Примери много и то по целия свят. Идеална ситуация няма. Престанете да се занимавате с коментари насочени към хора които дори и не познавате, а поработете върху себе си защото съм сигурен че всеки от нас е правил и ще продължава да прави грешки. Някой ще каже ама аз спазвам ограниченията ама какво да правя като другите не ги спазват. Ами за някой от другите пък вие сте тези които не спазват.
Бих предложил да се отвори тема в която всеки да опише собствените си грешки да видим тогава какво ще се получи. Ако повече хора се впишат там значи ситуацията не е безднадеждна в което силно се съмнявам.
Лично аз също съм минавал на червено(2-3 пъти не помня точно) но никога нарочно, което отстрани погледнато: "А бе я тоя кога ще се научи да кара..." Това че не е нарочно не ме оправдава разбира се и винаги може и по-добре. Нямам сериозни произшествия до момента. Не пия и не пуша, не ползвам телефона в колата докато се движа, но това не ме застрахова от произшествия.
Факт е че на шофьорския изпит се разрешават определен процент грешки и ако не беше така сега тази тема може и да я нямаше.
Опитвал съм няколко пъти да направя забележка на приятели докато се возя при тях като от сорта: Защо не подаваш мигач или защо караш на дълги или защо изпреварваш на забранено? Ами винаги отговора е бил: Ами те и другите така правят...
Ще чакам да видим дали някой ще излече куражлия да си признае колко грешки и кога ги е направил...
ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!
Re:
веселин написа:И аз снощи щях да увелича броя на ПРЕбитите заради престой за завиване наляво в лента за движение направо и при зелен сигнал за направо аз трябва да го чакам тоя олигофрен да му светне зелено а през т,ва време аз съм в средата на кръстовището вече на червено за направо и ако не бях с жената можеше да съм в ареста на 7 РПУ сега!!!
м/у другото когато возиш жена си или приятелката си при рискови ситуаций 90% от случаите са прави в това което казват поне при мен е така.Когато сме сами в тия коли малко или много обезумяваме,НЯКОИ ОТ НАС не всички.Ето едина доста добра страна на жените малко по предвидливи са от нас мъжете.Това са моите впечатления.
- AntiSpyware
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!
Мисля че проблема не е само в скороста и дистанцията,а в това че много книжки се продадоха.
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
dandan написа:Примери много и то по целия свят. Идеална ситуация няма. Престанете да се занимавате с коментари насочени към хора които дори и не познавате, а поработете върху себе си защото съм сигурен че всеки от нас е правил и ще продължава да прави грешки. Някой ще каже ама аз спазвам ограниченията ама какво да правя като другите не ги спазват. Ами за някой от другите пък вие сте тези които не спазват.
Бих предложил да се отвори тема в която всеки да опише собствените си грешки да видим тогава какво ще се получи. Ако повече хора се впишат там значи ситуацията не е безднадеждна в което силно се съмнявам.
Лично аз също съм минавал на червено(2-3 пъти не помня точно) но никога нарочно, което отстрани погледнато: "А бе я тоя кога ще се научи да кара..." Това че не е нарочно не ме оправдава разбира се и винаги може и по-добре. Нямам сериозни произшествия до момента. Не пия и не пуша, не ползвам телефона в колата докато се движа, но това не ме застрахова от произшествия.
Факт е че на шофьорския изпит се разрешават определен процент грешки и ако не беше така сега тази тема може и да я нямаше.
Опитвал съм няколко пъти да направя забележка на приятели докато се возя при тях като от сорта: Защо не подаваш мигач или защо караш на дълги или защо изпреварваш на забранено? Ами винаги отговора е бил: Ами те и другите така правят...
Ще чакам да видим дали някой ще излече куражлия да си признае колко грешки и кога ги е направил...
zmeev_2 написа:веселин написа:И аз снощи щях да увелича броя на ПРЕбитите заради престой за завиване наляво в лента за движение направо и при зелен сигнал за направо аз трябва да го чакам тоя олигофрен да му светне зелено а през т,ва време аз съм в средата на кръстовището вече на червено за направо и ако не бях с жената можеше да съм в ареста на 7 РПУ сега!!!
м/у другото когато возиш жена си или приятелката си при рискови ситуаций 90% от случаите са прави в това което казват поне при мен е така.Когато сме сами в тия коли малко или много обезумяваме,НЯКОИ ОТ НАС не всички.Ето едина доста добра страна на жените малко по предвидливи са от нас мъжете.Това са моите впечатления.
Прави сте!!!
Аз също мога да си призная, че когато съм сам в колата сякаш ставам друг човек, осбено извън града. Не знам как да се боря с това. Проблема ми е не толкова в неправилното изпреварване или рисковани движения, а във високата скорост. Там не се владея. В града мога да се похваля, че съм от примерните шофьори, спирам на пешеходни пътеки, когато преценя за безопасно (защото са ме натрисали отзад - бях пуснал вече спирачката и при удара щях да прегазя майка с малко момиченце). Спазвам знаци и ограничения!
Проблема ми е извънградското каране и то само сам в колата, когато съм с някое гадже съм много кротък и спокоен и с плавни движения.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Колега същия съм... казвам си че ще карам спокойно и идва момента в който някой ми прави сечено и всичките ми задръжки падат... Не предприемам рисковани изпреварвания, но не мога да регулирам скоростта... 

- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
На моменти съм аз , из града и да искам не мога да карам бързо (от как свалих колата разбрах какъв ад са ни пътищата) ..... Просто в града някак си ме е страх да натискам педала ...
Извън градско си я понастъпям доста сериозно , но кадето съм сигорен че няма органи на реда и че е безопасно ...
На скоро ми се случи да изтърва един завой със близо 60км , зад мен се лепеше някав пич с бмв е36 , идва завоя тръгвам да намалявам и какво става , момчето от зор да ме изпревари така се беше залепил че колата почна да му носи към мен , пуснах спирачката да не ме удари , влизам в завоя с споменатата скорост обаче - просто имаше вода по асвалта и се завъртях , тоя с е36 цата дори не спря ...Общо взето аз си бях виновен че не прецених ситуацията правилно...
От таз случка насам , гледам съвсем друго на нещата , и преди да направа нещо го премислям няколко пъти

Извън градско си я понастъпям доста сериозно , но кадето съм сигорен че няма органи на реда и че е безопасно ...
На скоро ми се случи да изтърва един завой със близо 60км , зад мен се лепеше някав пич с бмв е36 , идва завоя тръгвам да намалявам и какво става , момчето от зор да ме изпревари така се беше залепил че колата почна да му носи към мен , пуснах спирачката да не ме удари , влизам в завоя с споменатата скорост обаче - просто имаше вода по асвалта и се завъртях , тоя с е36 цата дори не спря ...Общо взето аз си бях виновен че не прецених ситуацията правилно...

От таз случка насам , гледам съвсем друго на нещата , и преди да направа нещо го премислям няколко пъти

- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
Това с неспирането ми е познато! Лятото, връщам се от Ст. Загора за Варна и на обзорския проход бях рано сутринта. Излизам от завой и насреща ми едно рено рапид изпреварва 3 коли преди завоя /пълен малоумник
/, точно преди с. Баня /мисля, че се казваше/ последния завой преди правата. Скачам на спирачката, пред очите ми беше само неговата предница и пушека от гумите му, не знам рефлекс ли беше, но вече виждах челния удар и в последния момент завъртях волана на дясно и се приплъзнах отстрани по пътя и колата ми застана на поне 45градуса наклон и успях да спра точно преди започващата мантинела /а знаете че мантинелите започват с наклон надолу/ точно на 1м от нея, успях да спра. Нито виновния, нито изпреварваните коли спряха - никой. Газ и да ги няма. Едвам излязох от колата предвид наклона, целия треперех ... След известно време спря един бус, после една кола от която взехме въже и точно когато я закачихме спря и една кола с 3ма яки мъжаги (плевенска форд ескорт, червен) подпряха колата от долната страна за да не се обърне при изтеглянето. Сложиха ме на пътя и се разотиваха, че всички бързаха. Благодарих им на бързо, плюх в пазвата и тръгнах! Така, заради някакъв идьот, без малко да си отида без време! А много хора нямат този късмет, за съжаление!

