Колата спира да върви и пуши...Защо

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Колата спира да върви и пуши...Защо

Мнениеот BRANDENBURG » Вто 17 ное 2009 22:47

Здравейте колеги имам пасатб5.5 2.5тди в6 акн, и проблема е следния. Понякога но не винаги като подавам газ примерно на 2 скорост колата замлаква спира да поема за няколко секунди и след това отпушва и изтегля всичко това е съпроводено от калбета дим след което всичко изчезва и колата продалжава да върви нормално.Ваг показа казаха че има проблем в електрониката на помпата но още не е сериозно,дебитомера е почистен и мисля че работи.Вазможно ли е проблема да е в Дюзите или в клапана за въздух.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Колата спира да върви и пуши...Защо

Мнениеот joromnt » Вто 17 ное 2009 22:50

Горивен и въздушен филтър сменял ли си колега?

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Вто 17 ное 2009 23:05

Може от тях да е, аз имах такива проблеми, абсолютно по същия начин замлъкваше и почваше да пуши и малко по късно се оправяше, при мен беше в следствие на теч на нафтовата помпа и поемаше въздух... Ако не си сменял горивния филтър няма да е зле да го направиш...

Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRANDENBURG » Вто 17 ное 2009 23:27

joromnt написа:Горивен и въздушен филтър сменял ли си колега?

ДА сменени са и то наи скъпите

Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRANDENBURG » Вто 17 ное 2009 23:28

Traytor написа:Може от тях да е, аз имах такива проблеми, абсолютно по същия начин замлъкваше и почваше да пуши и малко по късно се оправяше, при мен беше в следствие на теч на нафтовата помпа и поемаше въздух... Ако не си сменял горивния филтър няма да е зле да го направиш...

Смених го нее от това сиг. са дюзите .

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 17 ное 2009 23:35

Не разбирам много от тия машини (V6, 2.5TDi), но ми се струва ненормално да ти е проблема в дюзите. Те ако са проблемни, няма ли да причиняват ядове постоянно,а не само като и подадеш газ на колата. Имаше теми някъде, за "забиване" на турбото. Разгледай и попрочети малко, преди да се хващаш така за дюзите.

Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRANDENBURG » Сря 18 ное 2009 0:17

joromnt написа:Не разбирам много от тия машини (V6, 2.5TDi), но ми се струва ненормално да ти е проблема в дюзите. Те ако са проблемни, няма ли да причиняват ядове постоянно,а не само като и подадеш газ на колата. Имаше теми някъде, за "забиване" на турбото. Разгледай и попрочети малко, преди да се хващаш така за дюзите.

Четох за турбо забиването но пти мен го прави и под 2000об. кадето турбото неработи,тутбото на в6 мотора се включва кам 3000

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Сря 18 ное 2009 9:40

Колега айде действително попрочети малко повече за забиване,турбо и др.Има около 50 супер полезни теми.Явно и ти като мен не си наясно много а се хвана за дюзи.Турбото ти е "включено" постоянно ,но може да има проблем по управлението,геометрията и т.н.Поослушай се за някой колега-майстор от форума около теб,мисля че имаш наблизо,който за кратко ще ти диагностицира колата.Иначе ще тръгнеш по стръмната улица с изваждане без нужда!!! :banghead: :да:

Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRANDENBURG » Сря 18 ное 2009 18:36

nasko1978 написа:Колега айде действително попрочети малко повече за забиване,турбо и др.Има около 50 супер полезни теми.Явно и ти като мен не си наясно много а се хвана за дюзи.Турбото ти е "включено" постоянно ,но може да има проблем по управлението,геометрията и т.н.Поослушай се за някой колега-майстор от форума около теб,мисля че имаш наблизо,който за кратко ще ти диагностицира колата.Иначе ще тръгнеш по стръмната улица с изваждане без нужда!!! :banghead: :да:

Taка е прав си в понеделник сам на маистор и то добар,пък ще видим .

Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRANDENBURG » Сря 18 ное 2009 19:12

BRANDENBURG написа:
nasko1978 написа:Колега айде действително попрочети малко повече за забиване,турбо и др.Има около 50 супер полезни теми.Явно и ти като мен не си наясно много а се хвана за дюзи.Турбото ти е "включено" постоянно ,но може да има проблем по управлението,геометрията и т.н.Поослушай се за някой колега-майстор от форума около теб,мисля че имаш наблизо,който за кратко ще ти диагностицира колата.Иначе ще тръгнеш по стръмната улица с изваждане без нужда!!! :banghead: :да:

Изчетох всичко за турбо забива и нищо подобно като пи мен . Парво че при мен спира за момент все едно тапа за 3 4 секунди после си продалжава нормално без пушек и други вобще не забива и не се налага да гася мотора.Това става смо като загреее,за това не мисля че е турбото колега,на студен мотор колата е пушка бях забравил това да спомена.

Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRANDENBURG » Сря 18 ное 2009 19:14

BRANDENBURG написа:
BRANDENBURG написа:

Изчетох всичко за турбо забива и нищо подобно като при мен . Парво че при мен спира за момент на 2,3,4 скорост на определени обороти все едно тапа за 3 4 секунди после си продалжава нормално без пушек и други вобще не забива и не се налага да гася мотора.Това става смо като загреее,за това не мисля че е турбото колега,на студен мотор колата е пушка бях забравил това да спомена.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Чет 19 ное 2009 9:57

Като отидеш при "добрия" майстор и като я закачите на диагностиката, тя ще си каже дали дюзите са ти в норма, че и другите екстри може да си изпее. Тука само гадаеме. На мен лично 2 дюзи ми бяха заминали и ЕГР-а ми беше затапен смотано и сутрин като палеше пушеше яката работа, впоследствие се оказа, че и един от повдигачите не ми работеше. Та след всичките тези неща като се отстраниха всичко си е ток :) Ходи при кадърен майстор и после ще си оправиш колата.

Потребителски аватар
Fr3nzY
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFB V6 TDI

Мнениеот Fr3nzY » Пет 27 ное 2009 20:03

Ами моята и тя 2,5 тди я тя както върви и забива и пак тръгва едни кълбета дим отзад и мирише на изгоряло масло почистих веднаж турбината оправи се и след има няма 10 ден пак същия резултат а той ми бил запушен филтъра на картерните газове и от там незнам как колата явно е горяла масло през турбината може да ги говоря врели некипели но след като сминих въпросния фултър за картерните газове който намерих само в фолксваген бургас е може да има и при другите представите ли на VW и отново си почистих турбина еле колата тръгна.

Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRANDENBURG » Пет 27 ное 2009 20:44

Добре де този филтър сам го свалял и не беше запушен поне видимо през дупчиците се виждаше нормално.Някой ще даде ли разяснение. Но мисля че не е от него..

Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRANDENBURG » Съб 28 ное 2009 22:03

:shock

Върни се в “Дизелови агрегати”