Подходящи амортисьори за VW Golf 3 Variant - Решено!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Georgi.Enchev

Подходящи амортисьори за VW Golf 3 Variant - Решено!

Мнениеот Georgi.Enchev » Чет 19 ное 2009 10:12

Здравейте,

поради предстояща смяна на амортисьори ме интересува, какъв тип биха паснали при положение, че колата се кара с гуми размер 195/50/15? С какви е по-добре да бъде? Маслени/газови? Спрял съм се на 4 амортесьора с пружини 60/40mm
Изображение
Поздрави!

Последна промяна от Georgi.Enchev на Съб 21 ное 2009 20:52, променено общо 1 път.

Georgi.Enchev

Re: Подходящи амортисьори за VW Golf 3 Variant

Мнениеот Georgi.Enchev » Чет 19 ное 2009 11:15

Посочените на снимката амотрисьори са спортни ( скъсени ) маслени комплект с 4 пружини 60/40мм марката е supersport с две години гаранция. Някой има ли впечатления към тази марка и знае ли нещо повече по въпроса. Доколкото четох е по-добре да бъдат газови за по-мека возия, спрямо маслените, които издържат по-малко километри?

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Чет 19 ное 2009 16:44

Това не е вярно, че газовия амортесьор е по-мек нещо си прочел наопаки колега.
:beer

Georgi.Enchev

Мнениеот Georgi.Enchev » Чет 19 ное 2009 17:26

Да така е обърках ги :Mr Green Fun В крайна сметка се притеснявам от едно. Ако купя тези спортните и колата се натовари да не опират гумите в подкалниците, както и каква ще бъде возията?

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Чет 19 ное 2009 17:35

Ами колега спортното окачване се слави с много твърдост, обаче газовите амортесьори за разлика от маслените държат колата в 2те посоки (и нагоре и надуло) т.е. - като натовариш колата не би трябвало да имаш проблем с опиране на гумите, още повече щом караш със стандартен размер гуми 15" :).
Моделът окачване, който си показал не ми е познат :oops: на мен за това нека и други колеги се изкажат но според мен можеш да го качваш смело.
+са на газовия амортесьор е стабилността.
-са на газовия амортесьор е друсането.
При маслените нещата са на обратно.

Georgi.Enchev

Мнениеот Georgi.Enchev » Пет 20 ное 2009 11:14

Аз по-скоро търся комбинацията качество-цена. Колата ми не е кой знае каква за да развивам големи скорости + това ще си я карам главо в града или когато се прибирам към България ( и обратно ) На тези се спрях, защото се свързах с фирмата производител и ми дадоха ( според мен ) добра цена за пълен комплект. Все още не съм решил на 100%, че ще бъде конкретния модел или няма да комбинирам отпред газови отзад маслени, както и марка. В други теми четох, че предпочитани марки на българския пазар са монро, закс, билщайн, боге, каяба.

Georgi.Enchev

Мнениеот Georgi.Enchev » Нед 22 ное 2009 12:21

В крайна сметка намерих решението на проблема си - Sachs Advantage след като ги купя и монтирам ще споделя впечатления :да:

edit: Някой ако има впечатления за тези амортисиьори да сподели. Баща ми вчера е проверявал на оторизиран магазин в Русе, но са му отговорили, че продават само и единствено супер туринг, а адвантажа са продадени 6 комплекта в цяла България и не ги продават, защото били скъпи. Можело евентуално да се поръча, но не се знаело кога ще пристигнат ... :не:

Georgi.Enchev

Re: Подходящи амортисьори за VW Golf 3 Variant - Решено!

Мнениеот Georgi.Enchev » Пон 23 ное 2009 19:42

След кратка обиколка на града и проверка на цените установих, че грубо цената варира от 300 до 350-60 евро за цял комплект, като най-евтино беше на един магазин, където бях за първи път, а втората цена 310 евро беше където си пазарувам винаги. Та отидох на магазина да видим дали може да взема работите без ддс, а ако не може да се върна към план Б - магазина откъдето си пазарувам. Попитах ги дали може без ддс, човека който ме обслужваше беше на видима предпенсионна възраст и с диалектен немски ми каза, че не можело ...... след доста разправии дойде едно младо момче, което тръгна да ми обяснява, че трябвало да минат поне 2-3 седмици за да ми проверят всички документи на фирмата и т.н. и когато чух направо поисках да анулирам поръчката, защото вече бях си ги поръчал и дядото беше пуснал импровизирана фактура за износ, която на мен работа няма да ми свръши... Момчето видя, че ме изтърва, каза да изчакам един момент. Смята смята и каза виж какво ще ти направя една оферта, ако искаш я приеми излиза ти колкото без ддс - 230 евро. Викам ок де но без ддс на 300 евро е около 250, а той отвърна, че колегата му бил направил спец. цена 260 и той ми правел още едно намаление ... абе объркана работа. В крайна сметка 230 евро пълен комплект

Sachs Advantage Art.Nr. 170 795
Sachs Advantage Art.Nr. 170 793

Утре сутринта ще си ги взема love.vw

Потребителски аватар
mityooo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mityooo » Сря 25 ное 2009 3:56

Pavcho2 написа:.... обаче газовите амортесьори за разлика от маслените държат колата в 2те посоки (и нагоре и надуло).....

mhihi
Добре ,че рядко влизам да чета глупостите ви .

Някой тук въобще знае ли за какво служи газта в амортисьорите ?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 25 ное 2009 23:50

mityooo написа:
Pavcho2 написа:.... обаче газовите амортесьори за разлика от маслените държат колата в 2те посоки (и нагоре и надуло).....

mhihi
Добре ,че рядко влизам да чета глупостите ви .

Някой тук въобще знае ли за какво служи газта в амортисьорите ?

Знаеме,колега..но излишни спорове едва ли ще помогнат..просто вече се отказваме да коментираме неща написани къде ли не из Нета.По-меко приемай някои мнения,приеми че не всички са спецове,или имат по-малко опит,тука сме всякакви(от доктори,през адвокати..до пилоти)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”