Vw или Skoda? Съвети моля

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
n1s0
Автомобил: Vw Polo 6n седан
Двигател: AEX

Vw или Skoda? Съвети моля

Мнениеот n1s0 » Пет 20 ное 2009 19:57

Здравейте на всички!Решено е вече да се сменя колата и съм се спрял на една от тези две марки като моделите са съответно за Vw-Passat и Skoda-Octavia,Superb.Досега съм карал по-скромна кола и не съм запознат с предимствата и минусите на тези модели.Склонен съм да дам 10-15 000 лева като се търси възможно най-новото.За Superb-а е ясно че няма как да се вземе последния,за Octavia-та не съм сигурен,а за Passat-а клоня към някоя 5-ца.Насочил съм се към дизела като тип двигател.Искам да попитам дали си заслужава да се търси някоя от тези коли в чужбина или може да се намерят и в България на прилични цени?Ако някой има опит или лични впечатления за някой от тези модели като поддръжка,возия,проблемни места по нея,гният ли и други такива моля да сподели :) Може да дадете съвет освен какъв модел да търся и с какъв двигател си заслужава да бъде(дизелов).Поздрави на всички :)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Vw или Skoda? Съвети моля

Мнениеот AmW » Съб 21 ное 2009 14:01

За тези пари пасата би трябвало да е Б5.5 не 5ца ( за инфо viewtopic.php?f=6&t=38785). От лични наблюдения мога да кажа, че в Германия вече е доста трудно да намериш евтинко кола... цените са умопомрачителни (пежо 307 комби 2002- 7000евро, голф4 2002- 7000евро и т.н) но тази ми информация е от обикаляне по автокъщите, може би не съм бил в правилните :/.
Един от предпочитаните двигатели на такъв пасат е 1.9тфи, пд, 131к.с. Доста динамичен, икономичен и т.н. има теми във форума доста, ще добиеш представа за поддръжка слаби места и т.н
За шкода нека някой по запознат да каже няколко думи. Но аз мисля, че пасата е по добрия избор :). Защо да си купуваш Iphone replica като можеш да си купиш Iphone :Mr Green Fun.
Поздрави и успех с избора.

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Съб 21 ное 2009 16:43

Изясни , каква Шкода . Октавията е Голф а Супърба е Пасат .

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 21 ное 2009 17:14

Бих заложил на СупърБ, защото лично на мен винаги ми е харесвало да карам кола, която не е на всеки ъгъл.(както в момента е с Аудито ми mhihi )
Супърб си е Пасат като размери, но твърдя, че е дори по-луксозен вътре, особенно при топовите изпълнения.
Лошото на тази Шкода, че не е много разпространенена и доста трудно ще намериш части втора ръка ако ти се наложи.
В този момент прагматизмът в мен надделява и казва - вземи Пасат!

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Съб 21 ное 2009 19:18

Шкода Октавия 1, но с PD двигател!!!
Няма смислъл от по-скъпия Пасат, дори и да е по-комфортен.

Потребителски аватар
n1s0
Автомобил: Vw Polo 6n седан
Двигател: AEX

Мнениеот n1s0 » Нед 22 ное 2009 12:42

Благодаря за изказаните мнения :bowdown Бих искал да попитам,защото се сетих,ако някой може да каже нещо за Audi A4 1.9 TDI или някой от другите дизелови мотори след 2002г.?Забелязах че и те са около 15 000 лева и заради това питам :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”