въпрос за конденз в гърнетата на голф 3

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

въпрос за конденз в гърнетата на голф 3

Мнениеот peachbaby » Чет 12 ное 2009 11:50

колеги,карам голф 3 афт.с газов инж-н и днес смених последното гарне.като го сфалих старото ми направи впечатление освен че е изгоряло от вътре,но е и мокро.старото гарне ми е с две дупки като на tdi-та.но от него не сам виждал да излиза конденз.можеби защото изводите му са насочени към земята.новото обаче е с един извод и е прав и се вижда добре конденза.питането ми е имали логика и смисал в това да пробия дупка в най-ниската част на новото гарне за да истича конденза или това ще му "разкаже играта" по-бързо?втория ми вапрос е нормално ли е като запуша отвора на гарнето през него да излизат изгорелите газове самоче на местата кадето е уж заварена ламарината?при новите гарнета трябва ли да са херметично изолирани?не че се притеснявам много от това че сам случил калпаво гарне(взех го за 35 лв) колкото до това да знам за в бъдеще какво да си търся.благодаря предварително на отзовалите се

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос за конденз в гърнетата на голф 3

Мнениеот i.e.i » Чет 12 ное 2009 13:02

Ако пробиещ дупка,увелиаваш шума.Без нея обаче може да събере няколко литра вода.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 12 ное 2009 13:35

peachbaby написа:...втория ми вапрос е нормално ли е като запуша отвора на гарнето през него да излизат изгорелите газове самоче на местата кадето е уж заварена ламарината?при новите гарнета трябва ли да са херметично изолирани?...

Според мен не е нормално.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пет 13 ное 2009 20:37

гърнетата(цялата изпускателна система) трябва да не издиша от никаде(по-принцип де :( ),а за кондеза си го има почти при всички коли(на газ особено много,и се прецакват често гърнетата),а като запушиш отзад гърнето трябва да угасне колата(пак по принцип де :D )

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Съб 14 ное 2009 19:18

ами колеги какво да ви кажа-в случая по-евтиното излезе по-скъпо mhihi .ходих при майстор и с телоподаващо ми завари гарнето като го обиколи от всякаде.нагласи го да не тропа,купих един никелиран накраиник,завари и него,дадох му 25лв и се пребрах поживо-поздраво :applause: .знам че щеше дами излезекато цена все едно да си купя спортно гарне ама моя мотор /афт/и така си е шумен,камоли и дасложа спортно.то ще ми надуе главата.както и да е .вече няма проблеми па да видим до кога.благодаря за отзивите. :да:

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Сря 18 ное 2009 11:55

Пробивал съм до сега всички задни гърнета на колите които съм карал на газ.Определено има значение,защото в града на къси разстояния наистина се събира вода.На голфа ми на гърнетата има щампа MADE IN WEST GERMANY :D .Аз съм пробил 2 дупки 5 мм ако клекнеш и се заслушаш до задната гума се чува малко,то е относително де не се знае как са и какво има из гърнетата останало.Ако питаш мен колега дупчи ,че с това евтинкото гърне да поизкараш повечко.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 19 ное 2009 11:31

Тая дупка в гърнето няма ли да стане доста голяма при каране извънградско?

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 20 ное 2009 10:17

theultimate написа:Тая дупка в гърнето няма ли да стане доста голяма при каране извънградско?

Става ,ама бавно.

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Вто 24 ное 2009 15:49

i.e.i написа:
theultimate написа:Тая дупка в гърнето няма ли да стане доста голяма при каране извънградско?

Става ,ама бавно.

Не съм забелязал такова нещо поне за около 3 години като най-дълъг период,за който съм карал така.Иначе за толкова време водата сама ще си направи дупка в гърнето ако няма :D

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Вто 24 ное 2009 16:07

simon написа:
i.e.i написа:

Става ,ама бавно.

Не съм забелязал такова нещо поне за около 3 години като най-дълъг период,за който съм карал така.Иначе за толкова време водата сама ще си направи дупка в гърнето ако няма :D

Няма никакви проблеми. Аз съм пробил и средно и задното и накраиниците с по 2 дупки по 4 мм. И конденз отзад не излиза. Шума от дупките не можеш да го чуеш. Преди като работех в сервиз за ауспуси дупчехме задното на сички коли задължително. Дупката не се разширява и не шуми. Даже се запушва сама от кал и мизерий и е хубаво да се ръчка с нещо от време на време!

Потребителски аватар
xaxo666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxo666 » Съб 26 дек 2009 23:28

В края на гърнето в наи ниската 4аст ли ги дуп4ите тия гарнета 4е и при мен има конденз?

Потребителски аватар
vrangel
Автомобил: vw golf3
Двигател: ABU

Мнениеот vrangel » Вто 12 яну 2010 22:13

Глупости са това загрявайте си колите до 50 градуса на бензин и тогава превключвайте на газ.Но смените ли си оргиналните гърнета на всеки 2 години започвате да го правите нама спасение.

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пет 22 яну 2010 23:43

То бензина и той си прави конденз. Това с дупките е някакво решение все пак.

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Пон 25 яну 2010 20:39

И моя голф сутрин преди да позагрее става като параход. 4-5 метра зад колата всичко е в пушек, а в огледалата почти не се вижда какво се случва зад теб. Гърнетата са оригиналните, последното леко е започнало да се разпада и дрънчи много гадно 1-2 минути след като запаля. :D
Според мен е напълно нормално по това време на годината да има конденз и изпаренията му, независимо дали си сменял гърнете или не.

Върни се в “Автогазови уредби”