За затъпяването на народа и цените на концертите
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Re: За затъпяването на народа и цените на концертите
Колеги, аз пък не пропускам концерт.Мога да кажа че повечето големи имена, който са идевали да пеят в България съм ги уважил.Вярно последния път на Мадона много се разочаровах ама ще ми е за урок.За мен това са най-зле похарчените 200 лв. за концерт.Преди нея бях на Лени Кравиц и на Браян Адамс, невероятни концерти.Отностно цените на билетите, има какво да се желае, ама нали знаете "мерак с пари се гаси".За да се организира един голям концерт, е свързано с огромен екип от хора, апаратура, реклама.Всичко това струва пари, и ноикой не ги дава даром.Всичко се калкулира в цената на билета, и естествено трябва да остане някаква печалба.Само за слава никой не работи.
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Ма вие верно ли за 40лв. за Милена и още 100 човека, които си заслужава да видиш, се кахърите? С 40 лв. вече не можеш да се наядеш и напиеш по ресторантите. Колко да са билетите 5 лв ли? 12 лв е некво тъпо кухо американско кино. И да не беше 5 часа концерта, ами 2 часа, пак си заслужава 40 лв. Все пак не говорим за Руши, Графа или някви такива псевдо музиканти, ами за общо взето "легенди" на БГ рок-а. За чуждите звезди в зала 1 на НДК, билета е двойно по-скъп => 40лв е ок. Госпъл хора, колкото и да си заслужаваша, няма как да напълни залата с по-скъпи билети. Все пак е госпъл хор дошъл на балканите в чалгария. Попитайте 100 съседа какво е това животно и иска ли да го гледа... 

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Вижте тоя филм и ще си говорим пак дали е до пари.
http://zamunda.net/details.php?id=146057&hit=1
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
dobrin написа:Само ще ти кажа, че билетите за руската група Любе свършиха доста бързо и за двете им последователни дати в НДК. Цените бяха от 10 до 40 лева. Но 80 лева е![]()
Хубу, Глен нам кой си, ама ... Пък за Миленчето
Напълно подкрепям.... За справка само, Любе имаха концерт, БЕЗПЛАТЕН при това в Каварна, лятото беше, тогава фронтменът им каза, че имало 2 или 3 пъти повече хора, за разлика от предишният път (когато е било с билети)...

- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
kaiser666 написа:Вижте тоя филм и ще си говорим пак дали е до пари.
За пари лииии, за много лииии

- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
boglev написа:.. Явно си голям капацитет, по всички въпроси.
Но за теб Харлем, може да са Ферари, а Милена-волга. Но за други може да е обратното.
Смятам пак да те "обидя". Кой за мен какъв е в музиката повечето хора от форума знаят. Извинявай ако съм взел правото ТИ да си капацитета по всичко - ще си взема бележка. Просто много капацитети се събрахте тука и почна да става тясно за нормалните
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
Късно виждам темата, и на мен ми е болно за цените на билетите. Тази година, до сега съм дал над 1000 лв за концерти, а предстоят и още 
Мисля, че цените се определят по доста сложен начин и зависят най-вечеот сумата дадена от спонсора, а в по-малка степен от извесността на групата, по назад остават хонорари, наеми за зали и т.н., и на мен ми се иска всчики билети да са по 10 - 15 лева, ама нъцки.
Бил съм на доста концерти тази година от които организаторите са голямо вътре - Vital Remains,God Dethroned, Corpus Christii и т.н. - а цените не бяха високи. На Moonsorrow концерта го отмениха заради малки продажби.
Та за туй може да гледаме Дапейш и да не мойш за 40 кинта на стадион, а може и Amorphis да ги гледаш в една душегубка пак за 40 кинта и то защот промоутъра го е шубе да наема по голяма зала за да не се вътри много.

Мисля, че цените се определят по доста сложен начин и зависят най-вечеот сумата дадена от спонсора, а в по-малка степен от извесността на групата, по назад остават хонорари, наеми за зали и т.н., и на мен ми се иска всчики билети да са по 10 - 15 лева, ама нъцки.
Бил съм на доста концерти тази година от които организаторите са голямо вътре - Vital Remains,God Dethroned, Corpus Christii и т.н. - а цените не бяха високи. На Moonsorrow концерта го отмениха заради малки продажби.
Та за туй може да гледаме Дапейш и да не мойш за 40 кинта на стадион, а може и Amorphis да ги гледаш в една душегубка пак за 40 кинта и то защот промоутъра го е шубе да наема по голяма зала за да не се вътри много.
scuba написа:boglev написа:.. Явно си голям капацитет, по всички въпроси.
Но за теб Харлем, може да са Ферари, а Милена-волга. Но за други може да е обратното.
Смятам пак да те "обидя". Кой за мен какъв е в музиката повечето хора от форума знаят. Извинявай ако съм взел правото ТИ да си капацитета по всичко - ще си взема бележка. Просто много капацитети се събрахте тука и почна да става тясно за нормалните
Абе форума да не е твой? Идеята на темата, не е ли да се обменят мнения? Или идеята е само ти да си даваш мнението? И кой определя кой е нормален и кой не? Ти ли?
И като си толкова отворен, я ми кажи някой като дойде, да му правиш дизайн, ти ли казваш колко струва или вземаш, колкото даде?
А като ти гледам и темата за тортите, ти си си един прост мрънкалник. Защо мислиш, че труда на хората, не заслужава да бъде заплатен?
И колежката, много добре ти го е сметнала, че е по 2 лева на изпълнител, все пак всичките тези хора не пеят благотворително в твоя чест, а са там за да работят и да изкарват пари.
Вземи се замисли, колко струва организацията на такова събитие и колко хора участват и току виж се осъзнаеш. Никой не е тръгнал да прави кавото и да е, е така. Всички тези хора, от певеца, до чистачката работят за пари, а те се изкарват точно от билети.
В крайна сметка, много ти здраве и "извинявай", че аз един от новите "ненормалници" във форума писах в свещената ти тема.
Последна промяна от boglev на Вто 17 ное 2009 19:48, променено общо 1 път.
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jordanpar написа::screwywtf
18 имаш ли......
ако питащ мен - да имам!

