Задна чистачка голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
metalhammer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Задна чистачка голф 2

Мнениеот metalhammer » Съб 21 ное 2009 22:11

Голфа съм го купил с неработеща задна чистачка и така вече 3 години , че и отгоре...
Първия въпрос е как се включва тази чистачка и втория е буксата на самия двигател има ако не се лъжа 4 кабела има ли някой идея за какво са и точна схема кой за какво е?
(голфа е по старичък и има отзад казанче за задното пръскало но тва казанче никога не си е имало помпа от както го притежавам, пердполагаемо част от кабелите минават през двигателя на чистачката и са за липсващата помпа )

metalhammer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Задна чистачка голф 2

Мнениеот metalhammer » Съб 21 ное 2009 23:06

Малко картинки:
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
ВАН
Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
Двигател: PN

Мнениеот ВАН » Нед 22 ное 2009 18:27

Задната чистачка се включва с натискане на лоста за чистачките в посока "напред" (към мАторя) - ако си с реле 19 :!: . Ако имаш на бушониерата реле 99- задната чистачка се включва и при дърпане "назад" (чистачки+вода) - така е поне при мен - Голф2 1991г 1.6PN.

shanadjiqta
Автомобил: Audi 80 B4
Двигател: 1994 1z

Мнениеот shanadjiqta » Пон 23 ное 2009 20:45

аз си взех голф двойка преди 3 месеца и се сблъсках със същия проблем(както и с много други :D ).оказа се първо че моторчето е изгоряло-смених го.После се оказа че лостчето не ми подава контакт назад към чистачката.Ходих при електричар и направи задната чистачка да се задейства заедно с пръскалките и на предните-като натискам лоста към волана.Накрая се установи че и рамото на самата чистачка е с износени шлици и трябваше да се смени.Сега най накрая си работи :wink: Казвам ти всичко това не да те депресирам а да имаш предвид че проблема може да е комплексен.Поздрави и успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”