Проблем с чистачките
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Проблем с чистачките
Сутрин като дам на контакт понякога чистачките почват да работят и почва да пръска вода по стъклото ..все едно съм натиснал постоянно лоста на чистачките ... . Понякога спира ... понякога почва след като мина през дупка и се разтръска колата ...засега го оставям на интервал ...тогава пръскалката спира , но чистачките работят през интервал ... Има ли реле което би могло да прави тези мизерии или по скоро причината е в лоста под кормилото.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Мммммхмм! Според мен по-скоро е проблемче в кутията с предпазителите и релетата. Връзките вътре в нея! Ако е от лоста, като го сложиш на 'интервал', няма да опира там, където е и при нулево положение, т.е., няма да сработва. Естественно, това си е мнение "от въздуха", разбира се. Трябва да се премери. 

както каза vaskoto1 е от лостчето, руснаците казват че се прави http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=vw_faq13#13.4.3 , но мисля че е по добре да си го смениш
- kossel
АХА, ясно ...
Значи плаче за ново лостче ... дано да не са скъпи ...че този месец много ремонти ми се събраха ....
- vesellin
- Автомобил: Mitsubishi ASX
- Двигател: 4N14
- Контакти:
Аз го имам същия проблем на Б3, на лостчето има една пластмасова "пъпка", която след време се изхабява и не задържа лостчето на достатъчно разстояние и при преминаване през дупка, неравност се премества лостчето, прави контакт и ти задейства чистачките. Доколкото знам лостчето не е много евтино. Решил съм проблема така (бърз, български начин):
Свалих лоста, на мястото на "пъпката" съм направил нова с бързосъхнещо лепило, монтирах го и готово.
Успех
Свалих лоста, на мястото на "пъпката" съм направил нова с бързосъхнещо лепило, монтирах го и готово.
Успех
- kossel
хм
И колко аджаба струва това лостче ???
- kossel
наблюдения
два три дена не ми беше правило номера това с чистачките, тази сутрин забелязах че чистачите спират понякога в най горно положение на стъклото ... да не би проблема да не е в лостчето а в чистачките ?!
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Re: наблюдения
kossel написа: тази сутрин забелязах че чистачите спират понякога в най горно положение на стъклото ...
това ме навежда на мисълта за изпилени писти на моторчето.
- kossel
Решението на проблема !!!
Както Веселин по георе каза че проблема е в пъпката ... да така е ... но вместо като него да направя шапка на пъпката с бързодействащо лепило, аз и един съсед направихме друго ... просто отнехме един мм от другата страна където се подпира лостчето ... от едната страна е на пъпката , а от другата е пак на една пластмаса ..та от тази пластмаса отнехме 1 мм и стана супер ..като ново ..проблема изчезна!
Забелязах и друго - самата пъпка беше изтъркана с по малко от 1 мм ..а такива проблеми да прави !
Забелязах и друго - самата пъпка беше изтъркана с по малко от 1 мм ..а такива проблеми да прави !