мокър въздушен филтър от бензин на 2E мотор

Техническа и сервизна информация за Passat
bqp
Автомобил:
Двигател:

мокър въздушен филтър от бензин на 2E мотор

Мнениеот bqp » Нед 22 ное 2009 13:58

през едното маркуче което излиза от кам дюзите после има един троиник и се разделя едното към инжекциона а дуругото въпросното от което идва при мен проблема влиза във кутията на въздушния филтър. и през него влиза при мен бензин и мокри филтъра.
според мен тва са някви вакуми но зашо минава бензин при мен.
колата се кара на газ и рядко на бензин и след дне6ната профилактика излезна този проблем
http://caro.snimka.bg/automobiles/chast ... 4.11600880
от тук тръгват тези маркучи
а това го разбрах как се казва
Fuel Pressure Regulator
или
Гориво регулатор на налягането
може ли да се оправи този или 6те трябва нов
все пак се кара предимно на газ

Потребителски аватар
volodya iliev
Автомобил: Passat B5
Двигател: APT 2000 4MOTION

Re: мокър въздушен филтър от бензин на 2E мотор

Мнениеот volodya iliev » Нед 22 ное 2009 18:50

Здравей колега така както си описал нещата се опасявам,че се е скъсала вътре самата мембрана в регулатора на налягането на горивото за да минава бензин през това маркуче,което ти описваш наи вероятно така е станало.При здрав регулатор на налягането на горивото въобще не трябва да минава бензин към въздушният филтър и тъй като този регулатор на налягането на горивото е капсулован и не подлежи на ремонт вариантите са два да си намериш читав регулатор на налягането на горивото от същият двигател,като твоя втора употреба в някоя автоморга или да си купиш чисто нов регулатор на налягането на горивото.Надявам се да съм ти бил полезен и успех в разрешаването на проблема.

Потребителски аватар
vankoni
Автомобил: VW passat B3 B5.5
Двигател: PF1991 ALT2003
Контакти:

Мнениеот vankoni » Пет 27 ное 2009 18:15

Прав е колегата от регулатора е, при мен се получи същия проблем, пробит регулатор не само ще ти мокри филтъра но и бензин в колектора ще влиза.Аз намерих от морга за 40лв читав, нов беше около 250лв.Ако нямаш реле за изключване на бензиновата помпа след като минеш на газ си сложи, защото и новия ще замине.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Пет 27 ное 2009 21:50

Нов регулатор за налягане на бензина Bosch струва около 110-120 лв. в Елит Ауто.

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Съб 28 ное 2009 0:20

:shock :shock
Какви са тези цени бе колеги.Чисто нов си го взех от NSP auto в София за около 40 лв.Е не е БОШ но си беше марков.
Иначе колегата е прав за спирането на помпата,защото като караш на газ идва повече бензин (понеже дюзите не отварят) от колкото връща клапана и от полученото налягане се къса менбранката.Да не говорим ,че и помпата заминава по бързо от нормалното.

Потребителски аватар
vankoni
Автомобил: VW passat B3 B5.5
Двигател: PF1991 ALT2003
Контакти:

Мнениеот vankoni » Съб 28 ное 2009 2:47

ARusev написа:Нов регулатор за налягане на бензина Bosch струва около 110-120 лв. в Елит Ауто.

Моя регулатор е малко по различен, аз съм с пб мотор с Digifant инжекцион, по каталог на бош в ауто+ такава цена ми казаха.. преди 1,5г ...също и помпа смених 300лв бош, има и китайски те са около 100лв

Върни се в “Passat”