проблеми с abs-а при b3
проблеми с abs-а при b3
b3 проблем с abs.при рязко натискане на спирачката по време на движение светва лампата на abs-а и тази на контролното табло.след това изгасват.когато колата не се движи и при запален двигател след натискане на спирачката същите две лампи светва заедно и изгасват.понякога abs-а работи.
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Re: проблеми с abs-а при b3
Всъщност не съм сигурен, но ми се струва, че при рязко натискане на спирачките се задейства абс-а и предполагам е нормално да ти отбележи, че върщи някаква работа...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не, Павка, не трябва да светка.
Всъщност- двете лампи светкат при началния чек на системата- когато все още не се е вдигнало необходимото налягане.
Когато налягането се достигне от помпата- лампите загасват.
Това ме навежда на мисълта, че помпата на гадния Teves си заминава
Когато натиснеш спирачки налягането се препразва през системата и...
Я вземи се чуй с vaskoto1
viewtopic.php?f=45&t=155107
При първо палене, след дълъг престой, след колко време загасват лампите?
При мен е около 5-6 секунди, но по книгите се споменава, че времето не трябва да надхвърля 3 секунди.
Всъщност- двете лампи светкат при началния чек на системата- когато все още не се е вдигнало необходимото налягане.
Когато налягането се достигне от помпата- лампите загасват.
Това ме навежда на мисълта, че помпата на гадния Teves си заминава

Когато натиснеш спирачки налягането се препразва през системата и...
Я вземи се чуй с vaskoto1

viewtopic.php?f=45&t=155107
При първо палене, след дълъг престой, след колко време загасват лампите?
При мен е около 5-6 секунди, но по книгите се споменава, че времето не трябва да надхвърля 3 секунди.
здравейте момчета.благодаря за съветите.при продължтелен престой лампите изгасват за около 5-6 сек.
Целият хидравличен блок на IBS (хидромотор,помпа и др.) са проверени, проблема не е в тях. Изкасаха мнение че е възможно реле номер 78 да е повредено, а същото ми липсва на блока с предпазители и релета. Възможно е да е зад основния блок, не съм сигурен помогнете
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
jiro написа:Целият хидравличен блок на IBS (хидромотор,помпа и др.) са проверени, проблема не е в тях. Изкасаха мнение че е възможно реле номер 78 да е повредено, а същото ми липсва на блока с предпазители и релета. Възможно е да е зад основния блок, не съм сигурен помогнете
Двете релета са горе зад основния блок на майната си.Като свалиш основния блок гледаш много навътре и много нагоре....там,където влизат всички кабелни снопове от отвън ама най-горе.Двете релета за АБС-а са там едно до друго.
Ето ги :

Благодаря колега Ще намеря време да погледна зад основния блок.Как да ги проверя дали работят правилно освен със замяна?И кое от двете да набедя?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Как - и аз не знам.
Но ако и ти не намериш начина- идваш в четвъртък на сбирката, обаждаш ми се (щото ще забравя) и пробваме по лесния начин- със смяна
Но ако и ти не намериш начина- идваш в четвъртък на сбирката, обаждаш ми се (щото ще забравя) и пробваме по лесния начин- със смяна

Мерси много кажи ми само ако обичаш малко повече за тази сбирка, малко повече информация кога къде, защото не съм запознат
Утре на 19.11.2009 ще имали посещаемост на клуба???????
телефона ми е 0888329020 - Жоро
телефона ми е 0888329020 - Жоро

-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
Колега,излезе ли решението на гатанката?
Здравей колега.Оште не съм пробвал варианта с релетата.Надявам се утре да намеря време.Ти имаш ли друга идея?Сподели моля!Благодаря предварително.
-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
Споделям...и аз съм с този проблем от 2 дни 

Здравеите момчета.Проблема с ABS-са остава.Не са релетата.Проверени са със замяна.Давайте предложения и мнения.Благодаря предварително.