Passat 2.3 V5 99 г- колата не върви
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat 2.3 V5 99 г- колата не върви
Здравейте, колеги. Баща ми си купи Пасат 2.3 V5 99 г. и колата не върви. Тя е 150 hp от 0-100 ги прави за 12.3 сек, за сравнение мойта A4-ка 1.9 TDI 110 hp ускорява по-бързо. Какъв може да е проблема?
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Passat 2.3 V5 99 г- НЕ ВЪРВИ- ПОМОЩ
Тя тая кола като е наскоро купена не е ли карана в сервиз за обслужване? Аз по принцип с обслужването си правя и диагностика да видя кво е наред и кво не е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
AmW написа:Тя тая кола като е наскоро купена не е ли карана в сервиз за обслужване? Аз по принцип с обслужването си правя и диагностика да видя кво е наред и кво не е.
Ами вчера и са сменени масла + филтри и и е нулиран сервизния пробех и нищо не казаха, но колата не върви
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дебитомера дава ли грешка ?
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Passat 2.3 V5 99 г- колата не върви
Сигурен ли си че това е правилния тест дали върви или не
И за да не ти пиша и в другата тема-по някаква причина която един господ знае на колите с напречно разположен двигател наистина пише V5,може предишния собственик да е правил някаква трансплантация от Голф или Бора-я само на кората с надписа,я на повече части,защото наистина е съвсем същия мотор.

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Kaкъв е тоя В5 с напречно разположен двигател?
Освен това, 2.3 e VR5 - демек 5 цилиндров двигател, дето не е ОСОБЕНО V-образен...
А зашо не върви...
Диагностиката какво показва?
И задължително почистете дебитомера. Профилактично.
Освен това, 2.3 e VR5 - демек 5 цилиндров двигател, дето не е ОСОБЕНО V-образен...

А зашо не върви...

Диагностиката какво показва?
И задължително почистете дебитомера. Профилактично.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами диагностиката какво показва незнам, защото аз лично не съм я карал, вчера като я взех след като и бяха сменили масла, филтри и прожините казаха, че колегата им който се занимава с диагностика е нулирал сервизния интервал и нищо друго не са ми казали.
Значи на кората в/у двигателя пише V5 това VR5 двигател ли е??? Ако са два различни двигатела каква е разликата?
Значи на кората в/у двигателя пише V5 това VR5 двигател ли е??? Ако са два различни двигатела каква е разликата?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Когато аз зех моята която е със същия двигател предишния собственик ми каза че е сменял дебитомера и каза че на този двигател това му е често срещано. Ти от каде си ако си от София пиши да те пратя при един човек който ще ти каже абсолутно всичко аз това направих отначало и сега знам какво имам да правя. Диагностиката е задалжителна поне според мен!
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Понеже ей това получих на лични от автора на темата
Човек и ти не си на ясно с нещата май . И немога да разбера защо даваш съвети
1-во от 0-100 и дават да ускорява за 9.1
2-ро Проблема май е в мен, защото аз съм карал само дизели, днес успях да постигна ускорение от 0-100 за 9.8, което вече ме задоволява повече
1-во Човек,ако беше погледнал в гаража ми щеше да разбереш защо изказвам мнение - не давам съвети.
2-ро Проблема определено е бил в теб и там ще си остане още дълго време.
Относно разположението на двигателя-знам че VR5 на пасата е надлъжен и ОСОБЕНО V-образен за изненада на някои-щото го гледам всеки ден от 2 години вече
Ае лека и со здраве от мен
Човек и ти не си на ясно с нещата май . И немога да разбера защо даваш съвети
1-во от 0-100 и дават да ускорява за 9.1
2-ро Проблема май е в мен, защото аз съм карал само дизели, днес успях да постигна ускорение от 0-100 за 9.8, което вече ме задоволява повече
1-во Човек,ако беше погледнал в гаража ми щеше да разбереш защо изказвам мнение - не давам съвети.
2-ро Проблема определено е бил в теб и там ще си остане още дълго време.
Относно разположението на двигателя-знам че VR5 на пасата е надлъжен и ОСОБЕНО V-образен за изненада на някои-щото го гледам всеки ден от 2 години вече

Ае лека и со здраве от мен
======
Последна промяна от vw16v на Вто 24 ное 2009 15:25, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
icoico написа:Е ако колата е на незнайни километри мисля че няма защо да търсиш друга причина защо не ускорява до 100 с теоретичните си заводски 8,5 сек.Ако е ремонтиран с части свалени от Голф да речем можеш да се замислиш за причината
Според колегата трябва да ускорява за 8.5, те в книжката му дават 8.9, а на няколко места прочетох дори 9.1, та е за това казвам че не се изказваш компетентно и е по добре като не им е ясно на хората и питат нещо да не си на всяка манджа меродия и да ги заблуждаваш. А колата последно е сервизирана в оторизиран сервиз на VW в германия на 171800 км сега е на 190000, което за бензинов мотор си мисля че не са много КМ, ако греша да ме поправите
Ако някой може да ми отговори на следния въпроса е добре дошъл в темата, а той е :
Като на кората на колата пише V5 какъв е мотора VR5 ли е или има пасати и с V5. В книжката към колата в раздела с бензиновите мотори няма VR5 има само V5 и V6
.............
Последна промяна от vw16v на Вто 24 ное 2009 15:30, променено общо 2 пъти.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
VR е мотора: http://en.wikipedia.org/wiki/V5_engine , ето и откъде идва http://en.wikipedia.org/wiki/VR5_engine#VR5
-
- Автомобил:
- Двигател:
vw16v написа:Така аз по нагоре ти го писах и показах даже какво представлява.Та на някои на капака пише 5V Турбо ама не е нито в-образен,нито петцилиндров,нито общо с пет клапана а 4 цилиндров редови с по 5 клапана на цилиндър.На 1.8 -20 В на капака пише 20 v,ама не е 20 цилиндров.Та заеби кво пише на капака ,на багажника на решетката и т.н.по някакви маркетингови съображения.Мотора си е ВР5 именно затова,че обединява в едно редова и В концепция за мотор,един вид квази-В образен мотор ,В един общ блок имаш в твоя случай 5 -цилиндъра разположени под ъгъл 15 градуса помежду си с обща глава -виж схемата дет я има в предния ми пост.При класическия V-образен мотор имаш два блока под ъгъл помежду си-90,60, и т.н. градуса ,всеки от които си е с отделна цилиндрова глава съкратено се обозначава с V-мотор.При редовия мотор имаш един блок,цилиндри в редица,с една глава -съкратено се означава с R-/reihe/редови.Та твоя като комбинация от двете се означава с VR за да се отличава тази концепция от класическия R-мотор ,както и от класическия V-мотор .Ся цилиндри,блок,глава и т.н. не мисля,че трябва да се спирам по подробно какво представляват.Та аз по просто и разбираемо от това не мога да го обясня,някой ако може да се пробва.
dancing_niki написа:VR е мотора: http://en.wikipedia.org/wiki/V5_engine , ето и откъде идва http://en.wikipedia.org/wiki/VR5_engine#VR5
Oк. Благодаря и на двама ви
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дани ти сериозно ли мислиш, че една 10 годишна кола прави от 0 до 100км по каталог. Прекалено много критерии са за да съдиш по това дали върви или не...