Спортни валове за АБФ въпросче.

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
mario_lud.
Автомобил:
Двигател:

Спортни валове за АБФ въпросче.

Мнениеот mario_lud. » Нед 22 ное 2009 19:20

Искам да попитам за да се сложат валове на абф трябвали да се сгъсти мотора и ще има ли ефект ако не се сгъстява ???

Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

Re: Спортни валове за АБФ въпросче.

Мнениеот golf_mania_jambol » Нед 22 ное 2009 19:24

имам приятел си сложи валове нее сгъстявал чип сложи доста добре зе да си върви абф-а 8)

Потребителски аватар
mario_lud.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario_lud. » Нед 22 ное 2009 19:36

golf_mania_jambol написа:имам приятел си сложи валове нее сгъстявал чип сложи доста добре зе да си върви абф-а 8)

Моя и сега върви мн прилично и аз съсм сус чип 9а кутия полирал съм колектора (ефек 0) но искам да тръгне още :P

Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_mania_jambol » Нед 22 ное 2009 19:43

колектора не се полира затова ефекта е нула..с валовете и с раздвижно колело с добра настроика ще тръгне мноого добре

Потребителски аватар
mario_lud.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario_lud. » Нед 22 ное 2009 19:50

Да но проблема със згъстяването ?? Доколкото знам абф блока буталата излизат малко над блока и неможе да се реже главата за да се сгъсти мотора пък със валова на по голям градос е ми се вижда доста опасно.

Потребителски аватар
Сиромаха
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сиромаха » Нед 22 ное 2009 22:15

Какво знаеш го забрави-не струва пукната пара.Като за начало прочети темата ми:
Трабант 2.016v 4x52mm ITB.Ако не си отговориш на въпросите чака те дълъг филм и големи разходи.Може да останеш и без кола ако нямаш резервна!

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 23 ное 2009 19:43

mario_lud. написа:Да но проблема със згъстяването ?? Доколкото знам абф блока буталата излизат малко над блока и неможе да се реже главата за да се сгъсти мотора пък със валова на по голям градос е ми се вижда доста опасно.

Неправи нищо, варианта за абф с валове да се сгъсти и направи хубаво е бутала (това е най-читавия), после не е ясно мотроника дали ще може да се настрой адекватно за валовете.

Ако ставаше лесно и имаше изпитана и лесна рецепта с определен размер валове и софтуер (както е при Ц20ХЕ или 106/Саксо ВТС и други коли) то аз на бившия ми АБФ щях да съм го направил :wink: повярвай ми. Като говоря за умерени валове и взможност колата да се кара всекидневно.

За да се направи нещо читаво си отиват сериозни пари и е по-добре, човек да мисли за турбо конверсия, за което АБФ мотора е идеален.

Върни се в “Силов тунинг”