Проблем с катализатора на VW Passat b 5.5 1.8t.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с катализатора на VW Passat b 5.5 1.8t.
Прецака ми се катализатора и се наложи да го махнем,и понеже колата е с две ламбсонди една преди него и една след него сега имам проблем с тях.Ако имате някакви решения,ще съм ви благодарен ако помогнете.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с катализатора на VW Passat b 5.5 1.8t.
и какви проблеми точно имаш ?
petio7878 написа:Прецака ми се катализатора и се наложи да го махнем,и понеже колата е с две ламбсонди една преди него и една след него сега имам проблем с тях.Ако имате някакви решения,ще съм ви благодарен ако помогнете.
Решението е да си сложиш отново катализатор иначе няма оправия.Ако Пасатката беше преди 96г. разбирам да махнеш катализатора, но при кола след 2000г и Евро 4

При тази кола няма как да избушиш катализатора или да поставиш на негово място нещо си.Защото имаш контрол на входа и контрол на изхода на катализатора.Този контрол играе основна роля в управлението на горивния процес.
В това SSP_039_ru_EOBD.pdf а също така SSP_035_ru_Fabia_Двигатели 1,4(55kW) и (74kW).pdf стр.34-39 е описано по-подробно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Lisho написа:petio7878 написа:Прецака ми се катализатора и се наложи да го махнем,и понеже колата е с две ламбсонди една преди него и една след него сега имам проблем с тях.Ако имате някакви решения,ще съм ви благодарен ако помогнете.
Решението е да си сложиш отново катализатор иначе няма оправия.Ако Пасатката беше преди 96г. разбирам да махнеш катализатора, но при кола след 2000г и Евро 4

При тази кола няма как да избушиш катализатора или да поставиш на негово място нещо си.Защото имаш контрол на входа и контрол на изхода на катализатора.Този контрол играе основна роля в управлението на горивния процес.
В това SSP_039_ru_EOBD.pdf а също така SSP_035_ru_Fabia_Двигатели 1,4(55kW) и (74kW).pdf стр.34-39 е описано по-подробно.[/quo
Не съм искал да го махам,просто питата се счупи и взе да дрънчи и беше неизбежно махането му.Иначе попаднах на ето това:http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://www.audiworld.com/tech/pics/eng114_pict00134.jpg&imgrefurl=http://www.audiworld.com/tech/eng114.shtml&usg=__Jrz4EiK5dvxVSIqRgjQUc2I1OnI=&h=480&w=640&sz=276&hl=bg&start=4&um=1&tbnid=mf31b94v_q1NEM:&tbnh=103&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3DO2%2Bsensor%2B1.8t%26hl%3Dbg%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26sa%3DN%26um%3D1
Знам,че е добре да не се маха,но в този случай нямаше как така че проблема трябва да се решава по някакъв начин.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Peteff написа:и какви проблеми точно имаш ?
На борд компютъра постоянно се появява Check engine и на Ваг кома дава грешка на втората ламбдсонда.
А да не говорим,че колата гори като ламя!Имаш ли идея как да се оправи или просто питаш за проблема?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Помагаите хора,неможе никои да не се е зблъсквал с този проблем?
Доколкото знам се слага емулатор,който лъже компа ,че я има тая сонда.Някъде из ауди форума бях мярнал нещо по въпроса във връзка с махането на катализатора,може да погледнеш и там.Всъщност основната ламбда сонда си е тази преди катализатора,а втората е няква екопростотия,сложена само за бела.
-
- Автомобил:
- Двигател:
vw16v написа:Доколкото знам се слага емулатор,който лъже компа ,че я има тая сонда.Някъде из ауди форума бях мярнал нещо по въпроса във връзка с махането на катализатора,може да погледнеш и там.Всъщност основната ламбда сонда си е тази преди катализатора,а втората е няква екопростотия,сложена само за бела.
Да така е първата е основна,но като махнахме катализатора потока към втората се осилва и дава грешка,и от там голям проблем.Мерси ще потърся и в vw форума.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ето някакво решение,но тябва да го пробвам но немога да открия тея гаики наречени (non foulers)http://forums.evolutionm.net/evo-how-requests-questions-tips/215795-5-o2-cheater-non-fouler-how.html Някои ако знае ли каде мога да ги открия в БГ?
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Най-бързо и лесно на стругар. Ако му обясниш какво искаш, не би трябвало да има проблеми да ги направи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
kirhadj написа:Най-бързо и лесно на стругар. Ако му обясниш какво искаш, не би трябвало да има проблеми да ги направи.
На там клонят нещата.Или поръчка от англия,ама малко скъпичко идва но няма как.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте искам да попитам, дали може да се изтърбуши катализатор на Passat 4 и ще има ли последствия от това ?
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radosttina написа:Здравейте искам да попитам, дали може да се изтърбуши катализатор на Passat 4 и ще има ли последствия от това ?
изтърбушвай смело, последствията са положителни за автомобила ти. има цяла тема "махане на катализатор"
Моят катализатор на Пасат B5.5 вчера го изтърбуших както е казал по горе колегата petio7878 и всичко е наред с колата за сега! няма проблеми с компютъра и така нататък....
Който се съмнява дали ще стане заради тази ланда сонда да не се притеснява, а да маха смело 

да не пускам нова тема за пасат б5 1,8т,97г. да го махам ли или да не го барам