Проблем Турбо!! 1.9 tdi 110

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ivsnara
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: Дизел

Проблем Турбо!! 1.9 tdi 110

Мнениеот ivsnara » Вто 17 ное 2009 19:10

Здравейте колеги преди няколко дни си взех 2рият голф 3 в мойта кариера :) тди 110 коня, на външен вид е доста запазен проблема е такъв че, над двигателя има една част метална и кргла през която трябва да минава само въздух може и да е някакакъв регулатор нз но точно под него има пробка от която излиза масло и ми казаха, че явно турбината е проблема и ми споделиха, че най добре било да се прати в турция за рециклиране понеже тука в бг не работили мн добре искажете мнение и някой ако може да даде инфо за турция и да помогне няма да е зле...

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем Турбо!! 1.9 tdi 110

Мнениеот the_tupan » Вто 17 ное 2009 19:38

Колега, сбъркал си раздела. Предполагам, че металната част за която говориш ЕГР-клапана.Освен теча на масло други мизерии прави ли ти? Не си отписвай така на бързо турбината.Там е нормално да има масло. Друг е въпроса защо тече навън.

Потребителски аватар
ivsnara

Мнениеот ivsnara » Вто 17 ное 2009 20:12

the_tupan написа:Колега, сбъркал си раздела. Предполагам, че металната част за която говориш ЕГР-клапана.Освен теча на масло други мизерии прави ли ти? Не си отписвай така на бързо турбината.Там е нормално да има масло. Друг е въпроса защо тече навън.

Не проблеми за сега нямам да някакав клапан е предполагам а по принцип ми казаха че от там само въздух трябва да минава и затова се преедполага че е турбото...

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Вто 17 ное 2009 20:24

Това е клапана за рециркулация на отработените газове(ЕГР). Има много изписано по темата.Най-добре го изолирай ако още не си и нещата ще заспят.Аз съм със същия мотор, моя клапан е изолиран и нямам ядове! mhihi Качи някоя снимка за да се ориентираме по-добре откъде тече. Според мен турбото ти е наред.Карай и си свиркай. :beer
П.П.Ако наистина искаш да провериш дали ти е износена турбината махни тръбата, която е след въздушния филтър и влиза в турбото(мисля,че се държи на 3 болта за охлюва).След като я откачиш хвани оста на турбото и виж дали има аксиален и/или радиален луфт.Ако се клати много-лошо. death

Потребителски аватар
ivsnara

Мнениеот ivsnara » Вто 17 ное 2009 20:45

the_tupan написа:Това е клапана за рециркулация на отработените газове(ЕГР). Има много изписано по темата.Най-добре го изолирай ако още не си и нещата ще заспят.Аз съм със същия мотор, моя клапан е изолиран и нямам ядове! mhihi Качи някоя снимка за да се ориентираме по-добре откъде тече. Според мен турбото ти е наред.Карай и си свиркай. :beer
П.П.Ако наистина искаш да провериш дали ти е износена турбината махни тръбата, която е след въздушния филтър и влиза в турбото(мисля,че се държи на 3 болта за охлюва).След като я откачиш хвани оста на турбото и виж дали има аксиален и/или радиален луфт.Ако се клати много-лошо. death

Колега ето снимка на двигател незнам какав е в нета го видях но клапана прилича досущ на този като моя и при мене е точно под този клапан малко масалце текнало има....

Изображение

Потребителски аватар
ivsnara

Мнениеот ivsnara » Вто 17 ное 2009 20:54

Ето тази снимка повече наподобява на моят двигател и трабата която минава влиа точно така ето това е клапанчето...

Изображение

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Вто 17 ное 2009 20:56

viewtopic.php?f=24&t=171321 Ще ти свърши работа! Малко ще цитирам колегата и ще кажа затпваи, карай и си свиркай! :beer

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 17 ное 2009 21:05

vaskoto1 написа:моля ви колеги! взе да ми писва вече да ви местя темите!
създаде се отделен раздел "Дизелови агрегати" само защото при тях има по специфична проблематика.
моля ползвайте го за ВСИЧКО касаещо дизеловия ви фолксваген! дори електроинсталацията при дизела е специфична, скорости, всичко е различно от бензиновия!
ПОСТВАЙТЕ ТЕМИТЕ В ПРАВИЛНИЯ РАЗДЕЛ!

всички въпроси, зададени в този раздел и непринадлежащи на него ще бъдат заключвани за в бъдеще!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”