За или против вулканизацията

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
rado_thunder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

За или против вулканизацията

Мнениеот rado_thunder » Сря 18 ное 2009 8:29

Колеги мисля че тук е подходящото място за тази тема ако не нека я преместят. Та всеки нека изкаже своето мнение, за или против вулканизацията. Моето е че по-добре си купи нова гума отколкото да страдате като мен сега. На кратко вулканиацията се е отлепила, гумата е издишнала и в един момент се е отлепила от джантата и сега съм в бокса да ми изправят ламарините. :cry:

Потребителски аватар
ogata
Автомобил:
Двигател:

Re: За или против вулканизацията

Мнениеот ogata » Сря 18 ное 2009 8:42

Какъв по-точно ти е въпроса ? Дали да си оправяш колата или дали да си лепим гумите ? За вулканизацията много ясно , само дето не при първия срещнат "майстор" ...

А относно колата ... нито щети си споменал , нито каква сума ти искат :)

rado_thunder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_thunder » Сря 18 ное 2009 8:48

Колега целта на темата ми е всеки да каже отзивите за вулканиирана гума. За моите щети просто спомнах какво е станало след отлепяне на вулканиацията. И каде може в София може да направят качествена вулканиация и дали си заслужава за гума която струва 100лв (пример) да се вулканизира.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 18 ное 2009 8:56

Лепил съм нови спукани гуми и са изкарвали дълго време...лепя когато спукването е от пирон или подобна малка дупчица и слагам отзад :да:

Последна промяна от chefito на Сря 18 ное 2009 8:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vankatajawa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankatajawa » Сря 18 ное 2009 8:56

Против За

rado_thunder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_thunder » Сря 18 ное 2009 8:59

Да за лепене на малки дупчици и аз съм съгласен.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 18 ное 2009 19:16

Колегата не се е уточнил нещо .

Как от вулканизация се е стигнало:" до да ми изправят ламарините".
Вулканизира се с вътрешна лепенка при по-голям пробив .При пробив от пирон се слага фитил без да има вулканизация.
Ако не се е усетил , че му е спаднала гумата и е карал дълго с висока скорост - да започвеа да се разпада гумата и да блъзка по ламарините. Ама преди да се започне разпадането има повишен шум , топуркане , леко увличане в посока на гумата.. Нещо не е наред в поста на колегата. При 180 км/ч ми е спадала задна лява гума и без увличане съм спирал .Започна да се чува силно шумене и трополене, но за да спра и се преместя в дяснмата лента ми трябваше пробег и време / изпреварвах няколко коли/.
Нека колегата да се уточни за какво става въпрос.
Съвсем друг е въпроса, ако гумата е регенерат и се е започнало разпадане.

rado_thunder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_thunder » Сря 18 ное 2009 22:04

Колега знам какво е фитил знам и какво е вулканизация. Вулканизацията на моята гума беше отстрани на гумата (вулканизацията на гумата беше на 2 месеца) незнам защо се е олепила. Ламарините не са ми се смачкали от летящи парчета гумам а при завъртането се ударих в друга кола. Колегата "лило и стич" видя за какво става въпрос и съм на 100 процента сигурен, че след отлепянето на гумата се завъртях.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Чет 19 ное 2009 10:56

Наистина при срязване на борда,си е най добре с нова гума,отколкото да се рискува с лепене.При нормално спукване няма проблем да се залепи без вредни последствия.Иначе има случаи,когато изпуска почти изведнъж.На мен ми се е късал винтил на предна дясна гума вследствие от некадърен монтаж и изпадна почти веднага,добре ,че карах с около 80-90 иначе щеше се правя мармалад.След смяната на гумата вътре се бяха накъсали телове,всичко беше леш и я изхвърлих зимна гума на един сезон.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 19 ное 2009 11:56

според зависи....

а грешката е твоя , че не си я сложил отзад....
имам една гума с фитил и гледам да е винаги отзад

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 19 ное 2009 23:12

Че кой вулканизира борд на гума за лека кола-не съм виждал гумаджия който да каже че може да го направи качествено,а съм обиколил доста :lol: Относно фитилите-те са само временно решение и по-добре не се лъжете с тях-не уплътняват добре и между платовете на гумата може да проникне въздух след което или помпаш редовно или хвърляш...

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пет 20 ное 2009 0:19

icoico написа:Че кой вулканизира борд на гума за лека кола-не съм виждал гумаджия който да каже че може да го направи качествено,а съм обиколил доста :lol: Относно фитилите-те са само временно решение и по-добре не се лъжете с тях-не уплътняват добре и между платовете на гумата може да проникне въздух след което или помпаш редовно или хвърляш...

абе временно временно , колко да е временно ...
на мен 4 години не ми е мръднал фитила от дупката mhihi

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Пет 20 ное 2009 10:57

А Гога, помня го тоя фитил, на кръстовището на излизане от Добрич хихихи.
И аз имам проблем с вулканизаторите. Слагам зимните гуми и ония уж прави баланса, но точно след като свали калника на машината и я пусне, веднага го вдига. Ама не ми направи голямо впечетление, докато не излязох извън града и ми се е*а майката на ръцете 300 км. Дай пак на вулканизатор и онзи ми вика, че не са въобще балансирани тия гуми, нямат тежести и т.н. Оказа се трик!!! Пускаш машината, вдихаш калника и компютъра ти показва 0.00. ЗАЩО?!?! Каква е целта, аз като не съм доволен няма да се върна повече...!!!
Преди това с летните... едно младо момче, слага гумите, уж всичко точно, излизам извън града и познайте - тресеее, ама яко. Дай в Попово на първия вулканизатор. Тежестите изпопадали!!! Думи нямам. И лошото е, че не е само 2 пъти така, много, пъти съм имал проблем с вулканизаторите.
Къде във Варна да отида на свесен майстор!?!?!

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Нед 22 ное 2009 0:46

дам , точно , за колегите които незнаят , 40-50 см арматурно желязо , влезна в гумата, целото :shock

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 23 ное 2009 20:05

icoico написа:Че кой вулканизира борд на гума за лека кола-не съм виждал гумаджия който да каже че може да го направи качествено,а съм обиколил доста :lol: Относно фитилите-те са само временно решение и по-добре не се лъжете с тях-не уплътняват добре и между платовете на гумата може да проникне въздух след което или помпаш редовно или хвърляш...

Точно така е . Ако е малка дупка по страничен борд - само вътрешна гума и задължително поставяне отзад.
Най- добре е в кофата.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”