DRL - с дупчене на фарове и 20 вата крушки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: DRL - с дупчене на фарове и 20 вата крушки
Отностно крушките - както е писал колегата преди мен, има и по-евтин вариант, а именно: купуват се 2 бр 12V, 20W крушки за "лунички" от магазин за ел. части (снимка 1). После се чупи и маха балончето на габаритна крушка и се запоява новата крушка за цокъла (снимка 2). Цена на крушките: 2 х 0.80лв.
Светят перфектно.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Крушките /64136 OSRAM/ от Ауто+ - цена 11 лв/брой
Фасунги + букси към тях - 2 лв за 3 комплекта от морга.. можете да ги закупите нови за около 15 лв буксата, 13 лв фасунгата от Ауто+, или Юнитрейд
Кабел - от съседният магазин за ел части - около 5 лв
2х11 + 2 + 5 = 29 лева. Почти колкото е цената на един DRL От L&R.
Но нямаш екстрите, които осигурява този DRL , не заслепяваш движещите се срещу теб (щом ти присветват) и няма да ти се наложи да сменяш фарове - пробивайки рефлекторите няма как да не си повредил рефлекторния слой, а и допълнително нарушаваш херметизацията на фара, т.е. рано или късно рефлекторът ще се повреди, дано е късно.
Не правя реклама на L&R, не критикувам това, което си направил, просто размишлявам на глас... т.е. писмено.
Фасунги + букси към тях - 2 лв за 3 комплекта от морга.. можете да ги закупите нови за около 15 лв буксата, 13 лв фасунгата от Ауто+, или Юнитрейд
Кабел - от съседният магазин за ел части - около 5 лв
2х11 + 2 + 5 = 29 лева. Почти колкото е цената на един DRL От L&R.
Но нямаш екстрите, които осигурява този DRL , не заслепяваш движещите се срещу теб (щом ти присветват) и няма да ти се наложи да сменяш фарове - пробивайки рефлекторите няма как да не си повредил рефлекторния слой, а и допълнително нарушаваш херметизацията на фара, т.е. рано или късно рефлекторът ще се повреди, дано е късно.
Не правя реклама на L&R, не критикувам това, което си направил, просто размишлявам на глас... т.е. писмено.
Последна промяна от sashot на Чет 19 ное 2009 8:05, променено общо 1 път.
- live_for_passat
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
- Двигател: ASZ 2002
Или отиваме на майстор по ел. двигатели и пренавиваме намотките на динамото. Няма ли да свърши същата работа? 

- drago_doikov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравеите,
аз си закупих от една фирма т.н.DRL за 30лв.и съм много доволен.
Паля си сутрин колата и изобщо не мисля дали сам цакнал фаровете.
Чува се един сигнал и далгите ми светлини светват на 30% или както е при мен 40%,когато си пусна габарита на колата пак изписква и схемата изключва,плюс това фаровете се пускат плавно и щадят крушките има и ключе за изключване на схемата изцяло,абе мн е готино,а при мен се получи и това че индикаторната крушката(светодиод) на далгите свети и ми показва когато е включено,а когато загася колата пак се изключва плавно.
Аз съм доволен и не мисля че тия варианти с дупченето са по добри и по евтини.
аз си закупих от една фирма т.н.DRL за 30лв.и съм много доволен.
Паля си сутрин колата и изобщо не мисля дали сам цакнал фаровете.
Чува се един сигнал и далгите ми светлини светват на 30% или както е при мен 40%,когато си пусна габарита на колата пак изписква и схемата изключва,плюс това фаровете се пускат плавно и щадят крушките има и ключе за изключване на схемата изцяло,абе мн е готино,а при мен се получи и това че индикаторната крушката(светодиод) на далгите свети и ми показва когато е включено,а когато загася колата пак се изключва плавно.
Аз съм доволен и не мисля че тия варианти с дупченето са по добри и по евтини.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
blue_shadow написа:Отностно крушките - както е писал колегата преди мен, има и по-евтин вариант, а именно: купуват се 2 бр 12V, 20W крушки за "лунички" от магазин за ел. части (снимка 1). После се чупи и маха балончето на габаритна крушка и се запоява новата крушка за цокъла (снимка 2). Цена на крушките: 2 х 0.80лв. :) Светят перфектно.
А крушката от луничките дали ще пасне в габарита на голф 3 без много преправяне ?
Така като ги гледам са почти еднакви с габарита на голф 3 (T10)

-----------------------------------------------------
Днес закупих една крушка за лунички и се оказа че пасва идеално в фасунгата за габарит на Голф 3

Трябва само да се изкривят крачетата на крушката (едното от ляво другото от дясно) и влиза без проблем.
Само внимавайте при огъването на крачетата да не се счупи самото краче както стана при мен

За съжаление не можах да видя как ще свети но тези дни ще закупя други за тест.
Закупената крушка беше само 10w и направих поръчка в магазина за по силни.
В нета гледам че тези крушки се предлагат и с 20/ 30-35w.
Ще е проблем ли за рефлектора ако сложа 30-35w за габарит ? Все пак габарита е много близо до рефлектора

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Е какъв е смисъла да слагаш 35 вата крушка като оригиналната е 55 вата.Също така е много вероятно да се разтопи цокъла или рефлектора ако е пластмасов,крушката си грее яко.Виж пробвай първо с по малки дали ще се вижда.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Колегите по горе писали в темата нека драснат 1 ред и да кажат как е било с 20 ватовите