Разлика между 1.9 TDI 110 hp и 1.9 TDI 116 hp
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Разлика между 1.9 TDI 110 hp и 1.9 TDI 116 hp
колега пак ме предизвикваш добре ве добре направо незнам какво да ти кажа човек честно направо откачам само да не се видим ти малко имаш ли у главата може ли един шибан голф 1.9 кат ще да е 150 кс да гори като мерцедес 63 а ве кажи ми ?нали си голям разбирач ко стана сега?
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
ludiafen написа:колега пак ме предизвикваш добре ве добре направо незнам какво да ти кажа човек честно направо откачам само да не се видим ти малко имаш ли у главата може ли един шибан голф 1.9 кат ще да е 150 кс да гори като мерцедес 63 а ве кажи ми ?нали си голям разбирач ко стана сега?
Може.
-
- Автомобил:
- Двигател:
край преебахме темата направо незнам няма да пиша повече че има хора дето разбират повече или така си мислят.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При скорост 110 км/ч 6-тата скорост сваля разхода с поне 2/100. Това са някъде около 1900 об/мин на 6-та. Та определено има значение, повечето обороти искат повече гориво и обратно.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Разбира се, колеги, че ще гледам на първо място колата да е читава и чак на второ кой точно тип мотор е. Но все пак исках да знам по какво си приличат и се различават двата мотора

Именно поради тази причина ви моля, нека не влизаме в излишни спорове и не изместваме темата. Благодаря ви за отговорите и за разбирането.

Именно поради тази причина ви моля, нека не влизаме в излишни спорове и не изместваме темата. Благодаря ви за отговорите и за разбирането.
Последна промяна от icefire на Съб 14 ное 2009 0:47, променено общо 1 път.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
brum написа:ludiafen написа:интересува ме дали си карал кола със 6 скорости щото аз съм карал и с 7 ?това ме интересува
А ти ми отговори карал ли си кола с един и същи двигател, но със 5 и със 7 скорости? Ако да - един и същи ли е разхода ако караш на 5та с 2500 оборота и на 7ма с 2500 оборота?
По твоята логика излиза, че ако карам на 1ва с 2500 оборота и на 5та с 2500 оборота, за 100км ще изразходвам еднакво количество гориво. Дали е така?
аз имам два иденти4ни пасата
1.9 с типтроник и 1.9 със 6скорости-оборотите на типтроника на 5 и на ръ4ката на 6 са с една и съща скорост;разхода също е иденти4ен;само няма да споменавам конете за да не се развихри нов спор-и двете коли не са сток и типтроника е с по малкия ПД(и по мощен) и върви пове4е.и искам да допълня 4е една кола върви от скоростна кутия и диф ,а не от мотор.както казах ве4е афн е с ограни4ени възможности от механи4на гледна то4ка,докато при ПД все може да се бутне още нещо

- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Както е казано от баш шофьорите - "Всеки си хвали колата, която кара."
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
niks76 написа:...
Така съм съгласен. Не съм съгласен, че оборотите само определят разхода, а скоростта не влияе.
Според твърденията на лудияфен излиза че двете коли харчели еднакво при едни и същи обороти на двигателя и при разлика в скороста от 130 на 150. А това малко трудно ще стане. Особенно ако са еднакви двигателите.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
скоростта влияе разбира се,а и ненапразно данните за разход ги дават при около90км/4ас
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
И не само скоростта.. пътна обстановка, натоварване на колата и т.н... Естествено, че в красив пролетен ден ще харчи по-малко, а в буря с насрещен вятър и снежна виелица разходът ще скочи. При 90 км/ч ПД излиза малко по-икономичен, ако сравняваме данните по каталог. Така или иначе, бензиновата кола колкото повече я настъпваш, толкова повече харчи. Дизелът не е баш така.
Очевидно и двата мотора си имат достойнства. Излишно е за се караме кой е "по-готин". Отговорът е
Очевидно и двата мотора си имат достойнства. Излишно е за се караме кой е "по-готин". Отговорът е

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Ще ме уморите 
Истината все пак е някъде по средата. Всъщност един двигател е с максимално КПД, близко до точката на максималният въртящ момент. Ако караш с 90, на 5-та предавка ще гори по-малко, от колкото ако караш на 6-та. Ако караш с 120 и нагоре, нещата се обръщат. И в двата случая обаче , при 90, ще гори по-малко отколкото при 120 . Анадъмо ?
При 5-степенната, след 90 просто нямаш друг вариант.
Относно това дали да е ПД или не.... аз и до ден днешен се "колебая" дали направих правилният избор
.
ПП:За 100к км, от които 60к с нафта от туба, съм свалял тандем помпа, и ролка на алтернатора за ремонт. Правих и кутия , но за нея не беше виновен двигателят.
Относно вървежа, аз също съм с "чипс Brezel"
и нека колегата с АФН да заповяда да покоара.(преди да подскочи, ще кажа, че мой приятел има пасат АФН, чийто ЕЦУ Брезел също "изпържи" , но разликата е 

Истината все пак е някъде по средата. Всъщност един двигател е с максимално КПД, близко до точката на максималният въртящ момент. Ако караш с 90, на 5-та предавка ще гори по-малко, от колкото ако караш на 6-та. Ако караш с 120 и нагоре, нещата се обръщат. И в двата случая обаче , при 90, ще гори по-малко отколкото при 120 . Анадъмо ?
При 5-степенната, след 90 просто нямаш друг вариант.
Относно това дали да е ПД или не.... аз и до ден днешен се "колебая" дали направих правилният избор

ПП:За 100к км, от които 60к с нафта от туба, съм свалял тандем помпа, и ролка на алтернатора за ремонт. Правих и кутия , но за нея не беше виновен двигателят.
Относно вървежа, аз също съм с "чипс Brezel"

Наистина споровете, които се заформиха нямат смисъл. Естествено е, че PD двигателя е по - добър от AFN-а, най - малкото единия е по - ново поколение от друго. По тази логика дай да караме само чисти дизели VW или Мерцедес..
П.П. Към автора на темата.. колега вземи по - запазената, това е моят съвет. Ако се кефиш повече специално на единия от двата мотора, просто вземи този, който ти харесва повече. Ако се налага дори поизчакай малко, все ще изскочи подходящата рано или късно.
П.П. Към автора на темата.. колега вземи по - запазената, това е моят съвет. Ако се кефиш повече специално на единия от двата мотора, просто вземи този, който ти харесва повече. Ако се налага дори поизчакай малко, все ще изскочи подходящата рано или късно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="vw16v"][quote="mili 75"]Еедин вид AFN с чип "за 200 лв."обезмисля помпа-дюза моторите. Само ако знаеш каква истина си написал.Ай напиши с какво е лош АФН мотора.де като разбираш толкова
AFN с чип за 200лв. няма как да обезмисли PD, защото и на PD-та се слага чип за същите пари
.
AFN-а може и да направи 370нм. със силов тунинг, но незабравяйте, че и PD-та също подлежат на силов тунинг, друг е въпроса, че излиза по-скъпо
.
Peace brothers
!

AFN-а може и да направи 370нм. със силов тунинг, но незабравяйте, че и PD-та също подлежат на силов тунинг, друг е въпроса, че излиза по-скъпо

Peace brothers

Върни се в “Дизелови агрегати”