Мнение за температурата и евентуална смяна термостат

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
van4o_1.9TDI
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за температурата и евентуална смяна термостат

Мнениеот van4o_1.9TDI » Нед 22 ное 2009 21:45

lud_dj написа:
van4o_1.9TDI написа:Тия дни ще ходя да я видят с ВАГ че освен тва с температурата ми свети и еърбега, може и там да има нещо като се оправя ще споделя къде е проблема, благодаря на всички за мненията и помоща :beer

Ако си местил седалките (предните) при запалена кола от това може да ти свети лампата за ербега ! а за температурата съм сигурен че е датчика !

Ами попринцип съм я местил, но не ми светна тогава, когато я купих пак светеше, направих един ВАГ и ми изчистиха грешката и така допреди 1 месец когато отивам на автомивка мия паля тръгвам и еърбега пак светна, и от тогава е така не знам причината ква е тия дни ще разберем :wink:

Едит: Ето една снимка за да добиете представа каква е температурата, съжалявам за качеството но е от телефона и в движение при това mhihi
Изображение

Последна промяна от van4o_1.9TDI на Нед 22 ное 2009 22:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 22 ное 2009 21:57

Термостата е механично устройство и е нормално да се държи така . Провери на каква температура е напълно затворен ( режим като за зимата ) и напълноотворен (като за лятото) . Разлика 5-6 градуса обяснява напълно нищения проблем , това с датчика че се влияе от външната температура - забрави , и да има подобна зависимост - то тя е нищожна .
В този смисъл има логика - лятен/зимен термостат , аз чувам за пръв път .

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Нед 22 ное 2009 22:45

Слагаш лаптопа на седалката до теб и караш. Гледаш каква е релната температура на мотора от Ваг-ком и тази, която показва стрелката на таблото. Аз залагам на термостат :да:

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пон 23 ное 2009 10:29

Аз като го гледам това положение на стрелкта ми е много странно понеже доколкото знам уреда на таблото е така настроен,че от 70 до 100 градуса винаги да показва на 90.Мойта като стигне до предното преди 90 градуса деление,почти веднага отива на 90.Най-добре да се види с компютър колко градуса показва датчика при това положение на стрелката и после да се мисли.

Потребителски аватар
lud_dj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lud_dj » Вто 24 ное 2009 0:22

van4o_1.9TDI написа:
lud_dj написа:
van4o_1.9TDI написа:Тия дни ще ходя да я видят с ВАГ че освен тва с температурата ми свети и еърбега, може и там да има нещо като се оправя ще споделя къде е проблема, благодаря на всички за мненията и помоща :beer

Ако си местил седалките (предните) при запалена кола от това може да ти свети лампата за ербега ! а за температурата съм сигурен че е датчика !

Ами попринцип съм е местил но не ми светна тогава, когато я купих пак светеше, направих един ВАГ и ми изчистиха грешката и така допреди 1 месец когато отивам на автомивка мия паля тръгвам и еърбега пак светна, и от тогава е така незнам причината ква е тия дни ще разберем :wink:

Едит: Ето една снимка за да добиете представа каква е температурата, съжалявам за качеството но е от телефона и в движение при това mhihi
Изображение

Да ти кажа днес минах около 900 км и стрелката седеше съвсем малко по-близо до 90 градуса както е при теб :idea: принципно седи точно на 90 градуса !

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 24 ное 2009 9:16

и при мен стрелката седи по-същя начин до 90 а съм с нов термостат утре ще видя ваг-кома какво показва

Потребителски аватар
van4o_1.9TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4o_1.9TDI » Вто 24 ное 2009 14:52

Днеска бях до сервиза, за да си сменя маркучлето или там как се нарича дето влиза щеката за маслото че беше прегоряла от топлината явно и при проверката на маслото ми остана в ръката, и след тва накарах момчето да направим един ВАГ, освен грешката за еърбега друга нямаше и каза че датчиците бачкат нормално, и според него каза че може би е термостата, тия дни ще го сменя и ще видя как е положението, но ето днес е около 15-16градуса тук в Пловдив и съм минал досега около 60км само градско каране стрелката седи на 90точно, явно само при студеното време стрелката не държи температурата. Тия дне го сменям и ще споделя кво е станало :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”