Сьвет за голф 4

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
mufin
Автомобил:
Двигател:

Re: Сьвет за голф 4

Мнениеот mufin » Чет 19 ное 2009 19:51

SACHO7803 написа:колега на теб май тия ф-вета и изобщо тия немски кочини са ти объркали мозъка :lol: :lol: пускаш някви класации за нови автомобили.е ее????точно а3-предпоследния боклук който купих миналата година за 11 000лв карах го година и наринах около още 5-6 000лв за части щото си е кенеф и го продадох тая година за 6 000лв НЕ СТРУВА.кола на старо си е на късмет и да ти кажа честно мои авери с френски возила са много и предоволни...примерно в 13-тата ти класация 307.ееееее колцата е много по-по от а3.поне за мен.стига сте робували на тия немски боклуци---вече дори и нови дават суууупер проблеми.казвам го щото го знам от достоверни източници.последно си купих нова кола от магазина но......във представителството на фв дори не влязох---ясни са ми.а съм сменил доста кенефи и смея да твърдя че от фв по-голямо дърво няма...пък да не говорим за ауди :lol: :lol: говоря за коли над 5 години :wink:

Поредния умник с много свободно време

а за пантите бях забравил да спомена - след тефлоновата смазка малко WD-40 за разкарване на греста.
Иначе наистина не прониква навътре :)

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 20 ное 2009 0:59

cccp_sds7 написа:след като почетох всички мнения стигнах до извода че мерцедес,vw,ауди,пежо.... са пълни каруци ми кажете поне една кола която да е без проблемна
аз мислех да си купя мерцедес C180 но май се разубедих ...

според немска статистика БМВ 1ва серия е почти безпроблемна кола-ако тестовете се провеждат на българска земя обаче-не знам

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пет 20 ное 2009 1:38

Та по въпроса няма еднозначен отговор,ако ти харесва Г4 и си готов да платиш адекватна цена,мисля,че ще останеш доволен от модела,който се е доказал с качествата си през годините.В случай,че решиш да изтъниш и гледаш да вземеш най евтиния на пазара с всички компромиси свързани с ниската цена ще ревеш и ще си недоволен,кат голяма част от потребителите,дет са изтарикатели или пък не са си отваряли очите като купуват.Все пак не купуваш нова кола,така,че са възможни и изненади,всичко е много относително и опира до състояние на конкретен автомобил .Не робувай на градски легенди,каквато и кола да решиш да си купуваш.Така или иначе Г4 колкото и да плюят по него,най малкото с нищо не е по лош от който и да е автомобил в класа си и рисковете при покупка на стара кола ги има и при голф и при всеки друг автомобил .За мен лично,като собственик от край време предимно на ВАГ автомобили, при Г4 рисковете са доста по предвидими от всеки друг автомобил и си е ок за качествата които предлага и годините си,просто иска гледане при покупка и реална преценка на възможностите.
П.П.В този форум не очаквай,чак толкова обективна преценка,въпреки че отгоре пише ФВ форум,половината карат разни други автомобили и са всъщност разочаровани собственици на ФВ ,които са се преебали и нищо хубаво няма да ти кажат,не щото колите не струват,а просто щото те не са случили и света им е крив .Е аз пък съм си доволен от наблюденията си над 5 ВАГ автомобила ,с които съм имал близък семеен досег.

Потребителски аватар
botor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот botor » Пет 20 ное 2009 8:26

здравейте всички! вчера си взех една бяла Г4 1,6SR 1999г. впечатления за 300км-пъргаво двигателче,позволява добро темпо на движение. возията много ми хареса,стегната и много комфортна.също така колата не е много шумна при 100-120.приятна и комфортна колица.дано так и за напред.поздрави! :D

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пет 20 ное 2009 9:36

botor написа:здравейте всички! вчера си взех една бяла Г4 1,6SR 1999г. впечатления за 300км-пъргаво двигателче,позволява добро темпо на движение. возията много ми хареса,стегната и много комфортна.също така колата не е много шумна при 100-120.приятна и комфортна колица.дано так и за напред.поздрави! :D

Честито и много безаварийни с нея :) :beer

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 20 ное 2009 12:08

Честито !!
Дай снимки на колата !!! :deal

Потребителски аватар
botor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот botor » Пет 20 ное 2009 18:09

не мога да сляза от нея от кеф, че да я снимам отвънка...иамше много обсъждания тук проблем с датчика за темпуратурата,но с почистване се оправи.

Потребителски аватар
popov90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popov90 » Нед 22 ное 2009 16:13

Здравейте ,колеги аз съм от скоро тук ,но съм превърженик на VW. Така да се каже аз съм бъдещ собственик на Golf 4 ,така че съм се посъветвал с много монтьори а и в момента служебната ми кола е Golf 4 1.9 90кс. - Дизел 4/5 врати . Да ви кажа честно извън градско ми е паднал до 4.6/100 ,а градско 5.4-5.5/100 така че от страна на икономичността съм много доволен , ако си сменяш редовно филтрите ,маслото,ремъците абе всички консумативи които трябва,всичко ще ви е наред ,единственото от което не съм доволен е че е нисък за нашите пътища но въпреки това пак бих си купил.

