Момци... явно в тая държава нещата не вървят... Гледам обявите за работата от която разбирам и мога да върша.. И като гледам какви заплати обещават, имам чувството че ми се подиграват... Та за тва реших да си търся нещо в странство...Обаче като гледам какво търсят в странство - очевидно е, че не го владея. Не мога да бъда курва (компаньонка), не съм лекар, заварчик също не мога да бъда. А ягоди не ми се берат.. Та питам.. Има ли някъв сайт в който мога да си потърся НОРМАЛНА работа, като комп.дизайнер или предпечатар?
Или чужденците наистина тъсят от нас само курви, заварчици и арматуристи
Работа в чужбина?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Re: Работа в чужбина?
Сайтове за работа - БОЛ!
Аз бях решил и аз да си търся нещо по чужбинско, та се рових из 3-4 сайта за работа около Бостън... Ама не съм пускал CV-та, щото още не бях решил.
Ровиш по сайтовете, пускаш CV, казваш от тогава мога да почна... За визите вече не знам как стоят нещата
Аз бях решил и аз да си търся нещо по чужбинско, та се рових из 3-4 сайта за работа около Бостън... Ама не съм пускал CV-та, щото още не бях решил.
Ровиш по сайтовете, пускаш CV, казваш от тогава мога да почна... За визите вече не знам как стоят нещата

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако говориме за УК. : http://www.totaljobs.com/
Тука съм пуснал СВ на всички критеии на които отговарям ей така просто от мерак.
Отначало адреса беше даден тук в БГ никой ама никой дори не писа емайл.
Реших да сменя адреса с някакав от лондон. От тогава до сега са ми писали 2 компании не за да викнат на работа а дали не се ебавам с тях дали съм истински след моя отговор няма никакава реакция отсреща.
Явно умря времето когато можехме да водиме интервюта по интернет и компаниите вече са наситени с специалисти.
Тука съм пуснал СВ на всички критеии на които отговарям ей така просто от мерак.
Реших да сменя адреса с някакав от лондон. От тогава до сега са ми писали 2 компании не за да викнат на работа а дали не се ебавам с тях дали съм истински след моя отговор няма никакава реакция отсреща.
Явно умря времето когато можехме да водиме интервюта по интернет и компаниите вече са наситени с специалисти.
- Ivailo
- Контакти:
Adnan написа:Ако говориме за УК. : http://www.totaljobs.com/
А какъв телефон си написал в CV-то? Български или UK-ски?
Щото мен до сега само веднъж ме викаха на интервю по мейл (в България де). Всички звънят.
П.П. В момента и аз пускам CV-та от време на време в България, ама нема

- VW-fenka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здрасти... разгледай тук
http://www.gumtree.com/
Мисля, че това е най-големия сайт за работа и т.н за Англия... и Шотландия. Само трябва да си избереш града, който те интересува
Погледни и тук
http://www.monster.com/
В този сайт си направи регистрация и CV 
Много поздрави, Викторе !!! На 21-ви декември идеме в Сф... искаме да се видим най-накрая с теб..аман

Мисля, че това е най-големия сайт за работа и т.н за Англия... и Шотландия. Само трябва да си избереш града, който те интересува

Погледни и тук

Много поздрави, Викторе !!! На 21-ви декември идеме в Сф... искаме да се видим най-накрая с теб..аман

