Съвет за пералня!?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Сря 30 яну 2008 23:36

Rila2007 написа:Здравейте колеги,
Ползвайки темата на колегата имам следния въпрос: Имаме пералня Индезит WIA 82 и нещо се повреди. Първо индикаторът "люк блокиран" започна да свети постоянно, после започна да бърка програмите и накрая отказа да работи. От сервиза ни казаха , че платката е "заминала" и не може да се поправи . Предлагат нова за 180лв + 20 лв памет + ...лв. за труд. Пералнята е на две години и струваше навремето 449лв. Въпроса ми е дали си струва да се вземе нова платка за такава сума, и какво би било правилното решение в този случай?
Ще съм благодарен ако споделите мнението си!

Зависи колко пари можеш да дадеш. Ако можеш да отделиш около и над 400 лв. има хубави перални, но ако са ти много оправи си старата, все пак ще ти се върже наполовина, аз бих взел нова :wink:

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Пон 11 фев 2008 14:30

jetttlii написа:Зависи колко пари можеш да дадеш. Ако можеш да отделиш около и над 400 лв. има хубави перални, но ако са ти много оправи си старата, все пак ще ти се върже наполовина, аз бих взел нова :wink:

:да: Съгласен съм с колегата.

Относно моя избор Ariston AMD 129 - доволен съм. Остава да издържи и теста на времето :). Въпреки че е от серията супер тихи, няма спасение като заработи центрофугата на 1200 оборота, но като цяло наистина работи тихо.

Потребителски аватар
Lachko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lachko » Пон 11 фев 2008 23:47

Колега бачкам в тая среда и вече знам едно.Gorenje за готварска печка и хладилници,фризери,и хладилник-фризер,а за пералня само Ariston и Gorenje са добри,но аз предпочитам Ariston.Зависи за кви пари говорим де.Хората купуват доста BEKO обаче на мен нищо турско не ми харесва.Има и някои сполучливи Индезит-и,но са доста малко.И все пак зависи с какви пари разполагаш.

Потребителски аватар
rymo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rymo » Вто 12 фев 2008 0:43

Имам Зануси от поне 3 години- беше най-евтиния модел, когато си я купих( 200 -и нещо си цифри и букви ?!?!) сигурно ако утре се скапе пак ще си купя нещо подобно.... не бих дал пари за играчка с имитация на сложно управление, което да се опитва да мисли вместо мен :wink: ... сглобено незнайно къде :lol:
По-малко електроника, повече техника- това ми се струва разумен избор в днешния рискован свят на отворени пазари и техно-патенти.
Успех с прането :)

Потребителски аватар
taskbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот taskbg » Вто 12 фев 2008 8:40

Miele - втора употреба за 250 лв, по дизайн не се различава много от това което видях в техномаркет за 2000 лв... работи без никакви проблеми , не е шумна, не ходи, има и двоен плот май , а да и 1300 об/мин...

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Вто 12 фев 2008 8:56

Не съм чел назад но мога от опит да ти кажа от личен опит, при нас какво се получи.
Оставих избора на пералня на жената взе някъв Електролукс 500-600 лв /не помня колко точно/, нивелирана е идеално не се разхожда или нещо подобно но като почне да пере и се чува някво зверско пищене, идвали техници и казали че е нормално, майка взе беко нещо около 400лв и засега е супер доволна. А и електролукса уж има няква кратка програма но жената каза, че нищо не прави а нормалната е адски дълга отива на 2 часа. /незнам колко е нормалното но според мен 2 часа са много време да ми бучи на главата/.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 12 фев 2008 9:45

честито колега и БРАВО за чудесния избор!!! тъкмо щях да пиша и прочетох че вече си избрал-и то най-доброто... вече 4 години сме с АРИСТОН и не е мръднала (чукам на дърво)... аристон за мене е Но.1 със тая супер сайлънт технология (преди ми казваха че не е с четков мотор а с някъв друг- не знам точно) но наистина е супер тиха- при въртене, дори и центрофуга двигателя не се чува, единственото което чуваш е лашкането на дрехите... канди също са много качествени, както и другите споменати, но как вияяяяят не е истина... иначе на 1200 оборота съм я пускал има няма 2-3 пъти- няма смисъл според мене- излишно разбиване на машинката е;)) винаги си я пускаме на 800.. айде пак честито за най-полезния уред в домакинството!;))

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Вто 12 фев 2008 9:57

Miele. Колкото по-малко електроника, толкова по-добре. Никви карборани и други такива боклуци...само алпака.
Отделните уреди винаги са по-ефективни. Всичките 3 в 1, 4 в 6...не струват. Шесто чувство и шеснайсто...за нищо не стават. Разни мои близки роднини и приятели имат глупостта да си купуват такива... :)
Имам 2 перални и 2 сушилни Miele и съм супер доволна. Тва как пере...не може да се сравнява с нищо от широкоразпространените...Изхвърлила съм Candy, AEG, Wirpool...и кво още беше...все "хубави" и не от евтинките...

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Сря 13 фев 2008 10:55

DimoNN написа:честито за най-полезния уред в домакинството!

:да: и аз така мисля. Иначе има 12-итна програми и допълнителни настройки и функции към тях, но съм ползвал само 2-3 програми и сушилнята.

Lachko написа:Колега бачкам в тая среда...

Колега Lachko можеш ли да вземеш отношение по този въпрос:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=78402

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за пералня!?

Мнениеот Matematiks » Пон 16 ное 2009 21:39

Темата е доста Стара извинЕвам се,
ама откъде ги взимате тия Миелета секънд хенд колеги?
Мерси.Индезита се скапа :screwy преди 5 месеца бяха сменяли лагери на мотора за 180 кинта и сега след само 5 месеца има луфт между оста и лагера около милиметър :screwy
Искам старо Миелеее :Mr Green Fun

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 17 ное 2009 7:10

или ново беко. моето е най-евтиното почти, 3 години без грижи. ако сложа пълна чаша с вода на нея като центрофугира няма да я разлее.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 17 ное 2009 10:29

Matematiks написа:Темата е доста Стара извинЕвам се,
ама откъде ги взимате тия Миелета секънд хенд колеги?
Мерси.Индезита се скапа :screwy преди 5 месеца бяха сменяли лагери на мотора за 180 кинта и сега след само 5 месеца има луфт между оста и лагера около милиметър :screwy
Искам старо Миелеее :Mr Green Fun

Същата работа и при мене с индезит, но аз направо си взех някво дрисливо Беко и не им се вързах на приказките....майстоа ми обясняваше че за 200лв щяла да стане като нова....е така и стана ама за 350 и се смени направо марката :012:

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Вто 17 ное 2009 11:26

Гледай да е без сушилня. Вземи си отделна, по добре суши. Много се нагрява при сушене и може да скапе разни маркучета извътре. С хора,които имат две в едно казват, че са недоволни.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 17 ное 2009 12:11

Имам стар мотоциклет-никакви проблеми само каране
Имам стара кола на 20 години Голф 2 -само карана
искам и стара пералня Мйеле-писна ми от боклуци :deal heavy metal zork

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 17 ное 2009 17:34

Понеже темата отиде много в Миеле(Miele) та намерих вносител и сервиз само на тази марка уреди и само втора ръка от Германия и Холандия.Днес си купих 9 клас за 400 лева с две години гаранция.Дано избора се окаже добър :deal

Не е реклама,нямам нищо общо,просто доволен от цените,обслужването и продуктите
Ето това са хората
http://mieleservis.net/component/option ... /Itemid,1/

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”