Голф 4 1,8 ГТИ-150 к.с. или Голф 1,9 ТДИ - 131 к.с.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 4 1,8 ГТИ-150 к.с. или Голф 1,9 ТДИ - 131 к.с.
Оффф, и в Сандански вдигат 240. Ако купувам друг Голф там ще дойда.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kocho_pushacha написа:12л на 100км извънградскоТва да не ти е 6.5 АМГ
Не пиши такива неща че веднага си личи че освен на ГоУфа на други коли дори не си се возил а да не говрим че си карал.
Ако искаш мога да ти дам няколко разхода на коли (бензинови) от 150 до малко над 600 коня.Разход не по каталог даден от производителя при 90км/ч а при каране както подобава на съответния мотор.
На други не съм се "возил", защото ако някой каже че може да кара от последните нямаше да е във форума а в F1.
Повярвай ми ще се уплашиш от среден разход и то само извън градско.
За това не ме убеждавайте че 1.8Т гори като 1.8 90коня.

- hosetovw
- Автомобил: VW MK5 GTI DSG
- Двигател: 2.0 TFSI BWA
- Контакти:
Andonov написа:За това не ме убеждавайте че 1.8Т гори като 1.8 90коня.
Аз такъв опит за убеждаване до сега никъде не прочетох, но пак ти казвам че 12/100 извънградско 1,8Т с 90 км/ч можеш да направиш ако караш само на първа скорост
п.п. преди карах и 1,8 ABS 90кс, вярно помирисва бензина
- kocho_pushacha
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov написа:kocho_pushacha написа:12л на 100км извънградскоТва да не ти е 6.5 АМГ
Не пиши такива неща че веднага си личи че освен на ГоУфа на други коли дори не си се возил а да не говрим че си карал.
Ако искаш мога да ти дам няколко разхода на коли (бензинови) от 150 до малко над 600 коня.Разход не по каталог даден от производителя при 90км/ч а при каране както подобава на съответния мотор.
На други не съм се "возил", защото ако някой каже че може да кара от последните нямаше да е във форума а в F1.![]()
Повярвай ми ще се уплашиш от среден разход и то само извън градско.
За това не ме убеждавайте че 1.8Т гори като 1.8 90коня.
Айде обясни ми какъв разход дават такива коли 600кс, че виждам на теб ти е много ясно
Аз не хваля(като някои други) какви коли имам, какви карам и на какви съм се возил въпреки, че 100% на повече от теб
И аз мога да се правя на остроумен и да кажа, че като те слушам си се возил само на лагерна количка, но не искам да се заяждам
Стига вече сме пълни ли темата с вицове за чипнати печки
Ставате смешни вече така че ви оставам да си пишете глупостите и да се излагате колкото искате,а виждам че искате много
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Andonov написа:За това не ме убеждавайте че 1.8Т гори като 1.8 90коня.
Наистина 1.8Т не гори като 1.8 90 коня, а гори по-малко. И понеже гледам че си дървен философ ще ти го обясня като да ме разбереш. 1.8Т поради по-голямта мощност е с по-дълги скорости от 1.8 90 коня, тъй като слабата кола трябва да е с къси скорости за да може да се придвижва що горе прилично. 1.8Т на 5-та предавка с 3000 оборота се движи с около 120-125 км/ч докато 1.8 90 коня при 3000 оборота на 5-та се движи със 100 км/ч. Да не говориме за разликата между пълен инжекцион с 20 клапанова глава и допотопна моно инжекция с 8 клапанова глава. Сега хубаво помисли и ще видиш кое гори повече при постоянна скорост например 130 км/ч на 5-та предавка.
Дизелджиите не се обиждайте. Аз не отричам качествата на модерните дизелови двигатели, имат предимства но когато става дума за адреналин или пък за 10-15 хиляди км годишно дизеловата кола е неоправдана инвестиция.
- kocho_pushacha
- Автомобил:
- Двигател:
dragozow написа:Оффф, и в Сандански вдигат 240. Ако купувам друг Голф там ще дойда.
Вие в столицата колко вдигате
Опсс извинявай сигурно и ти си с някой чипнат кумин, а те толко си вървят