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ISRalien написа:А какъв телефон си написал в CV-то? Български или UK-ски?
Щото мен до сега само веднъж ме викаха на интервю по мейл (в България де). Всички звънят.
П.П. В момента и аз пускам CV-та от време на време в България, ама немаКриза е и за едно място пускат CV има-нема 100 човека...
Телефона е от БГ но го пиша с +3598... аз и преди съм пращал СВ'та към чужди компании но преди поне пишеха мейли въпреки БГ адреса който съм посочил. Разпитваха опит пращаха формуляр за попълване с данни за трудов стаж, очаквана заплата ...
Сега няма никой.
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
колеги, все още има криза, а и много компании предпочитат да наемат хора в евтини дестинации, а не да наемат хора ТАМ.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мен ме викаха за Чехия от Bulwork, само имай впрдвид, че повечето web dev. го outsource-ват в страни от третият свят като БГ, така че за дизайнер и предпечатар не съм срещал обяви.
друг вариант е да се бориш за проекти на принципа на freelancer
друг вариант е да се бориш за проекти на принципа на freelancer
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vw_golf_4_tdi написа:..да се бориш за проекти на принципа на freelancer
TaМ къв го ядох... Уж чужденци.. Същите мисирки като наще са. Вземат ти проекта, променя една крива и 3 букви и ти вика "Ми то тва не е твоето. За кво да ти плащаме?"
- Ivailo
- Контакти:
scuba написа:vw_golf_4_tdi написа:..да се бориш за проекти на принципа на freelancer
TaМ къв го ядох... Уж чужденци.. Същите мисирки като наще са. Вземат ти проекта, променя една крива и 3 букви и ти вика "Ми то тва не е твоето. За кво да ти плащаме?"
Попаднал си на кофти индиец, кво да ти кажа

Там трябва да си много упорит и да бориш конкуренция, която се изхранва цяла седмица с $5...
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
scuba написа:,...заварчик също не мога да бъда....
точно ти ако изкараш курс и вземеш тапия за заварчик ще се изкъртиш от пари.
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
golfer написа:scuba написа:,...заварчик също не мога да бъда....
точно ти ако изкараш курс и вземеш тапия за заварчик ще се изкъртиш от пари.
Taзи за която говориш струва към 30 000 паунда. Не че не съм мислил, ама...
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
gumtree е не лош сайт за uk, аз бих се ориентирал към Лондон или Амстердам
само по обява, дистанционно, без работна виза трудно ще си намериш работа (но не и невъзможно)
за амс мога да ти кажа, че човек с опит и умения може да се договори на 3500 евро, не е проблем и повече ако си добър. За наем и ток/вода/парно ще ти трябват 1000 минимум и то на кофти място, по-реално е 1500. Холандците са особени, леко скръндзи, но амс е страхотен град. Всичко свързано с арт е на почит там тъй че за дизайн ще имаш възможности
за Лондон не съм сигурен как е сега, понеже съм работил за клиенти там преди 4-5 години някъде. В по-малки градчета като Кент (за тамошна фирма също съм работил) ще ти е доста евтина квартирата, но и заплатата съответно, та моя съвет ако търсиш да се развиваш в тази сфера е Лондон.
и само последно - май момента не е особено подходящ, предвиди онова дето почва с К и завършва на Риза
само по обява, дистанционно, без работна виза трудно ще си намериш работа (но не и невъзможно)
за амс мога да ти кажа, че човек с опит и умения може да се договори на 3500 евро, не е проблем и повече ако си добър. За наем и ток/вода/парно ще ти трябват 1000 минимум и то на кофти място, по-реално е 1500. Холандците са особени, леко скръндзи, но амс е страхотен град. Всичко свързано с арт е на почит там тъй че за дизайн ще имаш възможности
за Лондон не съм сигурен как е сега, понеже съм работил за клиенти там преди 4-5 години някъде. В по-малки градчета като Кент (за тамошна фирма също съм работил) ще ти е доста евтина квартирата, но и заплатата съответно, та моя съвет ако търсиш да се развиваш в тази сфера е Лондон.
и само последно - май момента не е особено подходящ, предвиди онова дето почва с К и завършва на Риза
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
е понеже темата на там тръгна - Скуба, как се отива в Норвегия - при сьомгите 

- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
batmilko написа:е понеже темата на там тръгна - Скуба, как се отива в Норвегия - при сьомгите
трудно. не си за там. А и според мен никога няма да бъдеш готов за там. Както и аз
Върни се в “ОФФ-Топик - други”