Вода и пяна в маслото на голф2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
alex26
Автомобил:
Двигател:

Вода и пяна в маслото на голф2

Мнениеот alex26 » Нед 22 ное 2009 12:48

Здравеите колеги като извадя штеката е цялата с капчици вода и пяна по нея?Сложил сам масло 10w40 голфа е 2 89г 1,6 мотор?Лятото нямше да сабира така,да не би да имам някаде запу6ен отдушник на картерните газаове и изобшто има ли такав, и кофти ;ли е за двигателя тази вода и пяна която сабира по штеката???? Благодаря предварително :bowdown !!!!

Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

Re: Вода и пяна в маслото на голф2

Мнениеот Deroni » Нед 22 ное 2009 13:06

зависи колко е (бозата) по щеката.При мен го правеше така и после се спука главата.Може и гарнитура само.

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Нед 22 ное 2009 15:07

Колега ти да не си сложил тешност за чистачки вместо антифриз???? :bishop

alex26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex26 » Нед 22 ное 2009 16:09

Fripon_X написа:Колега ти да не си сложил тешност за чистачки вместо антифриз???? :bishop

Моля четете хубаво вапроса аз сам написал служил сам масло Rove 10w40 полу синтетика!Вапросат ми е зашто сабира капчици вода по щеката и защо има пяна по нея? Предполагам , че има някакав отдушник за картерните газове които е запушен но не знам каде е?Ако има някои колега сас сащтия проблем и го е решил да пише , ще бада благодарен!!!! :обичам ви

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 22 ное 2009 16:51

Не е много сложно да го намериш отдушника. При твоя мотор би трябвало да е отпред някъде близо до термостатното тяло. Оттам излиза един маркуч, който върви по дължината на мотора, после прави чупка и отива отзад към кутията на въздушния филтър. Отгоре на капака на клапаните също има една тръбичка, която отива там, някъде съм виждал с тройник се свързват въпросните две и заедно влизат след възд.филтър. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
charli05
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот charli05 » Нед 22 ное 2009 19:41

Отдушника на подкартерните газове ти е в капака на клапаните откъм 4_ти цилиндър и маркуча му излиза от капака и влиза в кутията на въздушния филтър.Провери дали маркуча не е сцепен в краищата,защото ако не е здрав подобно явление се забелязва при студено време.В капака е "цедката" която играе ролята на уловител на капчиците масло които потока въздух увлича,и другата и роля е на пламъкогасител при евентуални детонации ,за да не се запалят подкартерните газове и да ти нанесат щети подобни на "пиратка" гръмнала в картера.Та тази цетка,ако се запуши ще се повиши налягането в картера и съответно газовете ще поемат в нежелана посока увличайки и масло,а именно към точките с най- малко съпротивление към атмосверата,а това са тръбичката за пръчката за измерване нивото на маслото,отвора в основата на бензиновата помпа който осигурява свободното движение на въздуха от движението на платното и семерингите на задвижващия вал,разпределителния вал и валът задвижващ разпределителя на запалването(делкото)и маслената помпа.Общо взето наличието на "пяна" по пръчката за масло и от вътрешната страна на капачката за наливане на моторно масло говори за наличието на влага в двигателя или по точно в обема където циркулира моторното масло.Единия вариант е тази "вода" да е кондензирала по студените стени на картера и евентуалното проникване на атмосверен въздух през скъсания маркуч на отдушника и другия е пропуски на охлаждаща течност от гарнитурата на главата.Втория вариант може лесно да се игнорира,ако не се забелязва загуба на охлаждаща течност.

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Нед 22 ное 2009 20:30

charli05 написа:Отдушника на подкартерните газове ти е в капака на клапаните откъм 4_ти цилиндър и маркуча му излиза от капака и влиза в кутията на въздушния филтър.Провери дали маркуча не е сцепен в краищата,защото ако не е здрав подобно явление се забелязва при студено време.В капака е "цедката" която играе ролята на уловител на капчиците масло които потока въздух увлича,и другата и роля е на пламъкогасител при евентуални детонации ,за да не се запалят подкартерните газове и да ти нанесат щети подобни на "пиратка" гръмнала в картера.Та тази цетка,ако се запуши ще се повиши налягането в картера и съответно газовете ще поемат в нежелана посока увличайки и масло,а именно към точките с най- малко съпротивление към атмосверата,а това са тръбичката за пръчката за измерване нивото на маслото,отвора в основата на бензиновата помпа който осигурява свободното движение на въздуха от движението на платното и семерингите на задвижващия вал,разпределителния вал и валът задвижващ разпределителя на запалването(делкото)и маслената помпа.Общо взето наличието на "пяна" по пръчката за масло и от вътрешната страна на капачката за наливане на моторно масло говори за наличието на влага в двигателя или по точно в обема където циркулира моторното масло.Единия вариант е тази "вода" да е кондензирала по студените стени на картера и евентуалното проникване на атмосверен въздух през скъсания маркуч на отдушника и другия е пропуски на охлаждаща течност от гарнитурата на главата.Втория вариант може лесно да се игнорира,ако не се забелязва загуба на охлаждаща течност.

:да:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 22 ное 2009 21:14

Конденз-монденз ...
Казвам само едно : проверявай си много честичко маслото от сега нататък , ако има такива неща , зависи колко е пяната и водата - ориентирай се към ремонт . Ако не обърнеш внимание и е лошия вариант .... ремонта сигурно ще е още по-скъп !

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Нед 22 ное 2009 21:46

Преди време и аз се бях вдъхновил и сложих на 20г Г2 полусинтетика (10/40), и се вкарах в невероятен филм
освен всички други проблеми при мен се образуваше такава пяна само на капачката за масло,но много обилно.
Всичко приключи със смяната на маслото (15/40). На 20г "кола" с незнайни изминати километри да слагаш полусинтетични и по "тънки" масла си общо взето експеримент.

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Нед 22 ное 2009 22:31

Ако цетката на капака на клапаните е отпушена и картерните газове са пуснати на свобода си решавате проблема със сякакво пени мени кондензи и т.н.!

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 23 ное 2009 1:06

При мене и с 10W40 и с 15 пак има малко пяна по капачката. По едно време в най-големите студове зимата имаше и по щеката. Смених маркуча за картерните газове че беше запушен, да видим как ще е тази зима.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 23 ное 2009 10:49

Температурите станаха отриалтелни рано сутрин и ако караш на малки растояния е нормлно.
Имаш и конденз уловител който може да е замръзнал.

alex26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex26 » Пон 23 ное 2009 16:02

R@do написа:Температурите станаха отриалтелни рано сутрин и ако караш на малки растояния е нормлно.
Имаш и конденз уловител който може да е замръзнал.

Мерси много колеги за ичерпателните отговори :обичам ви :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

valentin petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valentin petrov » Пон 23 ное 2009 21:20

колега аз го имам този проблем от 7г.всяка зима.не се притесняваи .според мен е конденс заштото караш на блиски растояния зимата и колата не загрява достатъчно.

alex26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex26 » Вто 24 ное 2009 18:24

valentin petrov написа:колега аз го имам този проблем от 7г.всяка зима.не се притесняваи .според мен е конденс заштото караш на блиски растояния зимата и колата не загрява достатъчно.

Колега и аз мисля ,че е от това,колата повече се кара на каси разтояния и не може да загрее хубаво и за това мисля,че сабира този конденс! Благодаря за мненията и саветите на всички които писаха,наистина човек може да научи много нешта от вас!!! :обичам ви :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”