! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот Stenly » Сря 11 ное 2009 23:40

Аз освен Фолксваген карам и Жигула. На нея не й се връщат понякога мигачите и ми се е случвало да забравям и освен това така е направена че повече от 60 не може да вдигне и наблюдавам че комплексарите които ме задминават постоянно 80 % гледат лошо. Нормалните хора търпеливо си карат зад мен и си спазват ограниченията и на светофарите пак настигам джигитите дето много бързат. Сами си правете изводите каква култура на каране имаме...
Относно колегите които слизат да се саморазправят: Внимавайте защото не знаете дори и от най-големия курник какъв психопат ще излезе срещу вас....
Преди година бях свидетел как един с лъскав Мерцедес засече някаква Лада , удари я и тръгна да бие човека след това, обаче от ладата излезе един не много як човечец но така ошамари пича с мерцедеса,че аз чак го съжалих.. така че има много други начини за да се види кой крив кой прав.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 12 ное 2009 1:53

аз като карам с ограничението кадето и да е и в град и извън него ме задминават като пътен знак направо нямат Търпението да карат и за каде ... и на всичкото от горе бързат и колко ще бързат ще стигнат 5 мин, преди мене е заслужава ли си, и аз карам по някога бързо ама кадето ми позволява настилката времето и т.н и най вече когато съм сам на пътя

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 12 ное 2009 9:29

За засичането - минете 2-3 пъти вечер през кръстовището на Г.М.Димитров и Никола Габровски. Идвайки от Цариградско и влизайки в Студентски град. Светофара за ляв завой свето отделно от този за направо. Обаче нон-стоп има тарикати дето се набутват пред цялата колона чакаща за ляв завой. И това не е най-наглото! Най-наглото ми се случи и на мен вчера. Точно идва мой ред да се изнеса от светофара и един тъп селски бек със сив Голф 4 се опитва от средна лента да направи обратен завой. Пред мен! Само дето мен ми беше изнвервено вече от висяне и от десетките пререждащи коли и захапах клаксона. Селксия каун само ме изгледа лошо, сече пътя на човека зад мен и си направи обратен завой. Ако не става ясно ето я и схемата на кръстовището:
sch.JPG

Аз съм с червеното - пасат Б5, ония е с сивото - голф 4 (или 5, не можах да го разгледах хубаво).

Почва да ми пада пердето и следващия път като се случи такъв, ще му влезна при него. Да видим колко е смел като шофьорската му врата се окаже по средата на седалката.

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Чет 12 ное 2009 10:05

^+1
Подкрепям напълно.
Подобно явление се наблюдава на околомръсното при Хюндай,само че там баровците или нагло те изблъскват към мантинелата,или влизат в насрещното,защото много бързат.
Всички ще стигнем там,закъдето са се разбързали тея смотаняци.

Предимство на пътя имат следните автомобили:

BMW
MERCEDES
AUDI

Опитът ми го доказва heavy metal zork

Потребителски аватар
kickcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickcho » Чет 12 ное 2009 17:30

Преди 30минути на пътя Гълъбово-Раднево между селата Любеново и Бели бряг едва не ме убиха !!! На S-образен завой Renault Laguna с рег.№ СТ 0790 АХ тръгва да ме изпреварва и в момента когато се прибира в дясната лента (вече сме в средата на S-ката) така ме засече отпред ,че броните ни се разминаха на най-много 5см ! В опита си да реагирам набивам спирачки (скоростта ми е около 70км/ч, което изобщо не е високо за дадения завой) и колата ми се плъзва на 1 страна . Криво-ляво я вкарах в пътя ,настигнах индивида и му записах номера . Мигнах му няколко пъти с фаровете ,но от вътре само се показа един "гъзар" от задната седалка и показа геройски среден пръст ..... Продължих да карам след него до някъде ,но като го видях как рисково изпревари 3 последователни автобуса се отказах !
Искам да ти кажа ,пич, дори и никога да не прочетеш това ,че такива ДОНОРИ като теб не само по пътищата ами и на тази земя нямат място ! Ти си за бесене ! Като сте големи мъже защо не спряхте като ме видяхте 18-годишен келеш ???Няма страшно Раднево е малко и все ще се засечем . ИДИОТИ ! :screwy :screwy :screwy

П.С Въпрос към колегите : В дадената ситуация мога ли да алармирам органите на реда и има ли смисъл изобщо ?
Поздрави и дано не ви се случват подобни ситуаций :(

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Нед 15 ное 2009 22:15

Вървя си аз по едно планинско пътче, натоварил цялото семейство, и на един прав участък 1 Landcruiser пред мене кара в средата..то пътя е тесен, обрасъл с храсти и тоя г*лфон ме вижда и продължава да кара в средата. И аз какво да направя - окосих храстите.. Надолу по същия път, влизам си аз в един страшно остър завой с наклон и без видимост и изведнъж (докато съм в завоя) някаква п*кла спряла на самия завой. Добре, че карах с 50 та можах да мина в дясно. Но, ако в същия момент идваше кола в насрещното, ударът щеше да е неизбежен. Още недоумявам колко трябва да си кух, че да спреш в отвратителен завой без никаква видимост..

