здравейте колеги след като напправих основен ремонт а предница ( viewtopic.php?f=59&t=169142 ) се получи след това се получи много голям разох на бензин нещо от сорта на 15 в града .. а иначе си харчеше 10 макс при нормално каране.Единят кабел на свещите беше заминал а другите бяха добре смених ги обаче се оказа че пак 3тият се прееба и като гизжадих яко зелана прах изчистих го с шкурка и го изолорах с банд но нищо не се промени какви може да са причините за този разход и къде мога да ги търся.Моля помогнете ми.Благодаря предварително на колегите.
П.П. Ако може да пишат хора който могат да помогнат не такива които ще спамят
player123 написа:...и като гизжадих яко зелана прах изчистих го с шкурка и го изолорах с банд но нищо не се промени
Плеаре, къде е този зелен прах?!? Само като инфо- зеления налеп е меден окис (по-точно- хидроокис) и означава, че там влиза влага и медта кородира. По ВВ кабели изолация с изолирбанд не върви Сорри, амаа... нов! Може просто да си е бил яко менте, не знам.
Продават се и по единична бройка. Не е задължително да е комплект Ако можеш- потърси си 'Tesla'. Чета добри отзиви за тях из форума Хммм... Огледай да не закача някъде...
ЗдравейПич колега.Аз съм със съштия мотор и имах съштия проблем.Не е от кабелите а проблема е в моното,вътре има една мембрана намирасе до дйозата под металната пластинка тя е със 4етри болта.Със сигорност е дала фира,другото което е ламда сондата която сигорно е мъртва.Пушили много отзад?Пиши какво е станало и успех...
nerka здравей значи не пуши отзад но един човек ми гледаше колата и каза че моното ми е за смяна днеска ще ходя на диагностика на двигател и ще ми кажат на 100 % какво и е а това моно скъпо ли е ?
За ново ли питаш? Приготви 4-5 пассата като твоя, продай ги и ще имаш кинта да го вземеш! Няма такъв случай 'Моното е за смяна!' Винаги има начин да се отремонтира, па дори и да не е евтино. Е! ако ТПС-а се е иизносил, стъпковото изгоряло, дюзата затлачена и дросела изкривен- да, може би по-изгодно ще е да се смени с друго, ама.... Ако е така- огледай в 'Продава'
Колега същия проблем имах преди 1година и ми харчеше и на мен около 15.Оказа се , че е тампонът на моно-то.Смуче въздух и съответно с повече въздух трябва и повече гориво.Също така и ламбда сондата ми беше заминала та и нея смених и оттогава досега този мотор не е мръднал !