niks76 написа:dancing_niki написа:niks76 написа:...масло за автоматик-18.21 евро за литър-8литра...
8 литра е цялата кутия, но при смяна в зависимост от това колко са ти херметични клапаните и колко масло остане в "турбинката" понякога може да се източат и по-малко от 8 литра, при мен лично изпаднаха към 6 литра някъде
Относно разхода... зависи как се кара, аз съм с BAU (V6 180 к.с.) мотор и в много тежки пикови часове и повече от 15 съм стигал разход
още една малка поправка;кутията хваща 9литра ,но при смяната си остава литър-литър и половина;другото което е 4е при смяна на масло по традиционния на4ин отдолу с запален мотор ,кутията никога не хваща колкото и трябвазатова съм писал 8литра за смяна,а това 4е много специалисти не знаят как да напълнят една кутия е друг въпрос.липсата на литър и нещо-два си се усеща при предавките на по дълъг път,когато загрее като хоратапосле защо се 4упели автоматиците........................
А как точно се усеща тази разлика при предавките на по- дълъг път? Защото не висях на главата на майстора и е възможно да не е сменено цялото количество.