- MK4
П.С.
1.8Т при 120-140 км/ч дава разход между 7 и 8 л. на 100 км. Проверено многократно от много колеги във форума. Една дизелова кола при тази скорост колко дава - около 5.5-6 на 100, но по малко от 5 не е. 5 литра нафта колко струва не знам около 10 лв предпоалгам ако слагате от скъпия дизел. Аз карам със 98 или 100 октана зависи какъв е силния бензин на съответната бензиностанция.
5х2лв нафта = 10 лв на 100 км
7.5х2.10 бензин = 15.75 лв на 100 км
Тоест на всеки 100 км извънградско дизела спестява 5.75 лв, нека да са 6 лв за по-кръгло.
При пробег 10 000 км на година дизела спестява 600 лв, няма и една средна работна заплата годишно.
При 30 000 км годишно дизела ще спести 1800 лв, тоест малко повече от една нормална заплата годишно.
Е при тези сметки няма сила която да ме накара да си купя въглищарник да ми трака на главата и да има някакво вървене между 2000 и 4000 оборота.
Истинската икономия е с кола на газ или на метан. Дизела е като всесезонна гума - нито лятото нито зимата е читава.
Дизела нито върви много нито е толкова икономичен като пари.
1.8Т при 120-140 км/ч дава разход между 7 и 8 л. на 100 км. Проверено многократно от много колеги във форума. Една дизелова кола при тази скорост колко дава - около 5.5-6 на 100, но по малко от 5 не е. 5 литра нафта колко струва не знам около 10 лв предпоалгам ако слагате от скъпия дизел. Аз карам със 98 или 100 октана зависи какъв е силния бензин на съответната бензиностанция.
5х2лв нафта = 10 лв на 100 км
7.5х2.10 бензин = 15.75 лв на 100 км
Тоест на всеки 100 км извънградско дизела спестява 5.75 лв, нека да са 6 лв за по-кръгло.
При пробег 10 000 км на година дизела спестява 600 лв, няма и една средна работна заплата годишно.
При 30 000 км годишно дизела ще спести 1800 лв, тоест малко повече от една нормална заплата годишно.
Е при тези сметки няма сила която да ме накара да си купя въглищарник да ми трака на главата и да има някакво вървене между 2000 и 4000 оборота.
Истинската икономия е с кола на газ или на метан. Дизела е като всесезонна гума - нито лятото нито зимата е читава.
Дизела нито върви много нито е толкова икономичен като пари.
е колега @kocho_pushacha, много материал за бисерите изписа човече, евала
не се бях смял така отдавна. Продължавай в същия дух, скоро може да получиш титла шут на форума

