Преди да си купя стария голф,бях харесъл едно 1.8Т с AGU.Имаше проблем с паленето-пробваш да запалиш и веднага гасне. Цената беше добра,но за всеки случай му направихме пълна диагностика-3 броя бобини бяха изгорели... Така че има всякакви случай...
Колко трябва да е ако е работеща бобината? п.п.И аз да се похваля и моето 1.8Т от 1-2 дена взе да пали и гасне,но при повторен опит пали и няма проблем,но първите няколко минути е нещо яко спъната на 3 цилиндъра ли работи какво става незнам И аз ще търся проблема...
уважаеми колеги ,бобина се мери в работно състояние!като не работи може да отговаря на параметрите в ............ но като я пуснеш да работи и не се получава! измерването се прави с мотор тестер или с осцилоскоп ! аз за това питах как ги измерихте!с мултицет нестава! потърсете някой да ги мери! май няма или са много рядко!
Колеги вчера закачихме колата с ваг ком кабел обаче не иска да се сварже с компютара на колата вазможно ли е да има някакво реле или претпазител които да се базика или компа на колата се е скапал?
Аз си оправих моя проблем Сетих се че скоро бях мил двигателя,но не ми правеше проблеми след банята,но едва онзи ден започва да прави магариите.Оказа се че има влезнала малко вода при лулите на бубините и от там прекъсвала и не вървяла,а също така и смених свещите профилактично и сега колата отново си мърка и се цепи много яко
Колега имах същия проблем със същата кола.ПРОВЕРИХ ВСИЧКО и накрая се оказаха дюзите....Един "разбирач" ми ги беше почистил преди това и им беше е.... майката!2 от тиах си салзяха при изгасен мотор и така когато после палиш колата се дави,и пали на 2-3 път и после е ок.Моя савет е провери си дюзите.Успех!
Колега мерси за савета но не е от дюзите преди малко запалихме колата и бахти кориоза при свързан ваг ком в режим CONTROL MODULE FINDER колата пали без проблем слет това изключвам ваг кома колата продалжава да работи без проблем слет това исключвам двигателя изчаквам 30секунди и пак същото пали и изгасва.Моля компитентните по вапроса да помагат.
Проблема няма да е в комутатора,той или работи или не междинно положение няма,а и не съм чувам някой да се е оплакал от комутатор на АGU-мотор. Някоя от бобините ще ти прави проблеми,при мен колата така гаснеше след като я запаля,менеше си оборотите и не вървеше и всичко това от само една бобина п.п.Незнам какви свещи си слагал,но ако си пазиш старите може да ги сложиш само за проба,че новите може да са излезли менте и да са дали фира...