Проблем с голф 3 гтй 115 к., колата прехълцва !

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с голф 3 гтй 115 к., колата прехълцва !

Мнениеот overapac » Нед 22 ное 2009 18:49

това ще помогне ли:

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Нед 22 ное 2009 18:53

и това:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 22 ное 2009 23:42

Metodi написа:Относно центровката ,първо смятам да ръчна в дебитомера ,и ако няма резолтат ще мисля за центровка ;)

:No Не ти препоръчвам да ръчкаш дебитомера, че после връщането в нормална работна позиция си е филм!
Що просто не го закачиш не една диагностика с VAG-COM?
Изключването на дебитомера просто ти вкарва колата в 'авариен режим' и тя се движи по предварително зададени фабрични таблици.

precision
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот precision » Пон 23 ное 2009 0:20

Привет.. в момента имам абсолютно същия проблем на същия автомобил.. утре имам час при майстор и много се надявам да не купувам дебитомер.. Колега, ако решиш проблема - споделяй

Потребителски аватар
leido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leido » Пон 23 ное 2009 8:25

Освен написаното до сегапо горе се сещам и нещо друго. Колегата казва, че като е студена колата повече се усеща, а нали тогава колата иска повече бензин (бензиновият филтър), същото се случва и на вискока скорост, с подаване на газта колата иска повечко манджа. А случайно дали може да диша колата? Въздушен филтър, същите симптоми може да има и ако е запучен! Дано да я оправиш с по малко пари.
:patriot

Потребителски аватар
Metodi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Metodi » Пон 23 ное 2009 9:24

leido написа:Освен написаното до сегапо горе се сещам и нещо друго. Колегата казва, че като е студена колата повече се усеща, а нали тогава колата иска повече бензин (бензиновият филтър), същото се случва и на вискока скорост, с подаване на газта колата иска повечко манджа. А случайно дали може да диша колата? Въздушен филтър, същите симптоми може да има и ако е запучен! Дано да я оправиш с по малко пари.
:patriot

Лейдо ,колата е обслужена преди 4 000 километра едва ли за толко бързо време може да се скапят и бензиновия и въздушния филтър !Дано с по-малко да,на всички колеги им го желая :)
Относно въпроса на Радо ,как да я закача на диагностика с VAG-COM, като ще ми кажат има повече от една грешка, сега ще ги изчистим и ще дойдеш като ти направи пак същия проблем и айде 60 лв за двете ходения само за да разбера какъв е проблема :)
Реша ли проблема ще ви споделя как съм го решил ! ;)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пон 23 ное 2009 10:38

:shock Стига пък ти! :lol:
Толкова колеги вече имат VAG-COM. Все на някоя сбирка ще те закачи някой, ще изчистите грешката, ще завъртите 3-4 кръгчета и ще се види дали ще се покаже отново!
Надявам се скоро време и аз да заимам VAG-че (после ще се надявам да се науча да виждам това, което гледам на него! :lol: ) - мислиш ли, че на някой колега ще му струва повече от 4.50 (една бира Бекс и картофки със сирене mhihi )

Потребителски аватар
Metodi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Metodi » Пон 23 ное 2009 10:41

radotom написа::shock Стига пък ти! :lol:
Толкова колеги вече имат VAG-COM. Все на някоя сбирка ще те закачи някой, ще изчистите грешката, ще завъртите 3-4 кръгчета и ще се види дали ще се покаже отново!
Надявам се скоро време и аз да заимам VAG-че (после ще се надявам да се науча да виждам това, което гледам на него! :lol: ) - мислиш ли, че на някой колега ще му струва повече от 4.50 (една бира Бекс и картофки със сирене mhihi )

Ради ,така съм съгласен ,защото иначе не си заслужава да дам толкова пари само за диагностика ;) ,бтв колко пари струва ВГА ,просто информативно ;)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пон 23 ное 2009 15:34

Погледни в 'Платени обяви' ;)

miroslavkonstantinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miroslavkonstantinov » Пон 23 ное 2009 16:23

Колега никаде не прочетох дали имаш газово ако караш повече на гоз инжекторите казаха че запичали .Моята правеше така но се оправи от самосебеси преди това бях сменял маркучи на ваномници свещи кабели палец капачка въздушен филтър бях бутал дебитомера закачаме я на елнона в няколко сервиза и ми казват че е нарет тръгвам да излизам от сервиза не мога да изляза маисторите пак закачат пок нищо .Отначало кабела от бубината прехвърляше искра и от там започнах да сменям консумативи но след месец се оправи сама иначе щях да сменям и горивния филтър.

beili
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beili » Пон 23 ное 2009 17:01

А за запушен катализатор и/или гърнета някой да се замислил :)

Потребителски аватар
gsimania
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gsimania » Пон 23 ное 2009 18:33

Ако минаваш през Перник мини да я закачиме на Vag Com.Пари няма да ти се взимат :beer

0899183108 Юлиян :да:

miroslavkonstantinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miroslavkonstantinov » Пон 23 ное 2009 19:46

Моят го няма отдавна сложих траба фи 50 върви повече и харчи по малко.Прекъсването ми беше две год. доста след това.

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Пон 23 ное 2009 20:24

Един колега с 2Е мотор на Г3 имаше доста сходен проблем,той почна да сменява всичко наред и нищо не се оправи...Преди два дена отворихме бенз.помпа в резервоара и отдолу цедката така се беше набила с фина мръсотия,че беше чисто черна.От диагностиката му казаха ламбда сонда,но и след смяната не се оправи.Та,защо не си погледнеш резервоара? :idea:

Потребителски аватар
Metodi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Metodi » Вто 24 ное 2009 9:38

gsimania написа:Ако минаваш през Перник мини да я закачиме на Vag Com.Пари няма да ти се взимат :beer

0899183108 Юлиян :да:

Благодаря колега ,ако след чистенето на дебитомера не се оправи ,ще отскоча специално до теб за да я вържем и да видим,че немога да я карам така реве ми се като трябва да я карам ,все едно карам балканче 50 кобиково :(
Относно колегата, който ме пита за газова ,нямам газова нито катализатор, гърнето не е запушено :).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”