Нормално или не !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално или не !
Здраво пичовете, едно приятелче има Г3, 2,0i и се оплаква, че му гори до 300 гр. масло на 1000 км. питам дали това е нормално, свещите са бели, от ауспуха не мерише на масло, а няма и течове
: накой да има идея, благодаря предварително.

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Нормално или не !
tisho написа:Здраво пичовете, едно приятелче има Г3, 2,0i и се оплаква, че му гори до 300 гр. масло на 1000 км. питам дали това е нормално, свещите са бели, от ауспуха не мерише на масло, а няма и течове: накой да има идея, благодаря предварително.
Нормалното е 500-600 грама на 10 000
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
tisho написа:Здраво пичовете, едно приятелче има Г3, 2,0i и се оплаква, че му гори до 300 гр. масло на 1000 км. питам дали това е нормално, свещите са бели, от ауспуха не мерише на масло, а няма и течове: накой да има идея, благодаря предварително.
Много, ама много си зависи твоето приятелче как го рака голфа. Ако е на заварка може и да си харчи толкова, но по принцип е множко разхода. Аз съм с дизел и ми харчи около литър и половина на 10000. Но пък си зависи и от маслото, така че .....
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
rmk написа:tisho написа:Здраво пичовете, едно приятелче има Г3, 2,0i и се оплаква, че му гори до 300 гр. масло на 1000 км. питам дали това е нормално, свещите са бели, от ауспуха не мерише на масло, а няма и течове: накой да има идея, благодаря предварително.
Много, ама много си зависи твоето приятелче как го рака голфа. Ако е на заварка може и да си харчи толкова, но по принцип е множко разхода. Аз съм с дизел и ми харчи около литър и половина на 10000. Но пък си зависи и от маслото, така че .....
Голфа го карам между 4 и 6000 оборота нон-стоп но за 8000 км. е изхарчил около половин литър масло... А и от гарнитурата на капака на главата отгоре също цапа по малко.
Ако го притеснява твоя приятел този факт мога да му препоръчам много добър майстор за колата му!
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много е важно какво му е маслото. При мен Пасата не бутваше Castrol-а (минерално) - за 10'000 км го излях такъв какъвто съм го налял, като не съм наливал и грам, просто накрая спадна от горната черта на средата между двете.
Сега съм налял едно масло което страшно много ми го хвалеха че е истинско немско (Fuchs Titan Carat semisintetic) и определено си доливам по стотина грама на 1000
Сега съм налял едно масло което страшно много ми го хвалеха че е истинско немско (Fuchs Titan Carat semisintetic) и определено си доливам по стотина грама на 1000
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
tech
stom ne pushi sinio i svestite sa beli znachi masloto izticha ot niakade 

- opipva4a
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
бе от градско каране трудно да ги видиш тея неща