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 15 ное 2009 23:27

kickcho написа: П.С Въпрос към колегите : В дадената ситуация мога ли да алармирам органите на реда и има ли смисъл изобщо ?

Нейде по-назад в тази тема трябва да съм го чел... доколкото си спомням - писано от LILO.
Испреварва го с присветкане на фаровете, сватбарска свирка и засичане някакъв по магистралата.
Той вдига телефона и се обажда на Пътна Полиция. Разказва какво се случва, казва, че е с детето си и жена си.
Около 5-6км по-нататък с удоволствие видял как свирещия индивид се свива пред униформените! mhihi

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 15 ное 2009 23:57

вчера неква джофра щеше да ме сгази , пресичам си куцук куцук и почти до осовата линия един дядо ми вика момче внимавай... обръщам се и наща вместо да намали с газ и клаксон право към мен ...отскочих към осовата линия с ебати болката а спрънджата си продължи.... имах късмета че има светофар на 200 метра по надолу да я догоня , ама тя имаше по голям късмет , че щях да го взема това разтояние за 10 мин :banghead:
не съм вервал че има такива хора но уви , всяква измет навсякъде...

кифло, да ти пее бавно :bishop

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Пон 16 ное 2009 0:37

theultimate написа:Правилника го разбирам чудесно. Но знам че живеевм в България, а именно:

-Въпреки че си с предимство, гледаш този на стоп дали ще спре
-Въпреки че е дал десен мигач внимаваш да не завие на ляво
-Въпреки че си на зелено гледаш да не би някой да ти пресича пътя на червено

Това не е разбиране на правилника, а анархия...

Да съгласен съм и на мене ми се чудят много хора защо се гледам ...
Поне 10 пъти ме засичат в Младост 4 на кръстовището на лукойла и лада българия ... тея хора така и не разбраха че дори и да правя Ляв завой пак може да съм с предимство ...

Потребителски аватар
googoо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googoо » Пон 16 ное 2009 8:26

Вчера, се прибирам след изпреварване на бавнодвижещо се МПС и защо дядката с огромния джип да не излезе от пряката точно пред мен, без да се огледа ?! Не бе, няма проблем. Добре, че насрещната лента беше свободна и се разминахме. На сантиметри, но все пак безпроблемно. Даже майка ми го препсува !

heavy metal zork
Лека и безаварийна седмица на всички !

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 16 ное 2009 10:56

Оня ден на бул Шипченски проход(за който не знае, булевард с по една лента и трамвайна линия) докато обядвах видях интересно ПТП. От малка пряка излиза един човек с пунто. Без предимство е, ще прави ляв завой, т.е трябва да изчака и двете платна. Чака извесно време, един спря да го пусне. Тръгна да минава, само че по трамвайната линия караше една жена с мерцедес, не го видя (той нея още по малко), клаксон и се удариха. Пораженията бяха козметични (вратата на мерцедеса леко огъната, сигурно и нещо дребно по фиата). Интересното в случая е кой е виновен според закона? Този който прави ляв завой или този който кара по трамвайната линия?

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пон 16 ное 2009 13:56

А аз по-миналата седмица тъкмо се прибирам в студентски град и на оная двойка 90 градусови завои гледам един багер паркиран в едното платно, до него няква кола покрита. Чудих се катастрофа ли е имало, тая кола за кво е там... Ето го отговора http://vbox7.com/play:9a787ff4

Последна промяна от Traytor на Пон 16 ное 2009 16:51, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 16 ное 2009 14:07

theultimate написа:Оня ден на бул Шипченски проход(за който не знае, булевард с по една лента и трамвайна линия) докато обядвах видях интересно ПТП. От малка пряка излиза един човек с пунто. Без предимство е, ще прави ляв завой, т.е трябва да изчака и двете платна. Чака извесно време, един спря да го пусне. Тръгна да минава, само че по трамвайната линия караше една жена с мерцедес, не го видя (той нея още по малко), клаксон и се удариха. Пораженията бяха козметични (вратата на мерцедеса леко огъната, сигурно и нещо дребно по фиата). Интересното в случая е кой е виновен според закона? Този който прави ляв завой или този който кара по трамвайната линия?

Там като карах курсовете навремето инструктора казваше, че можело да се изпреварва по трамвайната линия. Дали е вярно никога не съм се интересувал. Изглежда логично тъй като линията беше непрекъсната ако не греша. Тя на доста места е изтрита де, ама там къдато я има. Тъй че мерцедеса ще мине с "ми аз си изпреварвам". Дори и да се окаже, че няма право да кара там според мен онзи с фиата ще го отнесе.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 16 ное 2009 17:22

Да - наистина е непрекъсната, което значи че уж нямаш право да караш там. На преките е прекъсната, за да може да се прави завой през линията.

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Вто 17 ное 2009 10:21

Ако си трамвай караш по линията!
Другото е бош-лаф работа.
Има една кукла,където спряла да си пазарува от магазина и ...незнайно как трамвай я е ударил :roll:

Върни се в “Пътеводител”