Здравейте! Нов съм във форума, защото скоро си купих Golf III TDI 90к.с. от 1996г. Карам си го голфчето - много му се радвам, но си мисля, че трябва да има някъде оптимални обороти, или скорост за сменяне на предавките - примерно:
0-20 - 1ва
10-40 - 2ра
и т.н.
Това сигурно трябва да го пише в ръководството за ползване, но такова липсва. В нета също не намерих.
Та, ако можете да ми помогнете!
Благодаря предварително!

На какви обороти да сменям скорост? Golf 3 tdi
Re: На какви обороти да сменям скорост? Golf 3 tdi
Ако беше погледнал няколко теми по-надоло щеше да придобиеш по-голяма представа за въпроса ти 
viewtopic.php?f=24&t=169979

П.П. И за в бъдеще

- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
K написа:Ако беше погледнал няколко теми по-надоло щеше да придобиеш по-голяма представа за въпроса ти
абе аз темата я бях сложил в друг раздел

а по темата: то и аз си сменям към 2000 оборота, при задминаване цедя доста (не гледам оборотомера - по-важно ми е да гледам къде карам

В една книжка четох, че при 1500 об. е хубаво да се включи на по-висока предавка. А турбината си е включена постоянно.Просто при 2к об. е в разцвета на силите си. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
the_tupan написа:В една книжка четох, че при 1500 об. е хубаво да се включи на по-висока предавка. А турбината си е включена постоянно.Просто при 2к об. е в разцвета на силите си.
прав е колегата а голфа според зависи какво е настроението вчера например на вентото със абсолютно същия двигател без малко да му запаля гумите и беше едва на 2800

Върни се в “Дизелови агрегати”