На какви обороти карате дизелите си???
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: На какви обороти карате дизелите си???
Днес с играх на магистралата на тема икономия. Общо взето на 6-та с около 1800-1900 об/мин е най-икономично. Това в моя случай са 90-120 км/ч. Като вдигна с 20 километра повече разхода се качва с два литра на горе.
тва средния за изминати километри ли гледаш или моментен?
- VANKO_AAZ
- Автомобил: Vw sharan 1996
- Двигател: 1z
аз моя мк3 1.9тд ааз си го карам много весело докат е леден до 2000-2500 кат позагрее никога не го карам под 2000 само сач
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
morfei1 написа:тва средния за изминати километри ли гледаш или моментен?
Моментен. Средния на дълго го докарвам на 5-5,5/100.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не гледам обортомера кои знае колко по усет казвам че сменям предавките около 2000 - 2400 не бързам са никаде
и рядко се случва да го надувам до 4000 - 4500 в 5000 не влизам 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:

П.с които гледа за разход да си купи колело;аз знам 4е кола да не гори НЯМА,па ако ще и дизел да е
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
До загряване карам на 2000об., на същите обороти сменям предавките, карам колата 99% градско и максимум на 3та скорост, рядко я "продухвам" (особено зимата) и нямам проблеми 

- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
mladeja написа:В града:
- измъкване от ситуация - 5000 об.
Това не са ли прекалено високи обороти за дизел? То тогава въртящият момент вече е умрял, конете отдавна са достигнати,а и си на косъм от ограничителя. На моята към 5000 оборота удря ограничителя, а за измъкване от ситуации диапазонът 2500-4000 ми върши отлична работа. Но всеки със стила си на каране, ако така я чувстваш най-добре....
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Student_pravo написа:mladeja написа:В града:
Това не са ли прекалено високи обороти за дизел? То тогава въртящият момент вече е умрял, конете отдавна са достигнати,а и си на косъм от ограничителя. На моята към 5000 оборота удря ограничителя, а за измъкване от ситуации диапазонът 2500-4000 ми върши отлична работа. Но всеки със стила си на каране, ако така я чувстваш най-добре....
...аз така моята не съм я почувствал...и не искам да я почувствам.
...и предишния собственик не бих искал да я е чувствла така.

5000об.

Докато загрее до 2000об
Нормално каране до 2400 - 2500об
В ситуация до 4000об,
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
mladeja написа:В града:
- при трафик - почити без газ - 1200-1400 об. макс.
Извън града :
- бързам - 3000-4000 об.
- тръгнал съм на разходка - 1800-2000 об. макс.
5000 оборота на дизела,и после тема:Колеги защо ми тропа двигателя?Защо ми харчи масло?Защо пуши синьо?И още много такива.Максималната мощност на тези двигатели е до към 4200 оборота,ти го цедиш до 5000.

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
radi_nrj написа:Golf 2 Variant 1.9TD AAZ. Карам я м/у 1200 и 2000. Нагоре само като изпреварвам или са ме гепили Карастанчовите. Колата е с супер къси скорости 120km/h @ 5-та скорост са 3200rpm и често карам в града с 50 на 5-та
Че как го правиш? Аз с 50 като включа 5-та файда никва...Не гледам оборотите карам на слух (или както го нарекоха "усет"). Аз съм свикнал малко по-агресивно да си карам... Карал съм на майката Г4 SDi-то и на бащата B5 TDi AFN забелязал съм, че при тях като слушам двигателя си превключвам на доста по-ниски обороти щото ме дразни ръмженето... давам пример с превключването между 2-ра и 3-та на моя голф се осъществява на около 50км/ч което е ако не се лъжа малко над 2500 оборота, а при тях около 35 макс 40... Според мен треа да си слушаш двигателчето

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Smeagol написа:radi_nrj написа:Golf 2 Variant 1.9TD AAZ. Карам я м/у 1200 и 2000. Нагоре само като изпреварвам или са ме гепили Карастанчовите. Колата е с супер къси скорости 120km/h @ 5-та скорост са 3200rpm и често карам в града с 50 на 5-та
За мен 50 на 5-та с ААЗ си е наказание. Аз усещам как мотора трепери и се тормози от твърде ниските обороти...
А и карането на твърде ниски обороти трябва веднъж завинаги да бъде разграничено от термина икономия
Айде сега всички да ми дадете акъл...

- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Според зависи - нормално около 1500 - 2000 ...
Понякога се опитвам да карам 'уж икономично' около 1500 превключвам - ефект 0лев , имам чуството че го тормозя само
При изпреварване ми се е случвало не малко пъти да го изрежа до 4500 ...
Когато стане 'закачка' около 3000....
Трудно е да се каже ... карам на усет както казаха колегите ...
Моторя е 1.9тди 1Z!
П.С. 100% съм сигорен че колегите който казват че не ги държат над 4000 ... не е врярно , на всеки се случва да има ситуация в която да изцеди мотора , че дори и при изпреварване в оборотомерите ли гледате ?
Понякога се опитвам да карам 'уж икономично' около 1500 превключвам - ефект 0лев , имам чуството че го тормозя само

При изпреварване ми се е случвало не малко пъти да го изрежа до 4500 ...
Когато стане 'закачка' около 3000....
Трудно е да се каже ... карам на усет както казаха колегите ...
Моторя е 1.9тди 1Z!
П.С. 100% съм сигорен че колегите който казват че не ги държат над 4000 ... не е врярно , на всеки се случва да има ситуация в която да изцеди мотора , че дори и при изпреварване в оборотомерите ли гледате ?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Браво колега
най-после да се сети някой.Като съм настъпвал никога не съм гледал все пак ситуация е няма да си гледаш оборотомера.Ама веднъж погледнах за части от секундата и от тогава знам.И отново пояснение щот отново се злоупотребява с цифрите.Начи това 5000 дет съм го споменал не е така да си карам с часове.То е за секунди може би части от секундата.Бих написал и някои пояснения но всякак си ще се приемат като обида на членовете на клуба за това спирам до тук.Въпреки, че ще се отвори отново спам както се получава и в тази тема.
Въпроса бе ............ всеки знае какъв, а какво се отговаря ...........отново всеки който е писал извън въпроса знае.В същност и това което пиша си е спам.
Има лични за да се поясня на 5000 об.

Въпроса бе ............ всеки знае какъв, а какво се отговаря ...........отново всеки който е писал извън въпроса знае.В същност и това което пиша си е спам.
Има лични за да се поясня на 5000 об.
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Що на лични то за това е темата "На какви обороти карате дизелите си???" .
Аз лично след 4000об усещам направо забиване на муцуната.

Аз лично след 4000об усещам направо забиване на муцуната.

Върни се в “Дизелови агрегати”