еми като не те кефят от 150 лева купи си от 600 . мисля че двата вида едва ли имат някаква разлика освен произхода и цената естественно. а ако си фен - направи си сам
относно височината на пасата - мисля че са доста високи - поне моя - без проблем опирам гумата при паркиране в 10-15 см бордюри напред и назад
Кора за б5
- gubaku
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кора за б5
Разликата колега е огромна - оригиналните кори са изработени от някакъв композитен материал (забравих му името - стъклопласт, фибропласт или нещо от сорта) и са адски здрави. Като си смених строшената кора исках да изрежа едно парче от нея да си залепя единият подкалник, че е леко пукнат и се оказа че е почти невъзможно. Пробвах с професионално макетно ножче, с клещи резачки и с ножовка, накрая ми писна и се отказах.
За сметка на това корите които са по 150лв са от най-обикновена пластмаса и (предполагам само) ще са доста афиф.
Ако трябва да бъда честен, ако каското не ми ги бяха купили корите аз никога нямаше да дам 600лв. По скоро бих се замислил за варианта "направи си сам" с ламарина. Изглежда ми като много хитро решение.
За сметка на това корите които са по 150лв са от най-обикновена пластмаса и (предполагам само) ще са доста афиф.
Ако трябва да бъда честен, ако каското не ми ги бяха купили корите аз никога нямаше да дам 600лв. По скоро бих се замислил за варианта "направи си сам" с ламарина. Изглежда ми като много хитро решение.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе ти са изшибай в някой голям камък пък чакай кората да те спаси 
за мене тази кора по скоро служи да не пръска вода отдолу и донякъде за шумоизолация

за мене тази кора по скоро служи да не пръска вода отдолу и донякъде за шумоизолация
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Рзликата е огромна !
Питах момчетата който ми слагаха кората !
Толкова са крехки нямам думи !
Даже едно ауди А4 2003 беше точно отисъл за този цел !
отисъл да я маха кората си порати проста причина ,че
не му се е дало кинти и за 190 лева си е казал ментак ,че
ще се отърве но уви евтиното излиза скъпо
два месеца момчето вика толкова е крехка леко да я
чукнещ някаде и се чупи като стъкло
!
Като я видях как беше начупена липстваше
да не казам но 1/3 от кората !
Затова оставете този мит ! Че пласласата
си е все пласмаса !

Питах момчетата който ми слагаха кората !
Толкова са крехки нямам думи !
Даже едно ауди А4 2003 беше точно отисъл за този цел !
отисъл да я маха кората си порати проста причина ,че
не му се е дало кинти и за 190 лева си е казал ментак ,че
ще се отърве но уви евтиното излиза скъпо
два месеца момчето вика толкова е крехка леко да я
чукнещ някаде и се чупи като стъкло

Като я видях как беше начупена липстваше
да не казам но 1/3 от кората !
Затова оставете този мит ! Че пласласата
си е все пласмаса !

Здравей, Имах сащия проблем с кората. Тъй като не ми се даваха грешни пари за нова или менте кора, взех кардинално решение. Купих си поликарбон с размер 1/2 метра, качих колата на канала, оразмерих поликарбона и си изрязах нова кора. Много сам доволен (вече 3та година), тъй като метъра на поликарбона е 15 лева, здрав е и лесно се огъва.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Аз пък си взех фибростъкло, и с епоксидна смола (на лакпром е една от най-добрите) си я направих и колкото пъти съм я удрял
ако беше метална щеше да замине,ама тая грешка няма.Не е мръднала.А другото решение е от 3-4 мм ламарина,даже го докарва на алрад
(тоя алрад само го сънувам деа)

- masterdriver
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,
feikot и belar,
възможно ли е да пуснете снимки как изглеждат колите ви отдолу с новите кори?
feikot и belar,
възможно ли е да пуснете снимки как изглеждат колите ви отдолу с новите кори?
- feikot
Моята няма разлика с оригинала.Точно както си е и тя 

- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Е дайте по една снимчица, па да видиме.
- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
Абе хора защо се мъчите с тези кори .Просто ги свалете-разликата е =0
От 7 години го имам пасата 98 афн а от 3 години си свалих кората защото ми писна да ми се откача постоянно -никакви грижи,не цапа не хвърля кал по двигателя и не е по-шумен двигателя -абе много по-добре е
Та имам една оригинална читава кора ако някой му трябва можем да я спазарим
От 7 години го имам пасата 98 афн а от 3 години си свалих кората защото ми писна да ми се откача постоянно -никакви грижи,не цапа не хвърля кал по двигателя и не е по-шумен двигателя -абе много по-добре е
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
MAKAROW, дай да я спазарим кат' си рекъл...кората под двигателя, а тази под скоростите имаш ли я, продаваш ли я?

- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
feikot написа:Аз пък си взех фибростъкло, и с епоксидна смола (на лакпром е една от най-добрите) си я направих и колкото пъти съм я удрялако беше метална щеше да замине,ама тая грешка няма.Не е мръднала.А другото решение е от 3-4 мм ламарина,даже го докарва на алрад
(тоя алрад само го сънувам деа)
Би ли разяснил малко повече за технологията на изработка колега,че и аз мисля да правя тази малката кора която е под скоростите.
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Да кажа и аз за мойта кора.Купувана е от една фирма до моста на Герджика в Пловдив
и струва точно 50 лв.Кората е за ауди а4 но без проблем стана за пасата.Изработена е от някъв материал ,който ми прилича на смола с нещо като стъклена вата.Чесно казано два пъти съм я удрял отдолу,по скоро забърсвал ,но като я гледам само е одрана.Няма счупвания.Вече една година съм с нея.Търсих и такава кора за под скоростната кутия но нямаха.Общо взето доволен съм.
и струва точно 50 лв.Кората е за ауди а4 но без проблем стана за пасата.Изработена е от някъв материал ,който ми прилича на смола с нещо като стъклена вата.Чесно казано два пъти съм я удрял отдолу,по скоро забърсвал ,но като я гледам само е одрана.Няма счупвания.Вече една година съм с нея.Търсих и такава кора за под скоростната кутия но нямаха.Общо взето доволен съм.
- feikot
Борислав Андреев написа:Би ли разяснил малко повече за технологията на изработка колега,че и аз мисля да правя тази малката кора която е под скоростите.
Аз си я изградих по начина който казах.Иначе можеш ако ти се играе,като си я изградиш ( не трябва да е много смляна) да я направиш на калъп,и да правиш от калъпа други.Пак стъклопласт и епоксидна смола.
Технология.... Деазнам,почваш и правиш,по лесно ще ти е ако имаш някоя зндрава,но иначе пак не пречи,само да ти кажа че не е задължително оребренията отдолу да са 1/1 с оригинала.... Само е добре да има някакви отвори да се оттича,вода кал ...
- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
Айде коледно намаление за кора оригинална (комплект 2 части )цена на лични!!!!
само за сериозни
само за сериозни