Въпрос относно вакума на голф 2 1.6

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Въпрос относно вакума на голф 2 1.6

Мнениеот DIABLO 666 » Съб 14 ное 2009 22:23

отдавна несъм писал но наскоро си взех едно голфче 2 1.6 75 к.с и днес установих че като изключа един от вакумите който влизат в кутията на въздушния филтър ми се дигат оборотите иначе като го включа падат, та питането ми е дали се е запушило дюзичката\поне на такава ми прилича\ дето е в кутията на въздушния филтър или има друга причина.ако може някой да ми каже причина че смятам утре да я сваля и почистя да видя поне дали ще се оправят оборотите че ми даржи ниски.колата се пали на бензин когато е студено но дави яко иначе само на газ се кара.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно вакума на голф 2 1.6

Мнениеот zdravko_jett » Съб 14 ное 2009 23:14

колега и при мен като откача вакуумчето се вдигат оборотите,бакумчето мисля че е за клапата отпред,а давенето на бензин и при мен го има от плочката е понеже намаля отворите за въздух като е карам колата на бензин не върви като махна плочката самолет,ако ти държи ниски обороти на газ вдигни ги от изпарителя

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Пон 16 ное 2009 1:35

относително е дали ще си настрои добре оборотите и сместа на газ , имайки предвид как задава въпроса за вакуума . остави всички маркучи както са си били , понеже губейки вакуум , при този иначе толкова "прекрасен" карбуратор , се бърка вече и разход и т.н. за газовото се обърни към компетентно лице , за да нямаш проблеми с палене разход обороти и т.н. също бих запитал как ти са прекарани маркучите за водата до газовото , защото съм виждал интересни решения по този въпрос .... :wink:

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Пон 16 ное 2009 23:15

basis4eto написа:относително е дали ще си настрои добре оборотите и сместа на газ , имайки предвид как задава въпроса за вакуума . остави всички маркучи както са си били , понеже губейки вакуум , при този иначе толкова "прекрасен" карбуратор , се бърка вече и разход и т.н. за газовото се обърни към компетентно лице , за да нямаш проблеми с палене разход обороти и т.н. също бих запитал как ти са прекарани маркучите за водата до газовото , защото съм виждал интересни решения по този въпрос .... :wink:

колега та по въпроса с вакума, значи в неделя свалих внимателно вапросната "дюзичка" и я почистих а вътре в нея беше хванало доста мръсно,след почистването мога да кажа че оборотите се качиха на 900\преди намесата бяха около 600-700.сега ще ходя до газаджия да метне едно око и да ми смени филтарчето на клапана за газта че предполагам не е сменяно от доста време.

Потребителски аватар
spartak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartak » Вто 17 ное 2009 22:39

Значи колега това маркучле от карба влиза в кутията на възд. филтър в едно клапанче с биметална пластина от другия край на клапана друго маркучле отива отпред в клапана за подаване на топъл - студен въздух.КОГАТО Е палиш сутрин на стъдено биметалното клапанче отваря и вакума от карба се подава на големия клапан отпред той затваря и се подава топъл въздух от изх. колектори, като позагрее вакума се прекъсва и си се подава въздух от вън.Сега тоя биметален клапан е пълен ташак и не работи правилно (можело е даго измислят по добре).Аа сам го махнал топло судено неми работи (ПО БАВНО ЗАГРЯВА)но не ми са паднали оборотите

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”