- vaileto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на нас не ни трябва 2012 година както сме я подкарали може да не стигнем до там наистина всеки прави грешки,но тази броика не е от грешки а от безрасъдието на хората...........
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
burkov2 написа:Като гледам така.. тоя голф не му давам повече от 75 кончета. Смятайте колко го е пържил за да се засили така. Ебаси.. има някои като стъпят на газта и се забравят. Язък за горките хорица, пък шофера като е решил да се трепе.. за него си е. Та дано някои и от нас, дето тва го чете така не си замине заради някой такъв рейсър. Дърпайте яко ушите ако ви возят такива и хич да не ви пука.
без значение 75 или 175 кончета, пържил или непържил, резултата след удара с такава скорост се показва тука май
- helsing46
- Автомобил: Audi A3
- Двигател: 1.6 2001
съгласен съм с вас колеги но според мен всичко зависи от самия човек,ако е решил така да кара и даси мисли че е само той на пътя нищо не може даго спре,но това е мое мнение нека караме разумно и пазим себе си и другите участници в движението .
- Volksrod
- Автомобил:
- Двигател:
ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!
Ако в световен мащаб започнат да се произвеждат автомобилите така, че технически да немогат да развиват повече от 100-120 км/ч. мисля, че жертвите и произшествията ще намалеят
Много компании ще "изгорят" защото няма да могат да продават машини за убиване!
Ясно е, че на богатите трябва да им се вземат парите, но защо да е с цената на човешки живот?
Ако в световен мащаб започнат да се произвеждат автомобилите така, че технически да немогат да развиват повече от 100-120 км/ч. мисля, че жертвите и произшествията ще намалеят

Ясно е, че на богатите трябва да им се вземат парите, но защо да е с цената на човешки живот?
- Traytor
Volksrod написа:ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!
Ако в световен мащаб започнат да се произвеждат автомобилите така, че технически да немогат да развиват повече от 100-120 км/ч. мисля, че жертвите и произшествията ще намалеят![]()
А ти ако си мислиш че това ще намали дръстично жертвите... Най-добре всички да пътуваме със самолети... те статистически са с най-нисък брой жертви... До 100-120 казваш... Като излезе на пътя дядо Петко с 25 годишната си жигула на мокрия път с гуми на които се подават телищата отвсякъде, мислиш ли че той не е опасен? Та дори с 60 да кара? Това е много относително... Просто трябва всеки да кара с главата си а не да стимулира Адреналиновата си жлеза...
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
статистически са с най-нисък брой жертви
Статистически "дядо Петковци" не са сред най-големите причинители на катастрофи. По-скоро са косвени жертви...
- Traytor
Да прав си според мнозинството ние (притежателите на VW Golf) сме най-големите причинители на катастрофи...
- dragnev
- Автомобил:
- Двигател:
Traytor написа:Да прав си според мнозинството ние (притежателите на VW Golf) сме най-големите причинители на катастрофи...
И защо притежатилите на VW са най-големите причинители на катастрофи ако смея да попитам ?
Ами то както е за едни закона така и за всички други шофиори !
Има ли закон за BMW или Ford - ами няма колега ?
Правилата на пътя са еднакви за всички шофиори, независимо от автомобила на който са седнали
Въпроса тука е че всеки който е седнал зад волана трябва да ссе замисли как шофира защото всяка година жертвите на пътя се увеличават, което е много кофти за БГ народа .
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”