Проблем с халогена

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Проблем с халогена

Мнениеот plamen-roni » Нед 22 ное 2009 21:52

Значи,днес реших да погледна защо не ми свети десния халоген.Като развих болчето което е с шестограм.неможах да изкарам самата пластмаса която е отпред,предполагам има някакви щифтове който да я държат или нещо подобно.Къде трябва да натискам за да излезе пластмасата,и да видя дали не ми е изгоряла крушката?
И другият ми въпрос е като си изкарах касетофона,които всъщност стърчеше с два,три пръста навънка.Видях,че има нещо като пластмасова тръбичка,на която опираше касетофона и неможе да влезе достатъчно навътре.Въпроса ми,ако я отрежа с нещо тази пластмасова тръбичка,дали ще възникне някакъв проблем?Става въпрос за голф 3 93год.

Последна промяна от plamen-roni на Нед 22 ное 2009 22:28, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Проблем с халогена

Мнениеот Glove » Нед 22 ное 2009 22:04

Добре колега но ако обърнеш внимание на правилата за пускане на тема и на нас ще ни е по-лесно. За каква кола става дума, модел година.

Иначе за касетофона и за капачето на халогена и двете се вадят с дърпане и помощ от плосък елемент който да подпъхнеш за да откопчееш щипките.

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Нед 22 ное 2009 22:38

щипките който държат шейната на касетофона ги изправих и извадих самата шейна,но ви казвам,че най отвътре има една пластмасовa тръбичка която непозполява на самият касетофон да влезе докрая както е редно.Незнам дали е за нещо специално тази джаджа и дали ше има проблем ако я отрежа.

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Пон 23 ное 2009 9:46

Не е необходимо да вадиш халогена, за да смениш крушката, тя се сменя отзад, без да се вади нищо. Само равърташ голямата пластмасова "тапа", дето е отзад на халогена и сменяш....Ако все пак държиш да го извадиш - халогена се държи от едната страна на 2 болта, а от другата(откъм калника) има само 2 "палчета"(не знам как да го обясня), но след развиването на болтовете не би трябвало да имаш проблеми с ваденето, поразклати го малко наляво-надясно и трябва да си излезе...

За касетофона - нищо недей да режеш, че после :banghead: . Пробвай да я избуташ надолу тая тръба, въпреки, че не се сещам там да има някакви тръбички. Или е някое от жилата за парното, или е сноп с кабели. И в двата случая забрави за рязане, пробвай да го набуташ на някъде...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”