Относно запотяването на прозорците.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Re: Относно запотяването на прозорците.

Мнениеот DarkOneBg » Пет 13 ное 2009 15:51

Колеги при мене всичко беше от филтъра на купето , сега си пускам климатроника на 30 градуса навънка е -3 и никви проблеми :)
Има едно копче долу на климатрониците на 4ките , нарисувана е една завита стрелка , натискате го ( мисля че вкарва въздух от вънка ) , лично аз си пускам да ми духа на предния прозорец и АБСОЛЮТНО никакви ядове.

Мерси за съветите на всички :)

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Пет 13 ное 2009 16:03

dokros написа:
DarkOneBg написа:...Карам голф IV със заводски климатроник...

Ти на тоя заводски климатроник бутон за обдухване на стъклата и режим AUTO нямаш ли..

Като е на ауто не помага ИЗПРОБВАНО ( поне при мене ). И сега с новия филтър пак не помага ...

Потребителски аватар
encho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот encho » Пет 13 ное 2009 16:47

Колега карам Г 4 но и аз имах същия проблем защото беше повреден климатроника, но след смяна на компресора всичко си дойде на мястото. Пускаш обдухване на стъклата от копчето на климатроника след минута всичко се изчиства остава само задното стъкло. То се изчиства след като пуснеш ел. подгряването .Но започни с филтъра на купето както казаха колегите .

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Пет 13 ное 2009 19:21

DarkOneBg написа:...
Има едно копче долу на климатрониците на 4ките , нарисувана е една завита стрелка , натискате го ( мисля че вкарва въздух от вънка )...

напротив,копчето със завитата стрелка затваря притока на външен въздух и върти въздуха само вътре в купето- затова е стрелка ЗАВИТА навътре,нарисувана на копчето

на положение АУТО-при нормални обстоятелства компресора се включва на режим за изсушаване на въздуха...

Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deroni » Пет 13 ное 2009 21:20

колега като цяло мн се изписа по темата.Почни първо от махане на фолиото от стъклата първо като млад шифьор пречиш на себеси и околните с това фолио.Няма кола да не и се потят стъклата.Проблема се решава с леко отворен прозорец, който и да било той или с климатроника на мах.Реших да обобщя темата.Дано не се сметне като своеволие, но темата не е от голяма сериозност защото но всеки се потят стъклата.

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Съб 14 ное 2009 19:27

dokros написа:
DarkOneBg написа:...
Има едно копче долу на климатрониците на 4ките , нарисувана е една завита стрелка , натискате го ( мисля че вкарва въздух от вънка )...

напротив,копчето със завитата стрелка затваря притока на външен въздух и върти въздуха само вътре в купето- затова е стрелка ЗАВИТА навътре,нарисувана на копчето

на положение АУТО-при нормални обстоятелства компресора се включва на режим за изсушаване на въздуха...

Колега аз споделям как си решавам проблема ...
При мене по ТОЗИ начин всичко е супер...

Потребителски аватар
boreto1977
Автомобил: passat 3BG T4 Caravelle syncro
Двигател: AVF 2003 ACV 2001

Мнениеот boreto1977 » Съб 14 ное 2009 20:44

голяма полемика се е развихрила тука бе колеги,а някой сети ли се да провери клапата за рециркулация на въздуха дали работи,защото лампичката на копчето може да индикира че работи,но самата клапа да не отваря пътя на свежия вуздух отвън навътре :idea:

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shockhead » Чет 19 ное 2009 15:16

Защо не пробвате да си купите предно панорамно стъкло от хидрофобно стъкло. Има го във всяка оптика. Пречи на очилата да се запотяват.........Само незнам дали ще се навият да Ви изрежат такова голямо парче :063: :063: :063: :063:

cccp_sds7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cccp_sds7 » Чет 19 ное 2009 15:35

[quote="DarkOneBg"]Имам един малко глупав въпрос, оскоро съм правоспособен водач , но не се бях сбъсквал с проблема "запотяване на прозорци". Чесно казано физиката не е от най силните ми страни , затова искам да се обърна към вас колеги - като карам на леко отворени прозорци нямам проблем със прозорците , но хората които са в колата измръзват. Карам голф IV със заводски климатроник. Може ли да ми дадете някакъв съвет да се преборя с това "запотяване" със помоща на климатроника ( задните ми прозорци за затъмнени и вечер абс не се вижда като се запотят). Също съм чувал че има "препарати" които се пръскат/мажат по прозорците и проблема го няма известно време. Можете ли да ми дадете пример за такива.

Съжелявам за глупавите въпроси , но съм млад водач и няма кой да ми ги обясни тези неща за жалост. Съжелявам ,ако темата не е точно на мястото си или ако има подобнa. Aз неможах да намеря , затова моля да ми отговорите тук.

Мерси предварителн
а е колега когато ти е пуснат климатроника има едно копче което когато е вкючено ти върти въздуха само в купето когато е изключено вкарва въздух отвън за да не ти се запотяват стъкалата когато времето е влажно или разбира се студено този коп трява да е на позиция изключено за да НЕ ти върти въздуха само в купето тогава няма да имаш проблеми с запотяването на прозорците от личен опит ти го казвам

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 19 ное 2009 18:16

DarkOneBg написа:Колеги при мене всичко беше от филтъра на купето , сега си пускам климатроника на 30 градуса навънка е -3 и никви проблеми :)
Има едно копче долу на климатрониците на 4ките , нарисувана е една завита стрелка , натискате го ( мисля че вкарва въздух от вънка ) , лично аз си пускам да ми духа на предния прозорец и АБСОЛЮТНО никакви ядове.

Мерси за съветите на всички :)

Ще изразя дълобоко съмнение, защото в положение да духа на стъклото не можеш да пуснеш само вътрешния въздух да върти. Което прави въпросното копче.

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Чет 19 ное 2009 18:39

Трябва да ти го снимам и да видиш :) Има ли желание всичко е възможно :D heavy metal zork

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 19 ное 2009 18:58

shockhead написа:Извинете - предпоследния.

А ти вместо да спамиш, ползвай бутона "Промени" :)

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 20 ное 2009 0:53

копчето за циркулация на въздух само в купето работи само на положение духалки към водача и пътника до него(т.е. към главата)

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Пет 20 ное 2009 1:58

Добре де или съм сляп или ми е преебан климатроника или някой греши.
Осезаемо духа от духалките под предното скъкло ( => духа на него вкл. се от горния ляв край на контролното панелче на климатроника). Също така 100% върти и въздуха в купето - Обеснявам и двата индикатора светят на дисплейчето - едното отгоре другото от долу ( в лявата част на дисплея ). Ако изключа въртенето на въздуха след 3 минути трябва да карам само на спомени. Ако е вклщчено - никакви проблеми.
Бтв като и двете са включени усещам че ми духа студено на краката. ( Само при горе-споменатата комбинация ).
Все си мисля , че предположението на някой хора , че при "горе споменатата комбинация" вкарва въздух отвънка може и да е вярно ...
Аз така си го реших проблема и съм доволен ( е и със смяна на филтъра на купето , който просто си беше за смяна. )

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shockhead » Пет 20 ное 2009 13:01

Милослав написа:
shockhead написа:Извинете - предпоследния.

А ти вместо да спамиш, ползвай бутона "Промени" :)

Е такъв бутон "Промени" на моя климатроник няма!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”