Преди няколко дни забелязах, че антифриза ми е намалял. Долях и оттогава съм минал около 500-600км. Днес пак проверих и пак беше намалял.
Не заграява, не пуши, не надува тръбите, маслото си е нормално, въобще не дава признаци за гарнитура. Днес я карах с около 130-140кмч в продължение на часове и си се държи съвсем нормално.
Гледам и се зверя да видя откъде капе, но нищо не мога да видя. Мисля си, че е възможно да капе съвсем леко и от топлината да се изпарява веднага.
Как да го хвана?
Как да разбера откъде тече?
- Rqhovo
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1Y 1991
- Контакти:
Re: Как да разбера откъде тече?
А радиаторчето на парното провери ли мене на там ме води
- plachkov
- Автомобил: шкода рапид 2019
- Двигател: 1000
Слага се една боя в антифриза и когато се изпари водата остава петно. 

ОК, мислех за нещо подобно. Каква е тази боя, насоки някакви поне, да знам къде за какво да питам.
Радиаторчето на парното нямам идея как да го проверя... и защо смяташ, че точно там може да е проблема?
Радиаторчето на парното нямам идея как да го проверя... и защо смяташ, че точно там може да е проблема?
- vromos86
- Автомобил:
- Двигател:
Радиаторчето на парното нямам идея как да го проверя... и защо смяташ, че точно там може да е проблема?[/quote]
Радиаторчето лесно може да провериш,като пуснеш парното ако има пара или специфчна миризма на антифриз,също така може да е навлажнен пода в купето.
Радиаторчето лесно може да провериш,като пуснеш парното ако има пара или специфчна миризма на антифриз,също така може да е навлажнен пода в купето.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Ако колата е ПД, погледни маркуча под тандем помпата ! 

И при мен леко намаляваше нивото.И аз не можех да разбера откъде тече,даже реших, че е издухала гарнитурата на главата, докато накрая при пътуване по магистралата водната помпа хвърли кърпа и ми стана ясно от къде е текло.
Затова колега според мен си смени профилактично помпата, особено ако не си я сменял.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Вечер след като паркираш сложи накакъв картон под мотора(ако си без предпазна кора на мотора естествено
) на сутринта погледни въпросния картон дали има следи от на капано,ако е сух проблема ти е по голям-няма се разминеш тънко.Дано не е второто
.Успех

- bay mip
- Автомобил:
- Двигател:
Ако нивото в казанчето не пада под минимума, карай и си свиркай.
Успях да разбера откъде тече. Изхода от двигателя към парното. Не се виждаше сухо червеникаво отлагане, по-скоро нещо като розовееща мокра сол, ако ме разбирате. Голям зор докато изкарам маркуча. Под фабричната скоба, около изхода от двигателя имаше натрупано около 2мм отлагане като котлен камък, вследствие на това маркуча беше доста раздут и безформен. Изчистих мундщука с една отвертка, после с малко шкурчица, като внимавах нищо да не влиза в системата. Сложих му една обжимка с надеждата да държи.
Надявам се с това да се размине всичко и да няма друг теч отнякъде.
Надявам се с това да се размине всичко и да няма друг теч отнякъде.
Върни се в “Дизелови агрегати”