Може ли да се разклони цифров сигнал?
Re: Може ли да се разклони цифров сигнал?
Ми и аз такова нещо чух, но високи цени ми се въртят в главата...
Значи, питах как стоят нещата. Теоретично има начин да се разклони цифров сигнал, но е много сложно и трябва бая да разбираш, а и системата е нестабилна и може да се наложи да се пооправя от време на време, иска и съотв. софтуер... А пък тока, който съм щяла да платя, за да си държа компа включен през цялото това време ще бъде по-скъп, отколкото да дам 5 лв. за втория цифров приемник
За съжаление, на този етап май нямаме особено много варианти и ще си караме (или поне повечето от нас) по легалния начин
Поне докато не напреднем още в електрониката 

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
chrissy написа:Значи, питах как стоят нещата. Теоретично има начин да се разклони цифров сигнал, но е много сложно и трябва бая да разбираш, а и системата е нестабилна и може да се наложи да се пооправя от време на време, иска и съотв. софтуер... А пък тока, който съм щяла да платя, за да си държа компа включен през цялото това време ще бъде по-скъп, отколкото да дам 5 лв. за втория цифров приемникЗа съжаление, на този етап май нямаме особено много варианти и ще си караме (или поне повечето от нас) по легалния начин
Поне докато не напреднем още в електрониката
Добре де, а не става ли варианта с 2 цифрови + 2 аналогови?
Ти кво ги пита в крайна сметка

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Има едни джаджи, които се закачат на цифровия приемник - на така наречената "майка" (приемника с картата) се слага предавател, а на останалите цифрови приемници се слагат приемник (закача се на ком порта на приемника) и по този начин кодовете от картата се изпращат на останалите приемници и може с една карта (такса) да се гледа на много приемници без да се плащат допълнителни такси.
Цената на тези устройства е по 70 лева на приемник, като също така трябва човек да се снабди и с нужното количество цифрови приемници.
Понеже не се занимавам пряко с това, не мога да кажа наизуст коя фирма ги продава тези маймунки, но при интерес, ще издиря инфото
Цената на тези устройства е по 70 лева на приемник, като също така трябва човек да се снабди и с нужното количество цифрови приемници.
Понеже не се занимавам пряко с това, не мога да кажа наизуст коя фирма ги продава тези маймунки, но при интерес, ще издиря инфото

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
да,ето така изглежда малкия :

а това е големия:

но пак си иска 2 приемника,което води до повече пари
Чинията си е друга бира

а това е големия:

но пак си иска 2 приемника,което води до повече пари

Чинията си е друга бира

ISRalien написа:Добре де, а не става ли варианта с 2 цифрови + 2 аналогови?
Ти кво ги пита в крайна сметкаЗаглавието на темата или тва, дето каза, че ще ги питаш, в нея
Питах как мога да направя така, че ако си пусна един пакет Аналогова+Цифорва телевизия, да гледам Цифрова (различни канали) на два телевизора и аналогова (пак различни канали) на други два. За разклонението на аналоговата е ясно. И на практика въпросът опира до това как да разклониш цифровия сигнал, защото, както вече говорихме, ако просто включиш единия ТВ след другия, ще гледаш един и същ канал на двата. И така, връщаме се към предния ми пост, има начин, но ще излезе дори по-скъп.
На колегите musura и LILO&STICH: много благодаря, не знаех за този вариант, със сигурност ще го проуча. Надявам се, че електрониката вътре не е особено сложна и, най-вече, няма части, които не се продават у нас и ще мога да си го направя като ми остане време.

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Потърси в нета за card sharing...Става по мрежата и доколкото знам не ти трябват такива джаджи за сериен порт...Само подходящ приемник...Но детайли не знам.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Кард шеринга е на подобен принцип, само че единия приемник, който е с картата, споделя кода с останалите приемници в мрежата (LAN). Въпроса е, че там трябва да се купуват специални приемници, като в момента не съм чувал да има такива за цифрова кабелна телевизия (DVB-C). Има много модели за сателитна телевизия и по-лесния вариант е да се ползва примерно с Булсатком - купуваш си нужното количество приемници с кард-шеринг, забождаш една малка чиния, една карта на булсат и гледаш наволя. Лошото е, че приемниците са по-скъпи от колкото тези за кабелна телевизя + маймунките за шерване на кодовете.
Другия вариант е, в момента са хакнали първите приемници на Булсатком и ако човек си намери такъв приемник (с картите на ягодки), знам че срещу между 150 и 200 лева ти ги отключват во веки веков, барабар с HBO-то и там всичките платени канали (ХХХ)
Приемници от този тип се намирали по битаците за по 10-20 лева, но май започнала да се вдига цената, че народа се усетил, че има далавера в тях 
Другия вариант е, в момента са хакнали първите приемници на Булсатком и ако човек си намери такъв приемник (с картите на ягодки), знам че срещу между 150 и 200 лева ти ги отключват во веки веков, барабар с HBO-то и там всичките платени канали (ХХХ)

Това с кард-шеъринга взе да ми звучи малко скъпо, щом изисква по-специфични приемници. Но и аз си мислех за стара чиния на Булсатком... Някаква специална ли е? И каква е тази "карта на ягодка" 

- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Така , за разлоняване на сигнала ти трябват високочестотни сплитери. Аз примерно съм с Булсатком, една антена,един кабел влиза в апартамента и от там три приемника за три ТВ.Има опция основен -допълнителен , което автоматично значи че за 4 приемника можеш да вземеш два основни+ два допълнителни. Фул пакет на двата основни + двата допълнителни , на месец ще плащаш под 60 лв. Не знам , но доколкото слушам за сега тия са най добри на пазара можеми новата цифрова на Ментел- Кварто ще е нещо по добро 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”