Пасат B5,5 1,9TDI 131к.с.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
eddyman
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат B5,5 1,9TDI 131кс. 2005-2006г.

Мнениеот eddyman » Пон 23 ное 2009 9:17

niks76 написа:
dancing_niki написа:
niks76 написа:...масло за автоматик-18.21 евро за литър-8литра...

8 литра е цялата кутия, но при смяна в зависимост от това колко са ти херметични клапаните и колко масло остане в "турбинката" понякога може да се източат и по-малко от 8 литра, при мен лично изпаднаха към 6 литра някъде :)

Относно разхода... зависи как се кара, аз съм с BAU (V6 180 к.с.) мотор и в много тежки пикови часове и повече от 15 съм стигал разход :)

още една малка поправка;кутията хваща 9литра ,но при смяната си остава литър-литър и половина;другото което е 4е при смяна на масло по традиционния на4ин отдолу с запален мотор ,кутията никога не хваща колкото и трябва 8) затова съм писал 8литра за смяна,а това 4е много специалисти не знаят как да напълнят една кутия е друг въпрос.липсата на литър и нещо-два си се усеща при предавките на по дълъг път,когато загрее като хоратапосле защо се 4упели автоматиците........................

А как точно се усеща тази разлика при предавките на по- дълъг път? Защото не висях на главата на майстора и е възможно да не е сменено цялото количество.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Re: Пасат B5,5 1,9TDI 131кс. 2005-2006г.

Мнениеот dancing_niki » Пон 23 ное 2009 9:56

eddyman написа:А как точно се усеща тази разлика при предавките на по- дълъг път? Защото не висях на главата на майстора и е възможно да не е сменено цялото количество.

Джиткай си спокойно колега, на мен също не ми го източиха цялото. Важното е филтъра да са ти сменили, понеже така или иначе са я отваряли :) офицялно от производителя не го дават да се сменява това масло. Така че и да не е сменено цялото не би трябвало да имаш проблеми. Моя майстор ми каза, че има счупени кутии и със сменявано и без сменявано масло, така че е въпрос на късмет и експлоатация.

Върни се в “Дизелови агрегати”