2.5 TDi на голф 3?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: 2.5 TDi на голф 3?
Никой ли не забелязва че колегата хем иска 2.5тди да сложи в Голф 3,хем навсякъде пита дали "ще станат нещата от 4ката на 3ката" За мен е непозната модификация Голф 4 с 2.5тди двигател.Без лоши чувства бих посъветвал кандидата за този сериозен swap да се ограмоти първо кое/как/защо и т.н. както да се запознае основно с ВАГ групата-двигатели/скорости.Успех с начинанието 

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Според мен, колегата найстина не е обмисли добре варианта... 2.5 ТДИ на Голф 4 няма, остава варианта от А6. Да но пък на А6 е надлъжно разположен и заема целия кош, а при теб е напречно и като го завъртиш мотора ще видиш, че нямаш място да го вкараш. А друг е въпроса, че скоростите от Ауди-то няма да ти станат. Ако пък искаш да си го направиш надлъжно, ще имаш ОГРОМНИ преправяния по предницата, защото моторът ще дойде на около 15-30 сантиметра пред фаровете 

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
За това питам! И не искам нищо от 4-ката освен километражите... по принцип ако може да се сложи някак двигателя много искам да го направя... готов съм от тройката да оставя само купето(аз заради това не искам да купувам нова кола) кефи ме просто купето и формата на мк3 4-ката не ми е толкова страст...
В краен случай като не става с такъв ще сложа от някой голф 1.9tdi, но като че ли ми се искаше ако е възможно да се направи точно тази трансформация да я направя... Но ако няма начин да се побере двигателя...
В краен случай като не става с такъв ще сложа от някой голф 1.9tdi, но като че ли ми се искаше ако е възможно да се направи точно тази трансформация да я направя... Но ако няма начин да се побере двигателя...
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма как да стане, да не говорим, че е това е възможно най-безсмисления swap
Само си помисли, надлъжен мотор проектиран за Б-платформа автомобили, как ще го вкараш в кола, която е мислена за напречен мотор
какви лапи ще трябва да му се направят, как ще се захване, изобщо няма има никакво место за каквато и да е периферия.
Отделно ще имаш драми със серво, картер абе темата трябва да се заключи средно грамотен ВАГ-аджия би му станало ясно, че няма как да стане...

Само си помисли, надлъжен мотор проектиран за Б-платформа автомобили, как ще го вкараш в кола, която е мислена за напречен мотор

Отделно ще имаш драми със серво, картер абе темата трябва да се заключи средно грамотен ВАГ-аджия би му станало ясно, че няма как да стане...
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Най-добре си помисли за двигател от 4ка - 130коня ,150 и тн. Доколкото си спомням колегата vaso18 е с двигател от 4ка ТДИ 110коня ,попитай него 

- Traytor
Еми ок заключете темата ще се виждам с васо скоро ще разпитам него... Явно ще е с мотор от 4-ка :S
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен не е нужно да я заключват,а да се синтезира в един пост всичко:защо е обречена кауза,защо В6 не става в Голф 3 и т.н. За да може следващия като теб да не пуска нова тема а да се поучи от тази 

theraven написа:Както съветват колегите - насочи се към нещо друго.
Така е !
Само помисли защо трябва да го правиш това??
Добре то може и да има смисъл, ама точно на този голф ли?
Аз ти предлагам да си намериш един ЗАПАЗЕН голф с мотор какъвто искаш.

За мен няма смисъл да наливаш пари.
- Traytor
Голфа ми е запазен... Но не ми харесва самия мотор... И тъй като съм готов да оставя само купето ако се наложи, не виждам смисъл да купувам друга тройка, а както казах 4-ката не ми харесва като визия...
Traytor написа:Голфа ми е запазен...
А целия заден десен калник?Задна броня?
Май иимаше и още някои болни места оня път като говорихме

Търси нещо 1.9 ТДИ ГТ или ГТИ, редки са но поне знаеш, че е добро, + един чип, става екстра.
Няма да се чудиш на бензиностанцията дали не ти е спукан резервоара и т.н.
Имаш си спирачки - оригинални, няма да са предравяни, каквито ще бъдат, ако сменяш мотора.
Ама ти си знаеш.
Успех ти желая.
- Traytor
Те са бели кахъри... И тогава даже си мислех че треа да си платя за да ми ги оправят а ся си намерих къде да ми ги пребоядисат без парички за труд само боята и няколко бири
А от тройките двигателите не ме устройват 

-
- Автомобил:
- Двигател:
такова чудо има и в Пловдив батка ( е не точно такова но пак 5.0 V12) и е на една е30-ка комби
а темата на колегата е хубава не я заключвайте!за колегата който каза че V6 в купе на голф 3 не ставало да не избързва с изказванията..такива има и то не 1 и 2
но наистина малко се обезмисля идеята за 2.5 след като може да се постигнат доста близки резултати и с 1.9 (па ако ти се дава някоя пара отгоре се замисли и за новия 2.0TDI който слагат в по-съвременните модели на VW/AUDI )идеята никак не е лоша даже вчера видях една 2-ка с такъв мотор и с едни 200 кончета в немското мобиле(няма да ти кажа за колко я продаваха
),сега не я откривам иначе щях да ти покажа снимки и спецификацията която беше изнесена там..а и стига сте му говорили земи си друга кола,потърси си читава 4-ка и т.н. не ви ли стана ясно че пича иска да си прай неговата си 3-ка..?!ето ти една снимка на 2-ка с двигател 131кс да видиш таблото как е в купето и