волтове.
Гледах един Пасат, на който тези датчици са за смяна и ме интересува дали лесно се сменят и колко горе долу струват нови и втора ръка и изобщо има ли смисъл да се слагат втора ръка, предвид че издържат около 80 хил. км. Ако се сменят лесно, след това трябва ли да се правят някакви настройки или нещо подобно, което задължително се прави в сервиз?