Като цяло ТДИ-то!!!
Кое по-често ти се налага да ускоряваш от 0-100 или да изпреварваш;)!!

90 к.с. ABS Vs 90 к.с. TDI
- alex synchro
- Автомобил:
- Двигател:
- drift
- Автомобил: Skoda Octavia TDI
- Двигател: AHF 1999
flash написа:Като цяло ТДИ-то!!!
Кое по-често ти се налага да ускоряваш от 0-100 или да изпреварваш;)!!
По-правилно нещо не може да се каже.Значи и аз бях замесен в една друга тема в такова спорче.На мен ми се струваше,че моята Шкода върви повече от Голф3 с 1.8 АБС мотор.Имаше лек старт за сравнение и наистина на късо бензина върви повече(за колегата niikoo_1,но на по дълго магистрални условия е еднакво),обаче излезна че ТДИ-то си е по-бързо само дето в реални условия,а все пак в ежедневието кое по често ни се случва да доускоряваме и изпреварваме или да се дърпаме от 0-100(освен за светофарните състезатели.)
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
L&R написа:Що го няма nikoo_1 това му е тема фикс..
Залагам на турбината в тоя спор.
Ето го батко бе.
Значи в сток състояние отпрах на два пъти Пежо 306 1.9ТД, което по-каталог е малко по-бързо от 1.9ТДИ 90коня като ускорение и макс.скорост.
Значи няма спор, че дизелите са по-еластично, но на драг 1.9ТДИ 90коня пада лошо. Значи Пежото дори първия път тръгна доста по-добре от мен и ме дръпна кола, ама на края на втора скорост към 5000-6000об/мин почнах да го подминавам.
Ако има мераклий със сток 1.9ТДИ 90коня (без да си натягат уейестгейта с ключе номер 10 обаче) може да се пробваме, в момента ще има направя най-малко 2 коли ластик, които не верва може да си докара ТДИ-то пред НИМ Бояна на следваща среща да го изплюща

Значи както знаете повечето стари 3ки ТДИ-та са доста проблемни и не вървят както хората, турбините не им надуват като хората, уесйт гейда изпуска и подобни тъпотий, даже някое може да роди от много напън

Значи моя 1.8 АБС в момента е малко над 160Нм при 2400об.мин и си досттъчно еластично, а като искаш да задминаваш една предавка на долу и няма проблеми, а на дълъг път си карам само на 5та
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Niko..
ТДИ ще падне..ама няма да е с 2 коли.. а максимум калник в калник...
90 коньовата д4д ти беше много наравно..
Карал съм тди 90 коня венто.. ми да ти кажа според мен нямаше ряз колкото моята каляска 65 коня ама оня на 3 та ще направи 120 без да изгърби мотора.. а моята е до 100 .. ама все пак моята е нова.. а ти на мен ми взе точно 2 коли..
Според мен макс 1 кола да му вземеш..!
Но със сигурност ще го биеш..
Виж не е зле да се пробва де....
Ама аз ша светна некой хора да турят алпин дизел, и пак да се пуснат с теб.. да видиш тогава колко ша та заболи...
ТДИ ще падне..ама няма да е с 2 коли.. а максимум калник в калник...
90 коньовата д4д ти беше много наравно..
Карал съм тди 90 коня венто.. ми да ти кажа според мен нямаше ряз колкото моята каляска 65 коня ама оня на 3 та ще направи 120 без да изгърби мотора.. а моята е до 100 .. ама все пак моята е нова.. а ти на мен ми взе точно 2 коли..
Според мен макс 1 кола да му вземеш..!
Но със сигурност ще го биеш..
Виж не е зле да се пробва де....
Ама аз ша светна некой хора да турят алпин дизел, и пак да се пуснат с теб.. да видиш тогава колко ша та заболи...
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да колата в момента върви доста по-добре от предим когато беше със запушен катализатор. В момента е с чип и махнат катализатор и върви доста прилично, проблема със заглъхването на 2.200оборота също е решен
Имам мерак да се пробвам със сток ГТИ115коня и 1.6 101коня АЕК,АФТ да видя какъв ще е резултата,

Имам мерак да се пробвам със сток ГТИ115коня и 1.6 101коня АЕК,АФТ да видя какъв ще е резултата,
- PL-16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niikoo_1 написа:PL-16v написа:От моя страна има сток TDI-90кс чакам колега с бензиново моно 90кс и да разрешим нещата на бояназа мен TDI-то на бояна е победител
Дай да ги пробваме, ей така за спорта пред НИМ тоя месец, ако си навитак, все още съм с зимни гуми на 185 така, че тръгвам трудно
Договорехме се приятелю