1.4TSI
Градско 8,2
Извънградско 5,2
Комбинирано 6,3

1.9TDI
Градско 6,5
Извънградско 4,3
Комбинирано 5,0

Това са данни които съм извадил от една книга за Golf 4. вие сами преценете. успех :D :D :D

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Нед 22 ное 2009 17:03

Няма градско 6,5. Може и да го докараш ако имаш средна скорост 50 км/ч. Моята средна е 11 км/ч.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пон 23 ное 2009 11:36

popov90 написа:Здравейте ,колеги аз съм от скоро тук ,но съм превърженик на VW. Така да се каже аз съм бъдещ собственик на Golf 4 ,така че съм се посъветвал с много монтьори

1.4TSI
Градско 8,2
Извънградско 5,2
Комбинирано 6,3

Това са данни които съм извадил от една книга за Golf 4. вие сами преценете. успех :D :D :D

ЪЪЪЪЪ за този мотор май си объркал книгите ми се струва или не говориш за Голф 4 щото 1.4TSI го има на Голф 5 и Голф 6.Та щом ти харесва дизела лошо няма,както няма лошо и по-често да наблягаш на книжките и да не слушаш чак толкова монтьорите mhihi .

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пон 23 ное 2009 11:37

.................................................................

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Пон 23 ное 2009 22:25

vw16v написа:
popov90 написа:Здравейте ,колеги аз съм от скоро тук ,но съм превърженик на VW. Така да се каже аз съм бъдещ собственик на Golf 4 ,така че съм се посъветвал с много монтьори

1.4TSI
Градско 8,2
Извънградско 5,2
Комбинирано 6,3

ЪЪЪЪЪ за този мотор май си объркал книгите ми се струва или не говориш за Голф 4 щото 1.4TSI го има на Голф 5 и Голф 6.Та щом ти харесва дизела лошо няма,както няма лошо и по-често да наблягаш на книжките и да не слушаш чак толкова монтьорите mhihi .
:applause: :applause: :applause: точно така.а ако ти е харесал повече дизела :lol: влез в дизел форума и го изчети дословно.и после освен парите за нормалното обслужване приготви още 3000 за маховици за турбини и за......................между другото само маховика с турбината е 3000лв :lol: :lol: :lol: а за другото...няма ти говоря.имах късмета да се утикам и да карам година "икономичния" дизел и повече........ниииииикккоооогааааа :banghead: :063:

Потребителски аватар
ivdims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivdims » Вто 24 ное 2009 11:09

SACHO7803 написа:
vw16v написа:

1.4TSI
Градско 8,2
Извънградско 5,2
Комбинирано 6,3

:applause: :applause: :applause: точно така.а ако ти е харесал повече дизела :lol: влез в дизел форума и го изчети дословно.и после освен парите за нормалното обслужване приготви още 3000 за маховици за турбини и за......................между другото само маховика с турбината е 3000лв :lol: :lol: :lol: а за другото...няма ти говоря.имах късмета да се утикам и да карам година "икономичния" дизел и повече........ниииииикккоооогааааа :banghead: :063:

Ами колега како да ти кажа това че си попаднал на дъргел е отделен въпрос ама да ми кажеш че дизелите не ставали извинявай.Апък и плюс това ми кажи кога ще смениш маховик и турбина, то тряба да е баси боклука.
Инъче за любителите на бензина иска ма да кажа че аз сам от Шумен и до Варна отивам и се връщам със 10 литра нафта(100км отиване и 100км връщане) със скорост 120-140км колата ми е Голф 4 1.9ТДИ 110коня, бензинова кола долу горе с тези параметри на двигателя щте изгори към 18 бензин айди нека след 5 години каране да ми се преебе маховика и турбината аз съм ги избил от гориво парите така че не понасям такива пошли коментари.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 24 ное 2009 11:20

ivdims написа:...

Математиката ти куца сериозно ;)
:applause:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 24 ное 2009 12:11

ivdims написа:Ами колега како да ти кажа това че си попаднал на дъргел е отделен въпрос ама да ми кажеш че дизелите не ставали извинявай.Апък и плюс това ми кажи кога ще смениш маховик и турбина, то тряба да е баси боклука.
Инъче за любителите на бензина иска ма да кажа че аз сам от Шумен и до Варна отивам и се връщам със 10 литра нафта(100км отиване и 100км връщане) със скорост 120-140км колата ми е Голф 4 1.9ТДИ 110коня, бензинова кола долу горе с тези параметри на двигателя щте изгори към 18 бензин айди нека след 5 години каране да ми се преебе маховика и турбината аз съм ги избил от гориво парите така че не понасям такива пошли коментари.

Аз с 1.6 двигателя ще дам 12-13 литра за тези 200км, как ги сметна 18 не знам. На полото (дизел, 2004г.), на което си карах курсовете едната дюза само струва ~1000лв. А то е с 4. Не че трябва да ти се развали, една приятелка търкаля същото поло дизел вече 8 години като досега е сменила някакви лагери само освен консумативите, ама можеш ли да си сигурен как я е карал предишния собственик?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”