Силни вибрации при запалване

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Gall4e
Автомобил:
Двигател:

Силни вибрации при запалване

Мнениеот Gall4e » Пон 02 ное 2009 16:07

Здравейте,
Преди година си купих Поло дизел 1.9. Слаган му е допълнително климатик в Италия, и след като отидох на майстор за смяна на консумативи( ролки ангренажен и пистов ремък) започнаха проблемите...За три месеца смених три пистови ремъка.Обясниха ми,че понеже климатика е слаган допълнително и не може да се намери точен размер. Два от ремъците бяха изядени- беше останало 1/3 от широчината на ремъка ,а третия направо се скъса. Говорих с човека,от който си купих колата и той каза,че това е единственият й проблем и е много трудно да се намери точен размер ремък. След като отидох на четвърти майстор пак за смяна на ремъка, той успя да намери такъв които да е достатъчно широк и два месеца нямаше проблеми,обаче след това започна едно невероято свирене, докато колата не загрее. Обортомера също не очита нищто. След като се загрее се оправя.Утре ще ходя на поредния майстор, дано поне той успее да намери точния размер.С това горе-долу се примирих,но след това стана по-страшно. В момента ,в който запалвам колата започват едни страшни вибрации и тресене ,все едно двигателят ще се откачи.Това е само по време на запалване, след това всичко преминава. Не се случва всеки път, но като стане изобщо не може да се запали.Провериха тампона -здрав е. Ходих на майстор ,естествено... Първият ми каза ,че било от стартетра, смениха някакви втулки и уж готово. Да ама не, пак започна същото. Въртя ключа ,за да запаля и все едно колата започва да работи на 2 такта(трещи като трактор). Лошото е ,че не винаги го прави и това обърква майсторите, не могат да разберат от какво е . Вторият майстор смени впръскачите, но положението е същото.
Преди време ходих на майстор за климатика, тои свали цялото табло и всъщност от тогава е този проблем.Има ли вероятност той да не е сглобил нещо както трябва
Моля ви,ако някои има представа от какво е и къде мога да го отстраня да ми пише. Нова съм и моля да ме извините,ако не съм пояснила нещо както трябва

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Re: Силни вибрации при запалване

Мнениеот the_tupan » Пон 02 ное 2009 19:14

А някой майстор сети ли се да ти провери подгревните свещи?! :beat_butt2 :drinking:
ПП:Обяснила си всичко перфектно...за разлика от повечето мъжаги във форума! :wink: :applause:

Gall4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gall4e » Пон 02 ное 2009 20:12

Майсторът, който сменяше впръсквачите ги провери. Били добре.Но утре пак ще помоля да ги видят. Майсторите,като я чуят какви звуци издава и направо се хващат за главата. Явно не знаят от какво е и започват да оправят каквото им падне. Много се съмнявам,че при отарянето на таблото не са сглобили нещо както трябва....
Утре ще я оставя и като имам някаква диагноза пак ще пиша.

Благодаря!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 02 ное 2009 20:28

Това мотор AEF ли е?Има ли такова чудо на него-"демпферна шайба" на коляновия вал?

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Съб 07 ное 2009 9:32

има си !

Gall4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gall4e » Нед 15 ное 2009 16:56

Здравейте отново. Имам някакви новини,след престой при майстора около 10 дена се случи следното: сложиха ми автоматичен обтегач, защтото моя бил счупен или въобще липсвал...обтяжен лост ,обратен винт, обтяжна ролка,ремък и още нещо + труд = 360лв.Както и да е ,вчера взех колата от сервиз и ми направи впечатление ,че когато е на скорост и отпусна газта се чува странно ръмжене.Обадих се на майстора, той дойде покара я малко и каза че е от маховика... трябвало смяна. Може и така да е, силните вибрации при запалване били индикация , а сега започна и едно постоянно тракане, само когато съм над 1800 оборота не се чува или изчезва... Сега просто не знам какво да правя- нов маховик с труда ми казаха,че ще доиде към 700 лв. Ами ако това не е проблемът, а просто при монтирането на обтегача нещо друго се е счупило или не е трябвало да се монтира... Мисля да отида утре до унитрейд за диагностика и ако се окаже маховик....сигурно ще потърся втора употреба.
Моля Ви ако имате някакви съвети пишете ми...

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 15 ное 2009 18:57

Gall4e Според мен тези "майстори" те работят и просто не знаят какъв точно е проблема.Има много добри форумни майстори, които със сигурност ще оправят Полото. :) Дано някой колега се отзове! Поздрави! :beer

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Нед 15 ное 2009 19:03

Пак да попитам-Тракане,или виене е по-точно? Абе съмняваме да е маховик,ама нейсе-гледат майсторите да се подсигурят за празниците с парички :beat_butt2 .Сигурно някой лагер е отишъл.То и моето поло тресе на свободна ,ама маховика ми си е наред-наскоро сменях съеденител и го гледах.Дай на брат си,или на бащати да иде в сервиза ,че като гледат че си жена и може да мамят .ЕЙЙ Уродливо племе станахме-човек за човека е вълк.Никви морални ценности-само лъжа ,измама и цел номер 1 -да ти вземат колкото се може повече пари :drinking: death

п.с-Ако маховика ти е за смяна ,знаеш ли какво претрисане ще имаш при потегляне? :012:

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Нед 15 ное 2009 19:16

аз го сменях маховика...претрисания имаше когато потеглях и при движение с по-ниски обороти. Маховика си беше разбит както се оказа...но вибрации при запалване - както е при теб не съм имал !

