Какво се монтира на това празно място на таблото на Б 5.5?

Техническа и сервизна информация за Passat
Петър Атанасов
Автомобил:
Двигател:

Какво се монтира на това празно място на таблото на Б 5.5?

Мнениеот Петър Атанасов » Вто 24 ное 2009 13:35

Колеги убих се да ровя из разни страници и форуми и все още нямам никаква идея какво всъщност трябва да има тук :banghead: . Това празно място го гледам и на B5 и на B5.5 пасати. Някой хелп :?:

Изображение

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Какво има тук?

Мнениеот dobrin » Вто 24 ное 2009 14:07

Там се монтира стойката за телефон системата. Eто така изглеждаше на моя Пасат.
Изображение

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 24 ное 2009 14:10

Копчето за подгряване на предното стъкло.

Петър Атанасов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Атанасов » Вто 24 ное 2009 14:51

dobrin написа:Там се монтира стойката за телефон системата. Eто така изглеждаше на моя Пасат.

В интерес на истина видях на няколко снимки същата стойка, но мислех, че там трябва да има копче за нещо и които я има, е просто за да не стой празно мястото. Сега ако ми кажеш откъде мога да си намеря си изкара 1 бира :beer

KirilGeorgiev написа:Копчето за подгряване на предното стъкло.

Нещо не мога да си го представя това как става. Малко повече инфо можеш ли да дадеш. В смисъл как работи и ако покажеш снимка на копчето още по-добре.

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 24 ное 2009 15:35

В предния прозорец има нагреватели и там му е копчето за пускане-спиране.Това е екстра и много малко коли я имат.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 24 ное 2009 15:47

Много ми стана интересно и на мен, би ли ми показал Пасат Б 5.5 с нагреватели в предното стъкло и монтирано там копче, говорим за серийно естествено, не за слагани допълнително екстри.
Иначе за намирането на конзолата за телефона, не съм сигурен дали само тя ще те оправи. Май трябват и кабелите за свързване с уредбата, както и настройка после с VAG Com за пускане на функцията.

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 24 ное 2009 16:05

На 4 страница 11 500 е цената сив комби. www.autoland-rosslau.de.

Последна промяна от KirilGeorgiev на Вто 24 ное 2009 16:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 24 ное 2009 16:13

Да, ето я снимката от въпросната обява:

Изображение

При мен на това място си беше добре известната стойка за мобилен телефон, която в днешно време е напълно безсмислена. :roll:

Петър Атанасов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Атанасов » Вто 24 ное 2009 16:17

ОК видях копчето, наистина е за нагряване. Не преставам обаче да се чудя, как аджеба е направено. Някак си не ми се вярва, че по цялото предно стъкло минават реотани. Сигурен си ли, че е за това? Вмисъл спор няма, че нещо нагрява, ама дали е предното стъкло. Не видях има ли люк, може ли да е за него? Не се сещам за какво друго може да е, но не мога да измисля как ще подсушават предното стъкло с реотани, и то след като си има вятър на него.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 24 ное 2009 16:23

Виждал съм Мондео с такова предно стъкло с подгряване, и да, през цялото стъкло минаваха реотанчета, много, много тънки.
Не бях виждал при Пасат. А иначе от телефона има много смисъл, не мен ми беше адски удобно.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 24 ное 2009 16:33

още един за форд,но какъв модел беше неси спомням,но като погледнеш предното стъкло се виждаха реотаните,като много тънка паяжина по цялото стъкло,за първи и засега за последен път съм виждал такова животно mhihi и то на форд,за ефект от тях не си спомням да съм питал собственика на колата :Mr Green Fun

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 24 ное 2009 16:50

Мондеото за което говоря беше собственост на баща ми, модел 2000г. и имаше много полза. Забравяш какво е запотяване на предно стъкло или замръзване на чистачки зимата. :wink:

Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi_G » Вто 24 ное 2009 17:29

dobrin написа:Мондеото за което говоря беше собственост на баша ми, модел 2000г. и имаше много полза. Забравяш какво е запотяване на предно стъкло или замръзване на чистачки зимата. :wink:

Вярно си е голяма екстра. А реотаните са съвсем фини, едва забележими нишки и вградени в стъклото, не както при повечето залепени.
Виждал съм и на Ескорт модел 2000г.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 24 ное 2009 19:31

За ефекта от нагревателите на предното стъкло - един колега си поръча ново, оригинално такова, точно заради ефекта. Каза, че зимата пали, пуска подгрева на стъклото и излиза да изчисти леда от шофьорската врата. Като приключи с нея - влиза в колата, пуска чистачките и тръгва. Т.е. за 1-2 мин всичко по предното стъкло е размразено и можеш да си караш.

И аз не бях чувал за тази екстра преди той да разкаже.

sashot
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво се монтира на това празно място на таблото на Б 5.5?

Мнениеот sashot » Сря 25 ное 2009 8:45

Да, определено има полза от тези нагреватели в предното стъкло, карах преди доста години едно Скорпио, което имаше такива - много тънки нишки вградени в предното стъкло. Но както винаги, медалът има две страни. Такова стъкло дава малко повече отблясъци нощем от насрещно движещи се коли. Руснаците пък споменават за няколко случая на спукване на такова стъкло, при включване на нагряването, не че при нас ги има техните зверски студове, ама...

Малко оффтопик : Някой от колегите спомена, че там е мястото за монтиране на стойката за заводско хендсфри - не е вярно, тази стойка е вдясно. Впрочем, точно на това място (на капачката, дискутирана в темата) аз съм лепнал пултчето за управление на блутут хендсфрито, което си монтирах в допълнение към заводското.
Заводското хендсфри, м/у другото, освен стойката за телефона и кабелната инсталация включва и един електронен интерфейсен блок, който е в подлакътника.

Върни се в “Passat”