износват ми се гумите в средата.пасат Б5 тди пд
- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
износват ми се гумите в средата.пасат Б5 тди пд
здр.колеги!значи лятото бях си сложил летните гуми и като ги гледах бяха почти нови и си помислих,че поне още 2 лета ще карам с тях.обаче след изминати 6,7000км по тях не остана нищо.учудващото е се износиха първо в средата до конците и после навсякъде.какъв е бил според вас проблема да се износят по средата.предните повече бяха се износили.не съм въртял гуми или подобни работи.сега си сложих зимните и ме е страх да не стане същото с тях.дали може да е в колата проблема.но аз мисля ако е в колата или предницата,ще ги яде от една страна само,а те първо в средата се износиха.ще кача и една снимка,ако имате предложения пишете колеги.http://kachi-snimka.info/images/jdv1258640309t.jpg
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: износват ми се гумите в средата.пасат Б5 тди пд
На какво налягане ги караш?
Изпусни малко.
Износване на гумите при различно налягане:

От ляво на дясно:
Та, така.
Изпусни малко.

Износване на гумите при различно налягане:

От ляво на дясно:
- - При ниско (недостатъчно) налягане - спаднали;
- Нормално налягане - равномерно износване;
- Прекомерно налягане - пренадути.
Та, така.

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
как успя да ги изтъркаш за едно лято бе колега ... и то без да въртиш гуми .
предлагам като за начало да идеш да си видиш окачването и всичко отдолу дали е в час , после реглаж на 2-та моста
ако има нещо за смяна сменяй и после реглажа и си ти
ако всичко е ок нямам идея от какво може дака да се изтъркат ... може би гумите на струват
предлагам като за начало да идеш да си видиш окачването и всичко отдолу дали е в час , после реглаж на 2-та моста
ако има нещо за смяна сменяй и после реглажа и си ти
ако всичко е ок нямам идея от какво може дака да се изтъркат ... може би гумите на струват
- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
гумите бяха bridgestone potenza 18/225/40/незнаех колко им дават,аз ги карах от обща представа 2.2 напомпени,за да не ми друса много на дупките,щото са ниски.сигурно от малкото въздух е станало.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
що да е малко . виж на капачката на резервоара колко им дават . на моето комби 2.2 отпред и 2 отзад с 1 човек му дават ... ако е натоварено малко повече
Колеги дайте да помислим малко. Човека кара с гуми 225/40 R18 кола която по мои предположения тежи поне 1300 кг/грубо/. Да се износи в средата една гума от пренапомпване, гумата трябва да се издуе и да контактува с пътната настилка само със средната част на протектора си. Да ви кажа честно, аз тая гума си я представям колко е голяма и широка, и едва ли това налягане е способно да пренапомпа гумата до толкова. Не и при тая кола. Ако беше Поло, и гумите бяха тънки и високи(165-175/70 R 13 примерно), съм съгласен че може да се износват от пренапомпване. Ако речем причината е дефектна гума, щеше да се прецака само една. А то целия комплект е заминал. Значи и това не е.
Преглед на ходовата част правил ли си скоро колега

- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
joromnt написа:Колеги дайте да помислим малко. Човека кара с гуми 225/40 R18 кола която по мои предположения тежи поне 1300 кг/грубо/. Да се износи в средата една гума от пренапомпване, гумата трябва да се издуе и да контактува с пътната настилка само със средната част на протектора си. Да ви кажа честно, аз тая гума си я представям колко е голяма и широка, и едва ли това налягане е способно да пренапомпа гумата до толкова. Не и при тая кола. Ако беше Поло, и гумите бяха тънки и високи(165-175/70 R 13 примерно), съм съгласен че може да се износват от пренапомпване. Ако речем причината е дефектна гума, щеше да се прецака само една. А то целия комплект е заминал. Значи и това не е.
колата я имам от 1 година колега.не съм преглеждал,ходих лятото да я види един приятел които се занимава с коли.едно леко тракане се чуваше по старите пътища.смени 4 накраиника(горни).каза,че друго нямам разбито и наистина нищо бито ми трака нито чука.само ме е страх да не стане и със зимните така.а аз забравям да кажа,че средата е износена и вдлъбната навътре.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Aко гумите са прекалено стари е възможно да са се износили по-бързо. Също така ако веднъж са тръгнали да се износват неравномерно (примерно нещо не е било наред с окачването) така се износват до край.
Колко са широки джантите
Колко са широки джантите

- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
Според мен, всичко това се получава от пренапомпани гуми. Може уредът, с който мериш да е повреден.
- gencho84
- Автомобил:
- Двигател:
А след смяна на накрайниците направи ли стенд?Когато взех моята пасатка комби 99 тди гумите бяха износени външно,и то доста след преглед от приятел които работи в фВ каза, че има сменен само един накрайник,всичко друго си било оригинално,и имам такова износване.След стенд на двата моста и с 4 нови гуми всичко заспа.Поздрави.
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Вероятна причина - джантите ти не са за толкова широки гуми и така леко се изкривяват отстрни и се отделят от асфалта. За друго не се сещам.
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
plkochev написа:Вероятна причина - джантите ти не са за толкова широки гуми и така леко се изкривяват отстрни и се отделят от асфалта. За друго не се сещам.
И аз така мисля. Колко J за джантите?
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
plkochev написа:Вероятна причина - джантите ти не са за толкова широки гуми и така леко се изкривяват отстрни и се отделят от асфалта. За друго не се сещам.
Възможно е и обратното. Джантите да са по-широки отколкото трябва.
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Ако ГУМИТЕ са по-широки от джантите с около 3см тогава няма да има НИКАКЪВ проблем с неравномерно износване. Ако ГУМИТЕ са ПО-ТЕСНИ от джантите започват да се вдлъбват в средата и да се износват в двата профила. При колегата предполагам е 2-рото щом казва, че средата е вдлъбната. Има един сайт, който е мнооого полезен като говорим за гумии джанти. Аз от там си обогатих общата култура за гумите и комбинирането им с джанти.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Хора не се излагайте, на колегата гумата в средата му е износена и впоследствие се е вдлъбнала понеже там физически липсва каучук по протектора. Така че при колегата по-голямата вероятност е по-тясна джанта от гумата или кофти манометър.
Колега, един реглаж на предницата е 30-тина кинта, мини някъде да погледнеш как ти е окачването и им кажи за този проблем, а и за всеки случай си купи ръчен манометър за сверка. Аз ползвам само такъв, но си го донесох от америка и като ходя при гумаджиите ми ми казаха, че мерел много точно понеже те техните с които работят вътре си ги сверяват често.
Късмет!
Колега, един реглаж на предницата е 30-тина кинта, мини някъде да погледнеш как ти е окачването и им кажи за този проблем, а и за всеки случай си купи ръчен манометър за сверка. Аз ползвам само такъв, но си го донесох от америка и като ходя при гумаджиите ми ми казаха, че мерел много точно понеже те техните с които работят вътре си ги сверяват често.
Късмет!