сега да кажа в последните 10 дни ходих над 10 пъти винаги ми изкаха
"здравно усигирание"...... или назад
може да го направите на 30 метра от митницата в македония струва по 7лв на човек за 6 дни
може да го направите в българия за 1 година - 20лв 20или30 излизания но не съм интересувал повече.....
гледам че масово шофьорите правят тия здравни усигуровки
Tрябва ли ми международен паспорт, за да отида в Македония?
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
И още нещо МНОГО ВАЖНО - ако спиш на хотел, там попълват една бланка, която условно е разделена 2/3-ти към 1/3-та... Последната третинка е пунктирана и повтаря основните данни на по-голямата част - голямата отива в полицията, малката трябва да я вземеш, за да я покажеш на излизане обратно!
Ние бяхме група хора и когато този на границата ни каза да покажем тези картончета, изстинахме! Просто ги бяхме отеб**ли... Добре, че имахме фактура от хотела, а и този беше в добро настроение...
Поздрави и приятен път!
Ние бяхме група хора и когато този на границата ни каза да покажем тези картончета, изстинахме! Просто ги бяхме отеб**ли... Добре, че имахме фактура от хотела, а и този беше в добро настроение...
Поздрави и приятен път!
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Re: Tрябва ли ми международен паспорт, за да отида в Македония?
Колеги, малко да вдигна темата.
Предстои ми пътуване до Тетово в началото на декември. Всичко написано дотук ми е ясно, интересува ме има ли някакви промени една година по - късно? Тъй като колата не е на мое име, а е фирмена и имам пълномощно на български език, необходимо ли е да го превеждам на македонски или го приемат и така? Собственика на фирмата ще пътува с мен, но съм имал случаи, в които на турската граница са му искали пълномощно от фирмата за него като водач на автомобила. Ще пътувам за първи път в Македония и ще минавам през Гюешево. За смяна на евро или левове на границата има ли някакви фитки по обменните бюра или да сменям спокойно?
Благодаря ви предварително!
Предстои ми пътуване до Тетово в началото на декември. Всичко написано дотук ми е ясно, интересува ме има ли някакви промени една година по - късно? Тъй като колата не е на мое име, а е фирмена и имам пълномощно на български език, необходимо ли е да го превеждам на македонски или го приемат и така? Собственика на фирмата ще пътува с мен, но съм имал случаи, в които на турската граница са му искали пълномощно от фирмата за него като водач на автомобила. Ще пътувам за първи път в Македония и ще минавам през Гюешево. За смяна на евро или левове на границата има ли някакви фитки по обменните бюра или да сменям спокойно?
- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
anger написа:Колеги, малко да вдигна темата.
Аз пътувах с кола която не беше на мое име, но беше на частно лице. Ако има проблем то ще е на българската митница/ Граничните полиция/. Македонците не би трябвало да ти искат никакво пълномощно, това е работа на нашата митница. За смяната на парите по-добре носи Евро и тях ги смени в динари гледай да е рамките на 60-62 денари за 1 евро. Може да се пътува с лична карта но е препоръчително с паспорт, печати не слагат вече!
мой съвет: хвърли в колата вериги и носи веро вместо левове
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Превод от български на македонски

- anger
- Двигател:
@G3: Много благодаря!
@KirilGeorgiev: Приятелю, въпросът ми е съвсем сериозен. Какво смешно видя?
@KirilGeorgiev: Приятелю, въпросът ми е съвсем сериозен. Какво смешно видя?
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Какво пълномощно като собственика на колата е в нея.Смешно ми е че македонси език няма.
- anger
- Двигател:
Собственика на колата е юридическо лице, т. е. фирма. Тя трябва да упълномощи съответният си служител да управлява автомобила, бил той и нейният Управител. Такива са порядките.
За македонският - точно това ме интересува, защото както е писал един колега - "те мразят родителите си".
За македонският - точно това ме интересува, защото както е писал един колега - "те мразят родителите си".
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
за да си застрахован дето се вика си носи пълномощно на този наш диалект
мен на турската граница ме държаха 3 часа че нямам пълномощно на турски (а имах на англииски)
ама с 50 евракис проимах

мен на турската граница ме държаха 3 часа че нямам пълномощно на турски (а имах на англииски)

ама с 50 евракис проимах

- anger
- Двигател:
Точно затова смятам да си направя. Да няма после хън, мън и 50 евра назад 
За турската си имам, там нямам никакви грижи с минаването:) Те и те си падат малко заядливи братушките

За турската си имам, там нямам никакви грижи с минаването:) Те и те си падат малко заядливи братушките

Здравейте и от мен,международен шофьор съм и първия път когато ходих към Македония ми искаха пълномошно,защото камиона не беше моя собственост,наложи се да ми го пращат по факс и задължително нотариално заверено.
- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
Ами общо взето македонците работят по закона им! Едва ли ще направят компромис или ще вземат пари... но знае ли се митница е. Дръж се добронамерено с кривите глави и едва ли ще се заяждът
Спам: по повод"има ли македонски език"
ако имате езикова бариера повелите да се учите
разликата Сръбски Македонски не е голяма
http://www.vbox7.com/play:32f37be4

Спам: по повод"има ли македонски език"
ако имате езикова бариера повелите да се учите
разликата Сръбски Македонски не е голяма

http://www.vbox7.com/play:32f37be4

- anger
- Двигател:
Колега micyri, за пълномощно на македонски ли говориш? На нашенски нотариално заверено си имам...
Българско!!!!!
balgarsko!!!!!
balgarsko!!!!!
Последна промяна от gr_kanev на Пет 13 ное 2009 10:39, променено общо 1 път.
Причина: Точно това, точно така ли трябваше да го напишеш ?
Причина: Точно това, точно така ли трябваше да го напишеш ?