@MK4, как я изчисли тази средна работна заплата от 1500лв не ми стана ясно, а също и не те знам за колко работиш ти, явно за много и затова не ти пука. В реалния живот нещата стоят по друг начин и хората работят за много по-малко пари.
Що се отнася до сравнението ти с всезоната гума, само ще ти кажа, че сухопътният транспорт в цял свят се извършва с дизелови двигатели, а не с метанови или пък с газови още по малко с бензинови (само в една много студена страна за която може би си чувал). Умно момче си, ама със селските лафове за печки, курници и тракащи истории няма да усееш да впечатлиш никой
Това го приеми по-скоро като съвет понеже гледам хвърчиш в облаците и 2000лв за нищо ги нямаш. А това са си два комплекта хубави гуми, десет смени на масло, около три пълни обслужвания, два съединителя или каквото се сетиш още.
По полека, щото ни сме от село ма доматите не ги ядем с колците
Теми от такъв род винаги избиват към едно и също, състезания на 400м, адреналин, въглища и пушаци и хилядя простотии.
Последна промяна от morfei1 на Нед 22 ное 2009 23:49, променено общо 1 път.
- MK4
ами 2000 лв годишно съгласи се не е кой знае каква разлика. Все пак толкова ти струва една смяна на нафтовата помпа ако се прецака, или комплект дюзи с разпръсквачи 
За селските лафове ще се направя че не съм гп чул. Аз съм си градско момче с родители родени също в София
Какво да направя като не понасям звук на селскостопанска техника в иначе добре изглеждаща кола
За селските лафове ще се направя че не съм гп чул. Аз съм си градско момче с родители родени също в София
Какво да направя като не понасям звук на селскостопанска техника в иначе добре изглеждаща кола
Пич, колко пъти съм нарекал колата ти курник, или квато и да е простотия? Мен не ме ебе за вашето мнение, ама нека си имаме уважението.
- MK4
Не си използвал курник, но ме изкара че аз съм я използвал тая думичка 
Относно сухопътния транспорт за голямо превозно средство тип автобус, голям камион и т.н. е нормално да са дизели заради големия въртяш момент в ниски обороти. Тука обаче говориме за рентабилността на дизела в нормален лек автомобил
П.С.
Аз уважавам всички коли по принцип - немски, италиански, френски, дизел бензин и т.н. Карал съм всякакви.
Просто се подразних от изказването ти как ти караш със 180 пък 1.8Т се е дръпнал и си го подминал понеже много харчел и нямал пари да кара и той със 180. Голяма глупост беше това. Просто малко ги надценявате тия дизели.
Относно сухопътния транспорт за голямо превозно средство тип автобус, голям камион и т.н. е нормално да са дизели заради големия въртяш момент в ниски обороти. Тука обаче говориме за рентабилността на дизела в нормален лек автомобил
П.С.
Аз уважавам всички коли по принцип - немски, италиански, френски, дизел бензин и т.н. Карал съм всякакви.
Просто се подразних от изказването ти как ти караш със 180 пък 1.8Т се е дръпнал и си го подминал понеже много харчел и нямал пари да кара и той със 180. Голяма глупост беше това. Просто малко ги надценявате тия дизели.
Ааа подразнил се бил, ами така стоят нещата в крайна сметка и пак се хващаш за думата. Ако не беше върнал газта, щеше да ми достави удоволствие от това да караме заедно до София, а сега предизвика съжаление. Аз не уважавам такъв тип на каране. Или караш, или даваш път на по-бързите, това е.
Надявам се хвана идеята.....
Значи при автобуси и камиони има полза от големия въртящ момент, а при леките автомобили няма..... така ли да го разбирам?
Интересно ми е средния радход как го гледате. Пълните до горе, занулявате си бордовия и до следващото фулиране - смятате и сръвнявате със бордовия на MFA2 ? И пак да попитам засичали ли сте колите си с GPS, защото има и TDI-ки дето си пълнят километражите, ама с отклонения 20 - 30км в повече?
Надявам се хвана идеята.....
Значи при автобуси и камиони има полза от големия въртящ момент, а при леките автомобили няма..... така ли да го разбирам?
Интересно ми е средния радход как го гледате. Пълните до горе, занулявате си бордовия и до следващото фулиране - смятате и сръвнявате със бордовия на MFA2 ? И пак да попитам засичали ли сте колите си с GPS, защото има и TDI-ки дето си пълнят километражите, ама с отклонения 20 - 30км в повече?
- kocho_pushacha
- Автомобил:
- Двигател:
Ееее професоре нямаш спирка
Нарочно ли го правиш или си малоумен?още малко ще изкараш , че и Формула1 трябва на нафта да минат.Няма ли да разбереш, че освен с малко икономия(2л на 100км) с нищо друго нафтата не е по добра от бензина.Та нали нафталинеца е вторичен продукт на бенца бе
На твоите професорски лекции, които теглиш само ти си вярваш, не усещаш ли?
Пазете се от Морфей, Шефа на матрицата "king of the road" с най бързата дизеларка, няма магистрали, няма второстепенни всичко става сажди
Нарочно ли го правиш или си малоумен?още малко ще изкараш , че и Формула1 трябва на нафта да минат.Няма ли да разбереш, че освен с малко икономия(2л на 100км) с нищо друго нафтата не е по добра от бензина.Та нали нафталинеца е вторичен продукт на бенца бе
На твоите професорски лекции, които теглиш само ти си вярваш, не усещаш ли?
Пазете се от Морфей, Шефа на матрицата "king of the road" с най бързата дизеларка, няма магистрали, няма второстепенни всичко става сажди

- niko_77
- Автомобил:
- Двигател:
Дизела си има своите успехи и в моторните спортове
Сеат ТДИ спечелиха и този и миналия световен шампионат за туристически автомобили. Да биеш БМВ си е сериозна работа
. А 24 часа на Льо Ман последните 4 години се печели от дизелови машини. Тази година от Пежо 908 ХДИ а предните 3 от Ауди Р10 ТДИ.
@kocho_pushacha, на дядо ти старият Хлопела може и да пуши
Сложи бензинец на самолета и излез малко от Сандански да видиш малко свят и да не говориш като селски бек
Сложи бензинец на самолета и излез малко от Сандански да видиш малко свят и да не говориш като селски бек

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”