Проблем с услуга на M-Tel

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с услуга на M-Tel

Мнениеот icoico » Чет 12 ное 2009 10:07

ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Чл. 5. (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г.) (1) Забранено е обработването на лични данни, които:

1. разкриват расов или етнически произход;

2. разкриват политически, религиозни или философски убеждения, членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели;

3. се отнасят до здравето, сексуалния живот или до човешкия геном.
Глава осма. АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
(2) За нарушения по чл. 5 администраторът се наказва с глоба или с имуществена санкция от 10 000 до 100 000 лв.

Останалата част от закона е пълно лайно,като че са го писали за защита на Кондьо и Евгени Минчев mhihi
Знаете ли че ако специално не си активирате европейската роуминг тарифа Ментел дерат по 3 лева на минута изходящо обаждане и 2 лева входящо?Аз го разбрах след като ми трупнаха 200 лева сметка за 4 дни :banghead:

Последна промяна от icoico на Чет 12 ное 2009 10:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 12 ное 2009 10:18

Според мен спокойно можеш да идеш да си го изкараш в офиса им с едно скандаче и т.н.
При положение, че си огледал договора си и те не са го спазили, дори може да си изкараш някой телефон или безплатни такси примерно mhihi
Наглеят, но когато човек си търси и знае правата дават на заден според мен
Успех :wink:

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Чет 12 ное 2009 10:38

batmilko написа:... дори може да си изкараш някой телефон или безплатни такси примерно mhihi
Наглеят, но когато човек си търси и знае правата дават на заден според мен
Успех :wink:

ако става да отида и аз да направа 1 скандал... mhihi това в кръга на шегата...
Иначе на мен ми бяха написали някакви СМС-и които са изпращани през телефона ми през GPRS :screwy
Наистина ако отидеш и им се опнеш може да омекнат...

...сподели резултата после :039:

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Чет 12 ное 2009 12:05

Аз така преди месец ми пратиха смс, че ми благодарят за закупена мелодия за fun call на стойност 2.4 лв. :kissy: Викам чакай да видя каква мелодия са ми сложили и чувам някаква бясна чалгийка. Нямам против чалгата нищо, ама излиза все едно съм някой манго, дето много се кефи на въпросната песен, че чак да си я сложа да я слушат всички докато ми звънят :horror:
Обадих се, махнаха я, но ме одрусаха с 2.4 лв.

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Пет 13 ное 2009 3:09

Неприятна случка. Но може би става въпрос за човешка грешка, недоглеждане или разсеяност. Идея си нямам какво им представлява системата, в която попълват данните на клиентите, но може би, когато вкарваш нов абонат по подразбиране е избрано, че абонатът иска да използва услугата. Това е само догадка.

Предполагам, че ако отидеш и вдигнеш скандал, служителят, който те е обслужил ще го отнесе, а ти ще получиш сърдечна молба да ги извиниш.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пет 13 ное 2009 6:12

Вчера ходих да разяснявам случката.
Оказва се, че съм бил привилегирован. Жена ми дори не е получила СМС за активация на същата услуга, а също е била добавена в мтел контакт автоматично. Козичката на гишето вяло ми обясни, че видиш ли такава била практиката и да не съм се цупел :screwy
Трябваше да повиша тон за да и върна пластмасовата усмивка и любезното поведение.
Спряха ми тъпата услуга, напсувах ги и си заминах. По-късно пратих жената да мине през същата процедура.

Инсталирах си блек листа на апарата и си забраних всякакви спамове от известните ми служебни номера.

За сега е това. Подозирам обаче, че тепърва започват разправиите...

Потребителски аватар
Милата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Милата » Вто 17 ное 2009 11:29

Току-що и аз получих същия смс как Мтел ми благодари за съгласието да се включва в услугата М тел Контакт. Моят договор е от 3 години и ще видя какво точно пише в него. Тази работа започва да става досадна вече!

Потребителски аватар
xcalibur
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xcalibur » Вто 17 ное 2009 12:06

Моята приятелка има прима, която регистрирахме. В бланката има един текс с дребен шрифт, че се съгласява да се ползват личните й данни. Ние го задраскахме и служителката не каза нищо.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Вто 17 ное 2009 13:36

xcalibur написа:Моята приятелка има прима, която регистрирахме. В бланката има един текс с дребен шрифт, че се съгласява да се ползват личните й данни. Ние го задраскахме и служителката не каза нищо.

То няма значение, защото там пише че ще се ползват от компетентните ограни, а дори и да си го задраскал те пак ще имат достъп до тях. Нали това беше точно целта на промяната в закона да няма карти които не се знае на кой са.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 17 ное 2009 15:07

След като отидох да си регистрирам примата си подадох лист попълнени само с полетата който пише, че са необходими.
Отначало един отворен младеж ми хвърля листа и ми казва да съм попълнил всичко даже и картона от детската градина. Пратих го да си стиска пъпките и поисках да разговарям с някой управител.
Дойде една млада и любезна госпожа с която разговаряхме накратко и се оказа, че те нямали вина системата била направена още от сега да изисква аддреси.
Попитах има ли валидация на адреса ( проверка дали дадения адрес съществува и т.н. )
Попитах я програмата разпознава ли разлика между :
ул. КатоШибаЯкоШиба но. 567 и ХХХХХХХХХХХХ
каза нямам си на идея.
Попълних всичките полета с ХХХХХХХ и пощтенски код 9999. И хоп какво стана програма го прие.
Много не намръщиха от МТЕЛ. Имам си разпечатка на това че ми е приета заявката и с горните условия за попълнени полета. Ако стане нещо янури да не мога да говоря с телефона ще остана много обиден и ще си търся правата.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 17 ное 2009 17:38

vwfena написа:Нали това беше точно целта на промяната в закона да няма карти които не се знае на кой са.

Споко момци!
Скоро ще внедрят със закон интелигентни тоалетни чинии които измервайки тежестта и плътността на "материала" ще изчисляват с точност до 99,9% месечния семеен доход и ще разкриват дължимите данъци и данъчните измами...

stanilin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanilin » Пон 17 дек 2012 22:07

колеги аз съм на глобул-и един мтелски номер нонстоп прозванява.мога ли от някоя мтелска карта да проверя в мтел контакт-данни за абоната-но по номер

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”