А Боглев нещо си истървава нервите... До някъде е прав.. Ама само да някъде...
И пак ще кажа: Както повечето хора в този форум или не чете както трябва или не разбира какво искам да кажа.. Имаше един хубав лаф за гъза и главата, ма не му е тука мястото да го казвам, че мое да се обиде човека
jordanpar написа::screwywtf
18 имаш ли......
Аз също имам, ако е за мен.
ОК, сори ако съм си изпуснал нервите. Но все пак си мисля, че не си прав с епитетите.
Относно, темата, по цял ден продавам мероприятия и много добре знам за какво става дума. Особено, какво мрънкане по цял ден ми сътворяват клиентите относно цените.
Искам да кажа, че както те, така и ти (като клиент на концерта) е хубаво да се замисляте преди да се оплаквате от цените. Затова те питах и за това как се определят цените и в твоята сфера.
Ето ти пример, във фирмата, дето работя, сме 150 човека. Аз когато продавам изкарвам пари за цялата фирма. Отделно от това всяко нещо си има организационни разходи и т.н., накрая все пак и печалба трябва да остане.
Ето в твоя случай, ти сравняваш цените на концерт на един хор в зала 1, с концерт на 20 изпълнители в Универсиада. Според мен няма място за сравнение.
Все едно аз да ти сравнявам компютърен дизайн с детска рисунка на лист. И да те питам защо едното е, например 1000 лева, а другото 2 лева.
scuba написа:jordanpar написа::screwywtf
18 имаш ли......
ако питащ мен - да имам!![]()
boglev написа: Аз също имам, ако е за мен.
ОК, сори ако съм си изпуснал нервите. Но все пак си мисля, че не си прав с епитетите.

- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
boglev написа:....
Това пак доказва, че не разбираш за какво говоря....
Хайде сега да седнем и да смятаме
Депеш Мод:
хонорари, озвучаване, осветление, екип, наем на СТАДИОН, тирове с техника, самолети за групата = 40 лв билета
Милена и сие:
хонорари (определено по-ниски от Депеш), озвучаване (определено МНОГО по-гадно от Депеш), екип (определено поне 10 пъти по-малко от екипа на Депеш), осветление (4-5 ламБи на кръст да има кво да свети поне), наем на Универсиада (в пъти по-нисък от нац.стадион); тирове с техника (липсват), самолети (също липсват) = 40 лв
Така..... стигам до извода, че ИЛИ Депеш работят на загуба, ИЛИ Милена и сие бачкат на огромна печалба. Друго решение не виждам.
Както казах по-горе, парите ще ги дам за да видя всички тези групи и хора на едно място. Искам да ми обясниш сметката която написах по-горе.
Ааааа.. забравих и нещо друго.... Чудя се ако билетите са по 40 лв ще съберат Х човека... Ако билетите са по 20 лв, ще съберат 3Х човека.... Някои в тази държава не разбраха, че печалба не се прави с голяма надценка а с голям оборот!!!!
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
dobrin написа:Само ще ти кажа, че билетите за руската група Любе свършиха доста бързо и за двете им последователни дати в НДК. Цените бяха от 10 до 40 лева. Но 80 лева е![]()
Хубу, Глен нам кой си, ама ... Пък за Миленчето
Това Добри е разработка на военните

.....
Пич, нали Депеш не дойдоха, все пак. И ми се молиха и накрая ме излъгаха, да не ми плащат неустойка, че щели да дойдат на друга дата (не говоря за билет). Така че и тези са мангали, като нашите.
Относно броя хора, някой беше ти написал правилно, че то е ясно, че на Милена и другите няма как да отидат 40-50 000.
А не забравяй реклама, участия по ТВ и т.н., които носят много приходи на организаторите. Сам знаеш, колко могат да бъдат те при Депеш и колко могат да са при Милена.
Пич, нали Депеш не дойдоха, все пак. И ми се молиха и накрая ме излъгаха, да не ми плащат неустойка, че щели да дойдат на друга дата (не говоря за билет). Така че и тези са мангали, като нашите.
Относно броя хора, някой беше ти написал правилно, че то е ясно, че на Милена и другите няма как да отидат 40-50 000.
А не забравяй реклама, участия по ТВ и т.н., които носят много приходи на организаторите. Сам знаеш, колко могат да бъдат те при Депеш и колко могат да са при Милена.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”