Дупките под лайсната на задна врата Голф 3
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
Дупките под лайсната на задна врата Голф 3
Откраднаха ми въпросната лайсна. Под нея освен дупките за щипките има и 3 по-големи така, нямам идея за какво са. Въпроса ми е, проблем ли е така да си карам колата известно време или трябва да търся друга лайсна, за да запуша въпросните дупки (нали ще влиза вода ала-бала). 

- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Re: Дупките под лайсната на задна врата Голф 3
До колкото знам дупките играят роля на отдушници, заедно с тези от долната страна на водата. Да не се задържа влага.
Съветвам те като слагаш новата лайсна, ако я лепиш със силикон - само със щипки, така или иначе пак ще падне след време - остави по долния ръб места (на една линия с дупките) без силикон за да "диша" вратата.
П.С. Така ме посъветва един заклет голфаджия, но нека и по-вещите да кажат.
Съветвам те като слагаш новата лайсна, ако я лепиш със силикон - само със щипки, така или иначе пак ще падне след време - остави по долния ръб места (на една линия с дупките) без силикон за да "диша" вратата.
П.С. Така ме посъветва един заклет голфаджия, но нека и по-вещите да кажат.
Няма проблеми и аз карах известно време до ката си намеря лайсна нямах никакви ядове при миене на колата вода та си се стичаше от долу има отвори за да изтича водата няма да имаш ядове

- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Те хората говорат да излиза влага не вода. Щото то водата си изтича ама остава мокро вътре което не избежно. И посредством тези дупки влиза въздух и се изпарява по лесно. Колега гледай само найлончето към кората да ти седи!
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
Еееей, колеги...Благодаря много за отговорите. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”