Потребителски аватар
Rqhovo
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1Y 1991
Контакти:

Мнениеот Rqhovo » Нед 15 ное 2009 20:51

При един приятел това тресене при запалване го имаше и се оказа пикаеща дюза

Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Soyer » Пон 16 ное 2009 13:04

Имам абсолютно същия проблем.. на моето поло съм сменил 3 ремъка 1 от които се беше разкъсал на 100 части. Едвам намерих такъв който да пасва.. но тракането и свиренето си останаха. И при мен всичко изчезва като подам газ на 1500 оборота.. немога да го индефицирам точно какво е.. тракане свирене може и 2те. Като е мокро времето съм забелязал,че свири повече и фрапиращия ефект е изключване на сервото за няколко секунди, след това се оправя( тъй като ролката на сервото е вързана от въпросния ремък с още няколко такива..) :lol: Вече съм се примирил ходил съм при няколко майстори казаха ми ролка на генератора за смяна. Сега пак ще ходя при още един да я види поне като сменям да знам че наистина е това.
Тва пък дето са ти казали за маховика просто без коментар съм.. иди при тоя дето ти го е казал тва и с гаечния ключ в главата. :076:

Gall4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gall4e » Пон 16 ное 2009 14:13

Здравейте на всички... Така относно ремъка, май нещата се оправиха, след като ми монтираха автоматичен обтегач.Надявам се,че сега поне ще издържи няколко месеца. Да припомня само имам допълнително слаган климатик и за това проблемът с ремъците е трудно разрешим(за 4 месеца смених 4 ремъка), на тези които имат такива проблеми бих препоръчала да си видят обтегача,поне при мен май се реши проблемът -така заяви МАЙСТОРЪТ! ще гледаме :Mr Green Fun :bowdown

Обачееее, да се похваля какво стана с другия проблем....сетих се ,че познавам един човек ,който е много по запознат с автомобилите и от някои майстори, та той ми каза да отида в сервиз в Люлин.Отначало отношението беше доста "възпитано" но като им се обади той всичко се промени... Важно е да имаш познат и то сериозен. Та направихме едно кръгче,защото колата беше загряла и нямаше никакви признаци на повреда и след малко започна онзи по странен шум и странно чукане,което ту се усилваше ту спираше. Момчето установи ,че е маховик- педалът на съединителя реагирал по някакъв начин и после като отвори капака с една отвертка ми показа как като натисне през една дупка маховика там нещо се местело,а не би трябвало ,ако е здрав.

Да допълня , че отидох с един приятел, както ме посъветвхте. :banana
И така имало два варианта - демпферен маховик+ съединител = 1400 лв :screwy без труд или да вземат някакъв друг вид маховик и да го монтират, но доколкото разбрах не се знае дали ще стане. Проверих цените в ebay - имам познати в Англия -мога да поръчам маховик и съединител за около 600 лв но не знам дали ще е точният модел и ще стане ли. Другият вариант е да търся втора употреба ,ще излезне доста по-евтино,но не знам колко дълго ще издържи.И при двата вида маховици трябвяло нов съединител. :horror:

Gall4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gall4e » Пон 16 ное 2009 14:37

и още един въпрос ... този маховик
http://cgi.ebay.co.uk/VW-GOLF-BORA-POLO ... 19b7aaec91

Дали ще стане и за моето :?: въпреки че е за
Volkswagen Polo 1.9TDI 1896 AGR/ALH 90 9/99-11/01 Clutch Kit 9/00->

Volkswagen Polo 1.9TDI 1896 ASV 110 9/99-11/01 Clutch Kit 9/00->

Volkswagen Polo 1.9TDI 1896 ATD/AXR 100 1/02-> Clutch Kit CH 2-055001->

Благодаря ви :bowdown

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Пон 16 ное 2009 18:55

Gall4e написа:и още един въпрос ... този маховик
http://cgi.ebay.co.uk/VW-GOLF-BORA-POLO ... 19b7aaec91

въпросният маховик е твърд, не е демпферен.

Аз смених моя съединител и маховик с подобен кит на Valeo, цената на комплекта е около 700лв и включва всичко !!! ето линк http://www.valeoservice.com/html/bulaga ... F1B3C.html

ако се наложи смяна при теб мисля че това е добър вариянт, вече 15 000км съм с него - никакви проблеми.

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Вто 17 ное 2009 16:03

Галче, за жалост е маховика! И аз го имах същия проблем (симптоми) на същото поло. След смяната с комплекта на Валео съединител с твърд маховик (към 1000 лв с работата) всичко заспа. Вече 10000 км няма проблеми!

Върни се в “Дизелови агрегати”